@Vorda, ne uspoređujem ja Tisak i IGH,samo sam naveo kao pimjer jer je pop počeo o dugovanjima.
Tisak je ove godine uložio u informatizaciju, ganz nove, ljepše i veće kante, otvorio novi brand Tisak media i uložio jedno 10X više love u marketing nego do sad, a tek su počeli. Uložio je u još neke stvari koje se okom ne primjete a isto su bitne. To što su oni to sve uspjeli ne zaduživši se ništa, štoviše smanjivši istodobno dugoročne obveze smatram itekako snagom ovog poduzeća i uprave.
Nije to samo njihov problem… Eto cujem da adris muku muci kuda ce sa lovom…
Podjeliti u dividendu minimalno 50% EPS, ali samo vlasnicima P dionice,za vlasnike R dovoljno je 5 kn.
hahah moji ljudi pa zar vi stvarno milsite da se radi sve kak pise u knjizi….
ovo je prvi put da čujem da neko imam problema sa viškom kapitala i to pogotovo u ovo vrijeme. Jel uopce neko zna interne procese i stavi koje se dogadaju u Tisku ili samo malatite jer ste procitali u knjizi za 300 kn kaj bi neko trebao napraviti?!?!?
Dajte prestanite baljezgat više ovdije i maknite se svi sa foruma na nekih 4 mjeseca, a ti švarci neznam kaj se previše raspravljaš ak nisi u margin call-u, radi misli svoje kao ja. Ja molim boga da neko ima zalozen tisak za margin šuti i kupuj kada pada, ja sam svoje postavio i cekam a uvijek se neko nade da proda.
Ostali neka kupuju ingru i franck.
Svi sretni i zadovoljni kaj ne?
P.S. e i da kada cujem da netko kaze da u Agrokoru neznaju kaj je financijska poluga i kak je koristit…, tu stvarno nemam komentara ili stvarno misli da Kocijan o tome odlucuje
Vidim, da sam dvignio pritisak nekim forumaša (preostro je bilo kad sam napisao totalni bankrot). No ja, to nije bio moj namen. Ali još uvijek mislim, da nešto nije OK u HR, jer puno ulagajo sa inozemstva u Srbijo, a vrlo malo u Hrvatsko (koja se vidi kao država, koja če biti uskoro u EU).
Što se tiče Tiska, je super (zdrava) firma:
a.) koja je napravila vrlo dobre poteze (preuzimanje) na području teritorialnog proširenja poslovanja (u Crni gori),
b.) pronašla tzv. TRŽNE NIŠE (neke storitve kada jih je nekad radila POŠTA),
zato još uvijek mislim, da dionice ne bi smele toliko padati. Ja sam je kupovao, i čem je opet dokupiti. A prodat je nečem prije 2013 godine (koliko, če biti tada i zašto, je sve bilo mnogoputa napisano).
Izgleda, da nema pravoga mišlenja ni sa strane fond managera, koji uvijek umetno znižavaju cijeno (zdravih i bolesnih dioničkih tvrtka), a zaboravili su kako je u ovim trenutkima dionička družba koja kotira na burzi laka tarča za preuzimanje.
Sa ovako taktiko mislijo i se nadajo, da čejo u par godina napraviti izvanredne dobitke (tamo od 10-30 puta više od trenutne cijene).
Ako več napravite usporedbo sa građevinarim, pa još uvijek sam mišlenja, ako je pao IGH i slični zbog izgubljenog poslova (Pelješački most, Aerodrom ZG, izgradnja nekih novih sportskih objekata), pa ne bi smela pasti npr. Montmontaža (na žalost vrlo netransparentna tvrtka, kojo ščitijo svi zakoni i neke institucije u državi, jer ne naprave potrebnog reda), koja je idealno pozicionirana u ovim trenutku (plinifikacija i naprijed izgradnja TE, plinski terminali ipd.).
