Još da ponovimo: squeeze out nije moguč osim ako ADRS ne proda todoriću svoj dio , a to je moguče samo ako ADRS proda duhanski dio, dakle SF
1. AGROKOR D.D. 1.291.895 54,13 Osnovni račun
2. ADRIS GRUPA D.D. 617.227 25,86 Osnovni račun
Mislim da ovo nije dovoljno za squeeze out.
[/quote]
Nije treba i ovo od HFP naravno, ali mislim da Toda ima za kavicu
[lol]
Hoćemo, hoćemo, i to najkasnije nakon izvješća za 3Q. Tada će i oni polupismeni shvatiti da se dobit ostvarena prošle godine više nikada neće ponoviti. I onda se više nitko (da se poslužim s tvojim rječnikom) neće kurčiti s P/E 10.
[/quote]
Ja vjerujem da Tisk može u srednjem roku (1-3 godine) početi ostvarivati redovnu dobit veću od 100 mil. godišnje i da će se ta cifra ponoviti i ponavljati (iz operativne dobiti). Uz to, dinamika smanjivanja dugoročnih obveza je više nego dobra. Uz to, njegova tržišna pozicija i sektor djelatnosti je takav da ima risk free prihode sljedećih xxx godina. No, to ne mora značiti da će se pad cijene ovih dana zaustaviti. Jer kod nas što je cijena manja to je prodaja veća. Svašta…
Ne može me nitko razuvjeriti da ovi koji sada prodaju izlaze s gubitkom jer su očekivali rast od 50% u godinu dana, a ono kajla od 50%. No to je njihov problem. Imaš li dionicu?
guverneru, previše se trudiš. ovdje nema ulagača nego su to samo kladioničari. nego, vidim da vorda ne shvaća neke stvari.p rimjerice još nismo vidjeli kamo je otišlo par milijuna eura od prodaje nekoliko etaža stare tiskare vjesnika na cvjetnom trgu hoto-grupi za izgradnju lifestyle-centra. naime, tisak je u toj tiskari imao vlasništvo nad nekoliko etaža ukupne površine više od 2.000 m2, a kladim se da će u tom centru imati i barem jedan kiosk i jednu tisak-mediu. malo proučite zemljišne knjige prije nego se upuštate u ulaganje. p/BV realni tiska nije veći od 3, a p/e sada je oko 10. Ako to nisu dobri pokazatelji, ja ne znam što bi bilo. Sutra u zemljišne knjige pogledati odmah povijesne izvatke za hoto-lifestyle centar na cvjetnom trgu pa ćete vidjeti tko se fino obogatio nedavno. a onda pogledajte na http://www.pravosudje.hr pod kiosk-promet koje su mu firme pripojene pa će vam biti jasno da u tisku ne miruju niti minute. nakon toga pogledajte adrese preuzetih firmi i bit će vam jasno da je tisak u zakupu kod vlastitih firmi-kćeri, dakle nekosolidirano izvješće uvijek će izgledati fino. mislim da je dobronamjernima ovo dovoljno. a cijena pada zato jer nasjedate na navlačenje prema dolje a navlače vas fondovi koji kupuju. PBZ je prikupio već 100 komada u zadnjih pola godine i ima skoro 9000 dionica pa si vi mislite. Sve u svemu, target od 5000 za 5-6 godine uopće ne mislim mijenjati niti umanjivati. samo da mi je love….
delboy i ti se previse trudis. nadam se da ti je jasno da trenutno fundamenti ne igraju nikakvu ulogu na nasem trzistu. cijene dionica trenutno ovise samo o odnosu spekulanata i jakih ruku u pojedinoj dionici. u TISKu nazalost ima previse spekulanata i iskreno se nadam da cu ga uskoro kupovati po 600 kn. zeznuo sam jedino sto sam prilicnu kolicinu kupio na 800
kao i uvijek saško je u pravu. previše se trudim. sve će se to samo od sebe riješiti. nadam se ipak ne na 600…:)
kako to ne igraju fundamenti ??
Ne bih se baš složio, evo Tisak npr.
pa trži se, majku mu staru, na 4.75 buka i na pe=18.
Koliko smo udaljeni od buk*pe<22.5 ?
Da vidimo , matematika kaže:
Društvo za upravljanje može ulagati imovinu fonda u dionice koje u slobodnoj
prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj
prodaji veća od 100 milijuna kuna.
Kada padne ispod 700 kn, onda više OIF-i neće moći ulagati (čitaj kupovati), već mogu samo prodavati.
E tek onda slijedi tarapana!
delboy i ti se previse trudis. nadam se da ti je jasno da trenutno fundamenti ne igraju nikakvu ulogu na nasem trzistu. cijene dionica trenutno ovise samo o odnosu spekulanata i jakih ruku u pojedinoj dionici. u TISKu nazalost ima previse spekulanata i iskreno se nadam da cu ga uskoro kupovati po 600 kn. zeznuo sam jedino sto sam prilicnu kolicinu kupio na 800
Ja od 1000 na dole nisam kupio niti jednu dionicu, ali isto "brijem" na tih 600 kn za jak ulet. Bumo vidli
kako to ne igraju fundamenti ??
Ne bih se baš složio, evo Tisak npr.
pa trži se, majku mu staru, na 4.75 buka i na pe=18.
Koliko smo udaljeni od buk*pe<22.5 ?
rukopis mi jako poznat…
a mogu reci da pises gluposti. velike.
Ja vjerujem da Tisk može u srednjem roku (1-3 godine) početi ostvarivati redovnu dobit veću od 100 mil. godišnje i da će se ta cifra ponoviti i ponavljati (iz operativne dobiti).
Nema teoretske šanse, a čak i da ima to bi pri cijeni od 730 kn dalo PE 18. To je previše i za današnju cijenu, a da ne spominjem nebuloze od 2000 do 5000 kn za dionicu.