TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Postavljaju trafike gdje god stignu.
Pitam se kako je još nisu postavili pontonsku na pola bračkog kanala.
Preko lita bi imala najbolji promet

ne znam zašto bi nekome smetala trafika i šta tako loše utjeću novine na populaciju.
ako smijem pitao bih zašto nekome ne smeta mnoštvo kafića ili npr. nasilje na TV-u ?
a trebalo bi !

Evo jedna vijest koja će sutra dignuti Crobex.
Ko će nego Todorić
"Agrokor preuzima crnogorsku Štampu mimo tendera"

http://www.seebiz.eu/hr/t…u-mimo-tendera,16007.html

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

ne znam zašto bi nekome smetala trafika i šta tako loše utjeću novine na populaciju.
ako smijem pitao bih zašto nekome ne smeta mnoštvo kafića ili npr. nasilje na TV-u ?
a trebalo bi !
[/quote]
Krivo si me svatija!
Milim da bi se to pozitivno trebalo odrazit na dionicu .
Prijatelj mi je direktor poslovnice i nema kad spavat od posla.
Inače ,sve najbolje Tisku

Imam nešto dionica Tiska, i pratim ovaj thread dosta dugo. Rekao bih da 90% vaših komentara ide u smjeru "strpljen, spašen", dionica ima potencijala, sigurno dobar izbor itd… Ja ne namjeravam prodati dionicu barem do nove godine, ali ako se nastavi ovim tempom (1300 pa pad na 1100) bojim se da neće cijena tako skoro preko 1500 kn, a kamoli više…

Mislim da je Tisak jako narastao zbog "Agrokormanije" koja je svaku dionicu preuzetu od strane Agrokora digla u nebesa (čitaj s 400 na 1500Kn). Na to su svakako utjecali i početni rezultati nove uprave, no dalje neće biti tako jednostavno. Fundamentalno, smatram da je ova dionica podcjenjena, no tržište je jednostavno siromašno novcem. Dok je tako, bit će ova dionica (kao i dosta drugih) vrlo jeftina.

nadokupio ja danas po 1046 i mislim da sam dobro kupio,jer stvarno je podcijenjen tisak…

Analizirajuci prihode Tiska utvrdio sam slijedece:

Prodaja po kiosku je izrazito niska. Pricamo o otvaranju novih kioska a ne pricamo koliko jedan kiosk kosta mjesecno. Uzimam u racun minimum dvije prodavacice, struju, sada i vezu sa centralom zbog e-blagajni odrzavanje. Dodjem do racuna negdje oko 15.000,00 Kn mjesecno, ako ne i vise. Ali neka je 15 000.00. Istodobno, prosjecna prodaja po kiosku po danu je 1000,00 Kn, ako i toliko, bojim se da je u razini oko 900,00 Kn. Sta ce otvaranje silnih kioska podici bitno prodaju? Po meni se treba koncentrirati da postojeci kiosci prodaju sto je moguce vise a onda u ekspanziju.
Nije njihova marza niska. Marza je izrazito visoka, ali su im troskovi poslovanja isto jako visoki, jer ne rade svi kiosci sa +.

Sto se tice krkanja kioska jedan na drugi, bas bih volio vidjeti koliko se povecala prodaja na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu otkako su ona dva kioska jedan do drugog na dolaznom peronu. Mislim da su se samo povecali operativni troskovi i to za 2 puta. Prodaja je ista.
Po meni je to potpuno pogresan potez uprave.

Ono sto ce jako povecati prihode je multimedijalni centar Tiska + e – blagajne + preuzimanje onih 5000 komada koji su im u biti veleprodaja.
Da li ste se zapitali kako to da Tisak ima samo 2,2 mrd kn prihoda. Pa to je sica. Po racunu do kojega sam dosao nekim logickim razmisljanjem ovdje je nesta cudno.
Smatram da ce se konacnim ubodjenjem blagajni povecati prodaja i to za min 30 %. Po onome sto sam izracunao to bi trebalo biti debelo vise od toga.
Povecanjem prihoda ce skociti dobit jer cu troskovi Tiska manje vise konstantni. Nesto cemo izgubiti na povecanju cijene nafte, ali ne tako dramaticno.