Ali još uvijek se može vidjeti kako su balkanski trgi odvisni od tujega novca (npr. slovenskih fondov koji su rasli kao gobe po kiši prije dvije godine, a koji su donesli u godini dana više od nevjerovatnih 100% dobitka, a sada su od 50-60% u minusu). Pitam se kada čejo ovi fondovi opet plasirati novac na ove trge, koji su trenutno na vrlo niskim rezinama.
Ali još jedanput, se izvinjavam, da sam napravio takvo reakcijo (dvije strani prije) sa svojim pisanjem.
Zg28, ja ču te ubogati i prestati pisati za par mjeseca. Onih par forumaša sa kojim imam kontakt mi je dovoljno.
Pozdrav, Jan.
Jan slažem se vidiš da ne pišem već dugo al ovo sam moro jer …. ma vidiš i sam
Kupnje:
Cijena Količina
162,10 43
162,06 76
162,00 21
161,01 10
161,00 40
154,00 100
150,01 50
150,00 32
123,20 50
122,01 100
Prodaje:
Količina Cijena
21 171,00
65 172,00
3 174,50
543 175,00
15 185,00
80 190,00
25 198,00
40 199,00
72 208,00
50 213,00
hahah moji ljudi pa zar vi stvarno milsite da se radi sve kak pise u knjizi….
ovo je prvi put da čujem da neko imam problema sa viškom kapitala i to pogotovo u ovo vrijeme. Jel uopce neko zna interne procese i stavi koje se dogadaju u Tisku ili samo malatite jer ste procitali u knjizi za 300 kn kaj bi neko trebao napraviti?!?!?
Dajte prestanite baljezgat više ovdije i maknite se svi sa foruma na nekih 4 mjeseca, a ti švarci neznam kaj se previše raspravljaš ak nisi u margin call-u, radi misli svoje kao ja. Ja molim boga da neko ima zalozen tisak za margin šuti i kupuj kada pada, ja sam svoje postavio i cekam a uvijek se neko nade da proda.
Ostali neka kupuju ingru i franck.
Svi sretni i zadovoljni kaj ne?
P.S. e i da kada cujem da netko kaze da u Agrokoru neznaju kaj je financijska poluga i kak je koristit…, tu stvarno nemam komentara ili stvarno misli da Kocijan o tome odlucuje
Znaju u agrokoru što je financijska poluga, sad će imati imperativ dobrog poslovanja kako bi ju otplatili. U vrijeme recesije, smanjenja potrošnje, to se itekako može odbiti u glavu. Poluga može djelovati u dva smjera… A što se tiče nepisanja, uvijek je dobro čuti tuđe mišljenje, a utjecaj na burzu je zanemariv. Šteta, imao si zanimljivih postova na ingri [thumbsup] [bye]
Mislim da je Tisak jako dobra firma i da ima svjetlu budućnost, ali cjena dionice jednostavno trenutno nema i neće uskoro imati veze s poslovanjem te tvrtke. Dobi dani za tržište kapitala nisu ni blizu…
Mislim da je Tisak jako dobra firma i da ima svjetlu budućnost, ali cjena dionice jednostavno trenutno nema i neće uskoro imati veze s poslovanjem te tvrtke. Dobi dani za tržište kapitala nisu ni blizu…
Kako nisu kaj ti ne vidiš dno, bilo je danas, i prošlih godinu dana, stalno je.
obožavam ove koji stavljaju datume planiranog držanja dionice pa neki i cijenu. Trenutačna situacija je ta da idemo na 1000 bodova, dionice crobexa moraju pasti još 20-40% znači tisak i konpanija više. dečki moji čuvajte pare jer su zlato a ove priče o modernizacijama sve to 5 al trenutačno niš ne znači. Tisak na 80kn pa kud puklo da puklo
Podjeliti u dividendu minimalno 50% EPS, ali samo vlasnicima P dionice,za vlasnike R dovoljno je 5 kn.
[/quote]
ajde da se ti i ja u nečem složimo. Adris je prevara ako ne počnu uskoro dijelit normalnu dividendu, badava im oni romani tamo na topicu.