TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Terminatore, TISK sam kupio početkom prosinca za manje od 200 kunića. Poslije je došao do 380, što Vi dobro znate, ali se zajebah pa ga ne proda. I to je jedino uz HT iz čega nisam privremeno izišao u siječnju, Da sam pogodio sam vrh nisam ali sam kužio da je rast neutemeljen. TISK mi se činio neoboriv. Strašno glupo.
Ti si ga kupio po 215 od tada narasta si 5 kuna, a ja sam za te pare kupio dalekovod, kao što rekoh evo ga na 282 što ti je prinos od 25 %. TISK je čini mi se zaglavio na porastu od nekoliko posto. Pa ko je dobro napravio a ko nije jedini je svjedok matematika.

LEDO molim lijepo, nikada od nikoga nisam niti kupio niti kome prodao niti imam namjeru…

Živčan imaš pravo biti, jer ti se TISK zakopa. Za to ja nisam kriv. Nisam ti kriv ni što si ATPL zamijenio za JDPL. Greška. Događa se, razmišljao si logički, a logika na burzi ne pali uvijek, je li..

Ne razumijem zašto se svi pjenite, samo iznio ono što mislim ovo je forum, zar ne…

Također ugodan dan i iskreno želim sreću s Tiskom.

kolega, ne pjenim se ja ništa. Ledo spominjem jer ste napisali da je DLKV narastao a Todine dionice ostale zakopane. Tako da to nije istina. JDPL sam zamijenio sa ATPL, točno,( i to je bila greška srećom vrlo brzo uočena), ali ubrzo veći dio vratio nazad u ATPL nakon što sam shvatio da je HPB svojom distribucijom u potpunosti unišitio strukturu dioničara na JDPL. Nije slučajno što je JDPL tonuo, a ATPL rasla. A pala je i dividenda. Zašto tisak ne raste? polako kolega, sve u svoje vrijeme. BTW dok ovo pišem, Ledo na 3199. pozdrav, nema ljutnje.

I'LL BE BACK

Koliko god se vi ovdje svađali na osobnoj razini ili se razmoilazite u percepciji ove dionice, nitko ne može zanemariti činjenjenicu da je TISK-R-A safe heaven u ova vremena, jer ne postoji ama baš nikakva šansa da se izvrne. Što ne bih moga reći za većinu dionica koje kotiraju na ZSE.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Koliko god se vi ovdje svađali na osobnoj razini ili se razmoilazite u percepciji ove dionice, nitko ne može zanemariti činjenjenicu da je TISK-R-A safe heaven u ova vremena, jer ne postoji ama baš nikakva šansa da se izvrne. Što ne bih moga reći za većinu dionica koje kotiraju na ZSE.

zato toda ima šanse da se izvrne..

[/quote]

Pričali su to i za ATPL, i za IGH… [yawn] [bye]

I'LL BE BACK

[/quote]

Pa što bi se dogodilo da se Toda izvrne.
Da li bi propao Tisak??

možda bi onda tek planuo prema gore..svakako,da je imalo normalna burza,tisk ne bi bio na ovim razinama,jer je to po meni defanzivna dionica,isto kao i ht,atgr…jedino se ona razlikuje po tome,što iza ht-a i atgr stoje jaki inst fondovi,a iza tiska stoji toda koji govori o delistingu kao najrealnijoj opciji nakon što se promijene pravila…tj čim mu to okolnosti dozvole,to će i napraviti,jer uprava uopće to nije demantirala…toda kaže kupujmo hrvatsko,a neki dan mi poslao sve deklaracije za voće,njih 16…13 deklaracija voća je iz uvoza..samo je kupus,kapula i krompir tobože domaći..to je pravi hrvat…jedino se bojim da mu ne bi tisak služio kao zakrpa za neke druge agrokorove perjanice…

[/quote]
da, ali samo da se "krene izvrtati", ali čim se krene izvrtati ("voda dođe do grla"/tj. krediti) dobri prijatelji i partneri će mu dobaciti pojas za spašavanje od par mlrd kn, i gotovo izvrtanje, Toda ako je u nečemu majstor je u tome kako doći do (tuđeg) novca.

Može propasti Agrokor. Eventualno neki bivši gubitaš koji ostane bez subvencija itd.
Tisku se može samo dogoditi da izmjeni gazdu. Zlatna koka uvijek ostaje zlatna koka. Bila Kutli ili Todi sutra Mati ili Hansu, nama možda isto ili možda bolje.

Živjeli

možda bi onda tek planuo prema gore..svakako,da je imalo normalna burza,tisk ne bi bio na ovim razinama,jer je to po meni defanzivna dionica,isto kao i ht,atgr…jedino se ona razlikuje po tome,što iza ht-a i atgr stoje jaki inst fondovi,a iza tiska stoji toda koji govori o delistingu kao najrealnijoj opciji nakon što se promijene pravila…tj čim mu to okolnosti dozvole,to će i napraviti,jer uprava uopće to nije demantirala…toda kaže kupujmo hrvatsko,a neki dan mi poslao sve deklaracije za voće,njih 16…13 deklaracija voća je iz uvoza..samo je kupus,kapula i krompir tobože domaći..to je pravi hrvat…jedino se bojim da mu ne bi tisak služio kao zakrpa za neke druge agrokorove perjanice…

1. dokle misliš lagati ovdje na forumu?
2. neće todorić ništa delistirati, a i ne može nego može pasti u usporedno tržište što isto omogućuje trgovinu, a u fini pogledaš izvješće. dakle, lagao si.
3. igrom slučaja ja ga poznajem pa samo da znaš taj čovjek je svjestan tko stoji iza ovih napada na njega – stani ogromni fondovi koji žele njegove dionice i to puno njih (dakle sve to vrijedi 10 puta više minimalno)
4. on ima domaćih proizvoda koliko je to moguće. pa ne mogu naši sve proizvesti a da bude jeftino. robne marke moraju biti jeftinije od ostalih i on to narodu omogućava, nastojeći da ipak uzme hrvatske proizvode. na sreću većina je iz srbije i makedonije pa barem znamo da se nećemo otrovati hormonima i sličnim sranjima što stavljaju ovi sa zapada
5. čudi me da trguješ na burzi a ne znaš pravila i zakone. takvih je puno, zato i jesmo na dnu

...povijest se ponavlja...