Analizirajuci prihode Tiska utvrdio sam slijedece:

Prodaja po kiosku je izrazito niska. Pricamo o otvaranju novih kioska a ne pricamo koliko jedan kiosk kosta mjesecno. Uzimam u racun minimum dvije prodavacice, struju, sada i vezu sa centralom zbog e-blagajni odrzavanje. Dodjem do racuna negdje oko 15.000,00 Kn mjesecno, ako ne i vise. Ali neka je 15 000.00. Istodobno, prosjecna prodaja po kiosku po danu je 1000,00 Kn, ako i toliko, bojim se da je u razini oko 900,00 Kn. Sta ce otvaranje silnih kioska podici bitno prodaju? Po meni se treba koncentrirati da postojeci kiosci prodaju sto je moguce vise a onda u ekspanziju.
Nije njihova marza niska. Marza je izrazito visoka, ali su im troskovi poslovanja isto jako visoki, jer ne rade svi kiosci sa +.

Sto se tice krkanja kioska jedan na drugi, bas bih volio vidjeti koliko se povecala prodaja na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu otkako su ona dva kioska jedan do drugog na dolaznom peronu. Mislim da su se samo povecali operativni troskovi i to za 2 puta. Prodaja je ista.
Po meni je to potpuno pogresan potez uprave.

Ono sto ce jako povecati prihode je multimedijalni centar Tiska + e – blagajne + preuzimanje onih 5000 komada koji su im u biti veleprodaja.
Da li ste se zapitali kako to da Tisak ima samo 2,2 mrd kn prihoda. Pa to je sica. Po racunu do kojega sam dosao nekim logickim razmisljanjem ovdje je nesta cudno.
Smatram da ce se konacnim ubodjenjem blagajni povecati prodaja i to za min 30 %. Po onome sto sam izracunao to bi trebalo biti debelo vise od toga.
Povecanjem prihoda ce skociti dobit jer cu troskovi Tiska manje vise konstantni. Nesto cemo izgubiti na povecanju cijene nafte, ali ne tako dramaticno.

Jako se varaš i živiš u zabludi.
Glavni promet trafika su cigarete i novine,a tu i nisu neke marže.
Nadam se da si primjetija da većina trafika sada ima i frižider s pićem,filmove raznorazne,igračke i sl.upravo iz tog razloga da povećaju ponudu i maržu.
Što se tiče prometa,e tu se tek varaš!
Iz osobnog iskustva znam da pojedine trafike rade promete i do 40 000 kn.dnevno (Vodice) i vjeruj mi da nisu samo Vodice.Broj prodajnih mjesta im se naglo povećava u sezoni jer otvaraju na raznoraznim mjestima (marine,kampovi i sl.) i ni tu prometi nisu mali.
Osobno sam doživio da ekipa izađe iz raznoraznih brodova i potroši u trafici 4000-5000 kn.
Promete koje je Tisak nekad radio i sada ne mogu se usporediti,a tek naredni izvještaji će bit zapanjujući.
Ako nešto znam,to znam.
Pozdrav

Ricardo,zainteresirali ste me za Vašu analizu!Bio bih zahvalan kada bih imao uvid u nju,preko PM.

u 1Q prihod maloprodaje 331 mKn,
veleprodaje 19x mKn, to znaci na vlastitim kioscima prihod, naglsavama prihod a ne dobit 3300 Kn na dan, a veleprodaje tipa 400 Kn.

1Q je definitivno najlosiji u godini jer je najmanje stanovnika u zemlji. Citaj, nema turista koji isto trose lovu. Po tome, slijedi povecanje prihoda, a uvodjenjem blagajni i b2b jos jedno 30% gore.

Mozete vi pricati sta hocete, ovo je prosjek, kiosk ima dnevne fiksne troskove. A ovo su prosjecni prihodi.

Ja bih to ovako rezimirao:
– 30 % povećanje prihoda zbog interneta
– internetizacija im neće praviti rashod jer to znam iz prve ruke
– 2Q i 3Q udarnički zbog turista, a i otvaranja TisakMedie u npr. Hvaru
– TisakMedia visokoprofitabilni biznis ( vidi Algoritam )
– ukidanje rada nedjeljom osim kioska, a vikendom su na kioscima ionako največi prometi, i to znam iz prve ruke
– dizanje neto marže režući troškove nabave robe, a zahvaljujuči regionalnom širenju
– a nekako mi se ćini ali skroz špekulativno da je EPH potpisao ugovor s vragom tj. Todom pa će i tu biti manji troškovi

[cool]

Show me the Money!

kolege ,samo dokupujte,jedino tisak jos nije odradio uzlet,,vecina je poletjela u nebo i vratila se bar 30 % samo je pitanje dana…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close