@Hugo,IMHO nije smisao dioničarstva dividenda u kompanijama koje su u investicijskom ciklusu i šire se, te imaju projekciju rasta prihoda. Dividenda dolazi kasnije nakon ciklusa konjukture. Vidi HT.
@Delboy, slažem se sa svim. Globalne baje se motaju oko Agrokora ko mačci oko vruće kaše. Baš je slučajno chairman Unilevera jučer bio kod Tode. Onako bezveze, mora da je došo na sladoled [lol] [lol] Za one koje neznaju Unileverov brand u diviziji kondimenata je Hellmans (hint: Zvijezda) i divizija sladoleda Algida sa najjačim brandom Magnum (hint:Ledo). Valjda su se požurili prije Nestle-a da ispipaju puls i stave ponude na stol.
Stvarno mi nisu jasni ekipa koja druka na izvrtanje Tode. To je u rangu izvrtanja Citi-ja ako mene pitate. Ovaj Alt33je vjerojatno otreso Tisak ovih dana, jer mu je do neki dan bio "joker dionica". hahaha. I još nešto.. ova Hugova apsolutno stoji. Sve i da (hipotetski) dođe do izvrtanja Tode, to za tisak može biti samo dobro. [thumbsup] Tisak je win win. To je jasno [thumbsup]
Toda će se izvrnuti jedino ako stane na role.
A za tisak samo šteta što ne prodaje bombone koje ja kupujem!
Jer ti bomobni su malo skuplji! [shocked]
Kako nabildani dečko kaže sa rolama ili bez njih win-win! [kiss]
ne brinem za tisak niti malo jer znam da će kroz godinu, dvije ova dionica koštati minimalno 2000 kuna, a i onda će vrijediti sve ove priče. samo treba pričekati i to je sve.
hehe ispravljam vam kuljageresa stotkama, al vam sa 10 dignem na 26. Sve više ekipe ne voli afirmativno pisanje. To ja jako dobar znak [thumbsup]
hehe ispravljam vam kuljageresa stotkama, al vam sa 10 dignem na 26. Sve više ekipe ne voli afirmativno pisanje. To ja jako dobar znak [thumbsup]
Tko još daje ocjene na forumu. To je totalni debilizam. Ja sam zaljepio možda 10-tak komada i to uglavnom kad bi netko napisao nešto interesantno ili smješno. Ne bih s tim zamarao.
ne trebaju meni ocjene nego pare.
Biti će još oscilacija na tržištu u oba smjera ali čvrsto sam uvjeren da je najgore prošlo i da se vjetar promijenio. Dugoročan trend tržišta je apsolutno prema gore i TISK-R-A će biti jedna od dionica koje će znatno profitirati od toga. O postizanju cijene od 2000 kn u roku od godinu dana vjerojatno ne možemo razgovarati ali o 700-800 mislim da možemo.
Najinteresantnije je naravno sad pitanje porasta prodaje od čega svi najviše očekuju (Tisak Media posebno) i koliko će distribucija (Distri Press) doprinjeti kompaniji.
Kupnja se skoro izjednačila s prodajom.
KUPNJE (1.862) – TISK-R-A PRODAJE (2.131) – TISK-R-A
Koliko god se vi ovdje svađali na osobnoj razini ili se razmoilazite u percepciji ove dionice, nitko ne može zanemariti činjenjenicu da je TISK-R-A safe heaven u ova vremena, jer ne postoji ama baš nikakva šansa da se izvrne. Što ne bih moga reći za većinu dionica koje kotiraju na ZSE.
zato toda ima šanse da se izvrne..
[/quote]
Ma kako će se izvrnut. Nema šanse. Iako s obzirom na njegov monopolistički položaj a sljedom toga ucjenjivački pristup naspram svojih dobavljača a i kupaca to bi bilo dobro za hrvatsko gospodarstvo u cjelini.