Kolege, dali neko od vas možda ima fin. izvještaje od DELO d.d. (Slovenija) za ’05 ’06 i ’07 ?
Molim i preporuke za analizu sličnih kompanija u regiji
hvala
Ovdje sam stavljao dosta izvješća za usporedbu, evo ponovno za zaboravne:
Imate Valora group iz Švicarske, Rautakirja-R-kiosk (Sanoma) iz Finske, Delo prodaja i prospekt Future-plus iz Beograda.
Zanimljivo ih je usporediti s Tiskom, iako, kao što su neki već ovdje izlagali da ima i dosta razlika između njih.
Predlažem da obratite pažnju na marže, promet i dobit po kiosku i po zaposlenom.
Delo prodaja izvješća možete skinuti -ovdje:
Vaš link
Pozdrav
danas je bilo skidanja s prodaje, pa nek je i po 600kn, bar je malo živnuo.
danas je bilo skidanja s prodaje, pa nek je i po 600kn, bar je malo živnuo.
bice da je tisak na dnu….
Malo sam se bavio analizama danas i ispada da tisak ima najbolje fundamente od cijelog todexa:
P/E = 14,
P/BV = 3,8
jel zna tko kak stoji tisak s dugovima?
Malo sam se bavio analizama danas i ispada da tisak ima najbolje fundamente od cijelog todexa:
P/E = 14,
P/BV = 3,8
A da pogledaš BIlancu stanja -> Pasiva -> Dugoročne i kratkoročne obaveze!
Kad računaš P/E i ostale koeficijente bilo bi lijepo da napišeš koliko i koje kvartale si uzeo u obzir.
P/E = 14,
P/BV = 3,8
Kad računaš P/E i ostale koeficijente bilo bi lijepo da napišeš koliko i koje kvartale si uzeo u obzir.
[/quote]
ovo su ttm fundamenti s poslovnog ja mislim.
al mislim da je za Tisak važniji pokazatelj P/S nego P/Bv jer se bavi prodajom potrošne robe….tako da fundamenti još bolje izgledaju na ovoj ciejni jer je P/S čitavih 0,62….što je ohohodlično.
P/E = 14,
P/BV = 3,8
jako dobro. pa pogledaj izvješća jebemu miša. I pogledaj kako se ponaša kroz razdoblja.
P/E zanemari. Nije redovan. P/S je izuzetan i bit će još manji. A i raelni book je veći,tj P/BV manji, no to su sad finese. Pustimo priče o dnu. Ali ja se ne brinem…
jako dobro. pa pogledaj izvješća jebemu miša. I pogledaj kako se ponaša kroz razdoblja.
P/E zanemari. Nije redovan. P/S je izuzetan i bit će još manji. A i raelni book je veći,tj P/BV manji, no to su sad finese. Pustimo priče o dnu. Ali ja se ne brinem…
ovo je valjda jedina dionica koja ima dobar P/E, a mi govorimo zanemari ga. [lol]
ovo je valjda jedina dionica koja ima dobar P/E, a mi govorimo zanemari ga. [lol]
[/quote]
Gledajte kolega, ja ne znam vaš sistem ulaganja i čitanja izvještaja, te koliki vam je ulagački horizont, ali mogli biste se jako razočarati na GFI za 2008 po pitanju P/E. Onda će vam se moja preporuka da ga zanemarite činiti super. Pratite prihode, pratite dugoročne obveze, pratite news flow. Učinite si uslugu i zaboravite na P/E na neko vrijeme, jer kad taj E počne rasti, budite uvjereni da će P već odraditi ohoho… Tako je kod "hi-growth".
ma slažem se ja s vama samo mi smješno malo.
kakva su vaša očekivanja za FI’08?