TISK (Tisak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TISK (Tisak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izlazi Splitska banka, zato se lupa po bidu. Pogledaj stanje SDA zadnje vrijeme, no, to sam i naveo ranije u svojim iznimno zanimljivim postovima.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

– Povećanje materijalne imovine koje se ne vidi u novčanom tijeku;
– Smanjenje negativnih rezervi koje se ne vidi u izvješću o promjeni glavnice;
– Vjerovatna revalorizacija koja se opet nigdje osim u rezervama ne vidi,
– Promjene u iznosu dugoročnih rezerviranja ne odogovaraju onima iz novčanog tijeka;
– Redoviti tromjesečni izvanredni prihodi u iznosu od cca 40M kn. itd., itd., itd.

Nešto najčudnije i najtajanstvenije na našoj burzi. Tko na osnovu ovoga donosi zaključke, sigurno je u krivu.
[smiley]

hehe, već 3. dan za redom dobijam po 118X, a mogo sam se ko hrušt zaletavat na 123X. Ljudi, ne budite tulipani, ne grizite ask. Onaj koji prodaje na ovim razinama, prodaje zato što mora, a ne zato što želi. Skinimo mu skalp![wink]

svako dobro holderima!!

I'LL BE BACK

slažem se treba se povuć sa prodaje skroz

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Ovako, ako se prisjetimo situacije sa tisk-om prije 10 godina, onda cemo se sjetit da je ta firma zavrsila u stecaju nakon sto je se dokapao odredjeni gospodin. Dakle, on je zaduzivao doticnu firmu i izvlacio novce van. Tom prilikom je cinio kaznena djela, jel tako? E sad, sudovi rade, rade, sporo, ali ipak presudjuju u korist tisk-a (sad je drugi gazda tu, onaj prvi je u politickoj nemilosti, anyway). Pogledaj tablicu F, a zatim izvjesce o novacnom tijeku. Imas 70 milja tu ukidanja rezervacija. Ostatak se valjda vec skupio negdje po bilanci.

hmmm, ako imaju otpuštanje rezervacija trebali su to staviti pod stavku ispravci vrijednosti pa negativan predznak…e ali to bi im smanjilo troškove ali bi neutralno djelovalo na prihode, a to su valjda htjeli izbjeći…
može se staviti i u izv.prih. ako je već bilo otpisano pa se sada naplatilo preko suda ili iz imovine ili slićno…

uglavnom slažem se s kolegom vordom, ova naša izvješća više skrivaju nego pokazuju.

hehe, već 3. dan za redom dobijam po 118X, a mogo sam se ko hrušt zaletavat na 123X. Ljudi, ne budite tulipani, ne grizite ask. Onaj koji prodaje na ovim razinama, prodaje zato što mora, a ne zato što želi.

Ne bih se u taj argumenat previše pouzdao. Do sada su se prodavatelji uvijek pokazali pametnijima od kupaca. I to na svim dionicama. Sjeti se samo IPKK, KOEI, LRH, EIG, ATPL, PTKM da ne nabrajam dalje. I tamo smo se smijali prodavateljima i zvali ih da nam daju još. Ustvari, ne sjećam se niti jednog slučaja da je dionica nakon velikog iskrcavanja porasla i zadržala se na tim razinama.

Ne bih se u taj argumenat previše pouzdao. Do sada su se prodavatelji uvijek pokazali pametnijima od kupaca. I to na svim dionicama. Sjeti se samo IPKK, KOEI, LRH, EIG, ATPL, PTKM da ne nabrajam dalje. I tamo smo se smijali prodavateljima i zvali ih da nam daju još. Ustvari, ne sjećam se niti jednog slučaja da je dionica nakon velikog iskrcavanja porasla i zadržala se na tim razinama.

Stoji ovo što govoriš, al ne za Tisak. Tisak je srušen kad se pošta iskrcavala, a ja se pitam tko je kupio 60+ milijunčeka na razinama 12xx-14xx u 5 dana.Mi mali?, Yeah right [lol] . Ima tko će ovo kupovat ak još malo padne, bez brige. Ovo je jedina dionica sa bidom kad je bila panika prije 2 tjedna. Betončina! Pa nek se iskrcava tko mora. FF 5%, uuuu baš se jako bojim… pa nije ovo ATPL da neki “nevidljivi” fond sa 30.mjesta trese blokove od po 1000 komada. Oni koji ovo ne kuže, ja im ne mogu pomoći.

bok vam!

I'LL BE BACK

governor:

hehe, već 3. dan za redom dobijam po 118X, a mogo sam se ko hrušt zaletavat na 123X. Ljudi, ne budite tulipani, ne grizite ask. Onaj koji prodaje na ovim razinama, prodaje zato što mora, a ne zato što želi. ”

e moj vordek….sve ove dionice koje si nabrojao iz njih se moralo izac jer su najlikvidnije i kad se vuku pare van iz fonda onda te dionice padaju,znaš, *** obrisano ***

Tisak nije niti će biti kao JDOS, on je više kao LEDO.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Tisak nije niti će biti kao JDOS, on je više kao LEDO.

Znači, past će napola?

Ledo je dobra i profitabilna firma i ja sam to uvijek govorio. Ima samo jednu manu.

Dionica joj je preskupa.[smiley]

New Report

Close