Mene zanima koliki udio u prihodu ima prodaja cigareta…. Uz novi zakon i poskupljenja, čini se da će svi pušači imati ubrzan tečaj odvikavanja, a to bi se moglo odraziti na poslovanje
Ne znam, meni ovo izvješće je razočaravajuće. Ne toliko zbog manje dobiti, već zbog slabog porasta prihoda. Usprkos stopi inflacije od 6%, porastu cijena novina u prosjeku 16% (i paralelno porasta rabata prema izdavačima), novim kasama koji bi trebale spriječiti "prodaju za vlastiti džep", medijskoj kampanji i Tisak-mediji, poerast iznosi samo 7%. U maloprodaji 15%. E sad, što se događa s veleprodajom? Prenosi se na velpro?
Ti bi sve preko noći, jel tako? Pa kase su uvedene u sve kioske tek prije mjesec dana. Medijska kampanja počela je prije mjesec dana, a tisak-media je počela tek prije ljeta a ljudima , naročito našim, treba puno vremena da prihvate nove trgovine bez tradicije. Ništa se ne prenosi na velpro. A porast cijena novina također se ne može vidjeti u izvješću za 3 kvartal jer su tek nedavno poskupjele. Dakle, sve što ti očekuješ tek treba uslijediti i stoga je izvješće iznenađujuće dobro. Iduće isto ne očekujem da će biti bolje jer vidim da kupuju nove lijepe kioske i postavljaju ih sustavno po cijelom ZGB-u, a i šire. Tako da ćeš se s očekivanjima morati strpiti. Dugoročno, fenomenalni izgledi, kratkoročno – ciklus modernizacije je u tijeku i zbog toga će izvješća patiti. Glavno je to da su kreditno vrlo malo zaduženi , a cijena nafte pada, što im je bitna stavka zbog kombija i zbog povećanja cijena novina, koje, uvjeren sam, neće pojeftiniti kad pojeftini nafta. Dakle, bit će povećanja profita u neko dogledno doba…Strpljivo ovdje…
[/quote]
Novine su poskupile početkom kolovoza.
U ljeto je većina kioska već imala nove kase.
Cijena nafte nema veze za prihodima, već sa rashodima.
Za promet/prihod Tisak-medije ne mogu suditi, imam premalo podataka.
Moj je post bio koncentriran na razočaranost rastom prihoda, a ne dobiti. Pad prihoda iz veleprodaje još mogu shvatiti (vjerojatno su počeli rezati veleprodaju gdje imaju premale margine), ali 15% iz maloprodaje je malo.
pa sam si odgovorio. u ljeto je većina kioska imala nove kase, preciznije sredinom 8 mjeseca, a do kada traje treći kvartal i kada počinje? sve ok, ali si sa svojim konstatacijama malo uranio. pričekaj iduće izvješće da vidimo koliko se kralo od strane osoblja.
Mene zanima koliki udio u prihodu ima prodaja cigareta…. Uz novi zakon i poskupljenja, čini se da će svi pušači imati ubrzan tečaj odvikavanja, a to bi se moglo odraziti na poslovanje
Teško. primjerice u sloveniji je prodaja cigareta pala svega 2% od uvođenja novo zakona. ne brini da će pušači prestati pušiti. nitko im to ne brani, ali ne smiju u zatvorenim prostorima. osim toga, oni idu u drugom smjeru…
Teško. primjerice u sloveniji je prodaja cigareta pala svega 2% od uvođenja novo zakona. ne brini da će pušači prestati pušiti. nitko im to ne brani, ali ne smiju u zatvorenim prostorima. osim toga, oni idu u drugom smjeru…
[/quote]
Prihvaćam, ali oni ipak imaju viši životni standard. Poskupljenje bi moglo dovest do procvata šverca, što bi direktno utjecalo na prihode tiska. Pazi planiraju da 2009. godine kutija cigareta poskupi 5 kuna, 2010. dodatno za kunu, te 2011. za još jednu kunu.
Što se tiče kasa, nisam očekivao nekakav extra rezultat u ovom kvartalu, možda bude vidljivo u sljedećem, rebranding isto sve pet…
Tisak će proširiti ponudu , uz novine ide i kavica na otvorenom prostoru.
a uz kavicu ide i travica,a uz travicu corkica.
a pametan potez, nagradna igra – skupi 10 računa- [thumbsup]
tko ovo OVAKO izlazi it tiska … kukala mu majka?
tko ovo OVAKO izlazi it tiska … kukala mu majka?
Ne znam koja ga je sila zadesila,ali nije dobro,nije dobro…
Ne znam koja ga je sila zadesila,ali nije dobro,nije dobro…
[/quote]
Možda taj zna nešto što mi ne znamo,pa bježi dok još može.
[/quote]
Oprosti što se ovako izražavam,ali takvo razmišljanje je i razje…..našu burzu.
Relativno sam novi na burzi (cca.1 god),ali dovoljno dugo da shvatim šta se dešava !
Kriv nam je Sanader,Samodol,Hanfa,Oif,mirovnjaci ….
Ma sami smo najveći krivci za ovu situaciju !
Mogu sve dionice po 8 kuna ,ako ima dovoljno ludih da ih davaju po tim cjenama.
Iza kiše dolazi sunce !
Ne može ni ovo vječno trajat .
Pozdrav