Kolega,
Nije mi jasno što ima veze kupus, kapula, krompir s Tiskom.
Agrokor je koncen, Tiska je dio koncerna. Na Tisak utječe prodaja i zanimanje za proivode koji su mu u asortimanu, kao i cijene inputa (radna snaga, prijevoz, porezi itd). Ja bih u svakom slučaju volio vidjeti Tisak u rukama drugog gazde, pogotovo stranca jer bi onda nešto i od dividende vidjeli. Također dolazi vrijeme je da se počnu pokazivati plodovi modernizacije.

Poanta je da možebitno izvrtanje Tode može biti samo plus za Tisak.

Ćao
EOD

hugo, a i svi ostali. nema nikakvih šansi da agrokor propadne ili se"izvrne" kako vi to kažete. to su sve novinarske patke, a iza toga stoji krupni kapital iz londona. Nekoliko ogromnih fondova bacilo je oko na najbolje firme u regiji, a između ostalih to je i tisak, ledo, zvijezda i konzum od agrokorovih uzdanica, a od ostalih to su ht, igh, ingra i slično. u srbiji ih je također nekoliko (energoprojekt, invest import, aik, dijamant itd…da ne duljim). uglavnom ti englezi su poznati po tome da vrlo malo kupuju, a kupuju isključivo u vrijeme kriza koje im njihove države omogućavaju diljem svijeta. sada je red došao na nas i oni žele nakupovati po ovim cijenama puno dionica. zato novinarčići koje možeš kupiti za 500 kuna, a i manje, pišu ovakve laži. pa agrokor propada već 13 godina i još nije propao nego se samo proširio. agrokor može svakog trena dobiti kredit u EBRD koji ga financira već preko 10 godina u njegovom osvajanju regije. Zato prestanimo više s tim glupostima. Niti će agrokor propasti, niti će tisak biti prodan, predan ili poklonjen ikome jer se gazda todi tisak najviše sviđa u zadnje vrijeme i na njemu inzistira da ga se dovede u rang konzuma. dakle, zna i on kakvu zlatnu koku ima. a što se uzimanja love od tiska tiče, nije taknuo ni kune. nema tu preljevanja niti će ga biti jer je strogo pravilo u agrokoru da svaka firma unutar koncerna radi sama, bez utjecaja na ostale, naravno uz suradnju i bez pozajmica. prema tome, uskoro kroz par godina biti će u tisku i dividende, ali neće sada dok je razvojni ciklus u tijeku. a koji im je cilj, pogledajte na http://www.whsmith.co.uk pa će vam biti jasno. s time da tiskovi dućani puno bolje izgledaju od whsmithovih koji su najpoznatiji u svijetu. nadam se da više nećemo čitati ovdje gluposti jer nema smisla . ionako ste premali da utječete na cijenu bilo koje dionice,a posebice nećete na ovu utjecati jer je strogo kontrolirana od jedne ekipe ljudi. dakle, rast će kad oni tako odluče.

...povijest se ponavlja...

@ Delboy

To što vi pišete vjerojatno stoji. Ja nisam nikad tvrdio da će se Agrokor izvrnuti, već sam se osvrnuo na to što bi to značilo za Tisak u takvom hipotetičkom razvoju situacije.
A već kad ste me potegnuli za jezik evo mojih par obzervacija vezane za Agrokor i Tode.
Osobno ne volim način kako Toda vodi svoj biznis, jer me previše asocira na Kutlinu biciklu, tj. previše se razmahao, a da nije osigurao poleđinu. Previše je ovisan o državnim subvencijama, o kreditima i ovakvim situacijama izuzetno osjetljiv na potrese.
Dakako da u njegovom potrfelju ima bisera i šrota koje ne bih navodio, jer je to moje osobno mišljenje koje netko ne mora dijeliti, a može se naći obavezan "braniti" svoje investicije. U cijeloj toj priči Tisak ima specifičnu težinu i uz to apsolutno ne odgovora onome što bi mogli nazvati "core" biznisom Agrokora. Vjerojatno je i Toda svjestan što je Tisak i koliko on vrijedi. Mišljenja sam da ga neće tek tako lako prodavati ukoliko ne bude primoran. Iako se možemo prisjetiti da je već prije prodavao tvrtke van svoj core biznisa, primjer prodaje KBZ-a Agramu. Ja bih želio da on proda Tisak, ali u to ne vjerujem.
Također smatram da je Toda dobar kao gazda za sebe, svoje pajdaše, menađere i ostale zaposlenike (kako – tako, ako netko radi za njega može dati svoj stav), ali je vrlo loš za male dioničare. On tvrtke u kojima ima većinski paket smatra za svoje i puca mu prslučić za one koji imaju djelić toga, jer on sebe i svoje naplati drugim kanalima. Jednostavno rećeno poanta dioničarstva je dividenda i to reda veličine 50% zarade u protekloj godini. Ako toga nema koji je smisao ulagati, osim špekuliranja.

PS
Molio bih Vjeku da odmoderira delboya.

New Report

Close