TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i ako smijem primjetiti, prodaje na Inovinama ima… ono čega nema je…kupnja. Kome ću ju prodati ak je kupim? [undecid]

I'LL BE BACK

i ako smijem primjetiti, prodaje na Inovinama ima… ono čega nema je…kupnja. Kome ću ju prodati ak je kupim? [undecid]

jel imaju inovine škrinje?

LEAVE THE WORLD BEHINED

Tamo se nije nakupila hrpa malih špekulanata koji trgovinom između sebe fingiraju likvidnost. Kada bi se ponudila neka razumna cijena, recimo 400-500 kn vjerujem da bi počela malo ozbiljnija trgovina.

U svakom slučaju, meni svejedno. nemam niti Inovine niti Tisak. Samo sam pokušao usporediti kvalitetu i perspektivu firmi. Činjenica je da je Tisak "ispričana priča", a Inovine firma u uzletu. Vlasnike dionica Tiska nebi trebala tješiti činjenica da je dionica Inovine nelikvidna. Više bi ih trebalo brinuti koliki će tržišni udio Inovine preoteti Tisku.

Tamo se nije nakupila hrpa malih špekulanata koji trgovinom između sebe fingiraju likvidnost. Kada bi se ponudila neka razumna cijena, recimo 400-500 kn vjerujem da bi počela malo ozbiljnija trgovina.

U svakom slučaju, meni svejedno. nemam niti Inovine niti Tisak. Samo sam pokušao usporediti kvalitetu i perspektivu firmi. Činjenica je da je Tisak "ispričana priča", a Inovine firma u uzletu. Vlasnike dionica Tiska nebi trebala tješiti činjenica da je dionica Inovine nelikvidna. Više bi ih trebalo brinuti koliki će tržišni udio Inovine preoteti Tisku.

[/quote]

Inovine su napravile rebranding bivših Duhanovih lokacija. Dakle market share koji preotima Tisku je ravan nuli, dapače smanjuje se jer Tisak otvara nove lokacije bržom dinamikom. Tisak je "ispričana priča" kao i svaka dionica na ZSE koja je pala 80 do 90% od ATH. Inovine su firma u uzletu, a u marketing su uložili jednu desetinu Tiskovih ulaganja u prvom kvartalu 2009… Hehe svašta…

I'LL BE BACK

Koliko znam iNovine su kao sto kazes rebranding Duhana, i sve su lokacije zadrzali, sa time da je u Duhan-Rijeka sada iNovine, dosla sva ekipa managera i sl. iz Rovinja, vecinom skolovanih po vani.
Za sada se nisu pokazali osim sto su napravili ciscenje dolje u rijeci i donijeli neke odluke koje im ne sluze na cast bas. Pokusali su pametovati ali nisu uspjeli bas.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Nejde nam danas baš…nitko ne želi progurati kupnju!

@giga

možeš li malo elaborirati svoju tvrdnju?

Vjerojatno će inovinama trebati nekoliko godina da se moderniziraju. Čitajući prospekt, čini mi se da je firma bila u rasulu, i funkcionirala je na starim procesima. Tko god je prošao uvođenje novih procesa u okoštalim firmama zna koliko je tu zapreka, i da se ne može promijeniti preko noći.

neki od vas glupošću odgovaraju na glupost. fetiš zvan inovine služi isključivo ovim duhandžijama koji bi se rado iskrcali. zato su i došli na burzu. tu kruha za vas nema niti će ga ikada biti. osim toga, što više inovina, to bolje za tisak koji, naime, radi distribuciju preko 75% robe za iNovine, dok tek manji dio pokriva još jedna firma-kćer adris grupe. zaključite sami tko će tu profitirati…a tisak nije ispričana priča nego će to tek postati. ne još, naravno.

...povijest se ponavlja...

Slaže se kupnja…dali će prodaja popustiti…
Kupnja
265,20 50
265,11 25
265,10 50
265,00 183
261,11 50
261,10 50
261,00 50
260,00 305
259,00 50
258,02 50

@delboy

Adrisova firma radi distribuciju cigareta, zato je i osnovana. Tisak uglavnom radi distribuciju novina, koje ionako čine većinu aortimana, ali manji dio prodaje (čini mi se oko 30% prometa). Tako da ne vidim ništa čudno u tome da im Tisak radi distribuciju tiska. Mislim da ne bi bilo isplativo da sami organiziraju distribuciju tok tipa, pogotovo za dnevne novine.

@delboy

Adrisova firma radi distribuciju cigareta, zato je i osnovana. Tisak uglavnom radi distribuciju novina, koje ionako čine većinu aortimana, ali manji dio prodaje (čini mi se oko 30% prometa). Tako da ne vidim ništa čudno u tome da im Tisak radi distribuciju tiska. Mislim da ne bi bilo isplativo da sami organiziraju distribuciju tok tipa, pogotovo za dnevne novine.

ja sam i rekao da 70% robe dobavlja tisak i to se neće mijenjati. nisam rekao da je tebi čudno nego se tu neki ponašaju kao da su inovine tisku neka konkurencija, a to je čisti duopol po svakoj definiciji. ja upravo to govorim da nema tu nikakve konkurencije jer smjer tiska je jasan, a inovine služe isključivo kao kanal prodaje cigareta tdr-a.

...povijest se ponavlja...

Mali komentar na izložene naloge. Te fore prodajte nekom drugom. Nisam ja skupljao toliko dugo ovu dionicu da bi me neki priučeni broker preveslao u 2 dana. Iskreno se nadam da će vam HANFA usporediti knjige naloga.

New Report

Close