Ima nas jos koji ce kupovati na 1100. Mozda ce PBZ i HPB biti nesto ispred nas ali nikad se nezna koliko je SOC-GEN spreman pokloniti.
Dobar dan! Bio sam dioničar Tiska,ali prodao sam ga kako bi kupio Ledo,naravno namjeravam se vratiti u Tisak.Da li smatrate da će Tisak ove godine ići preko 2 xxx i te da li će biti kakva dividenda?
pa pola sam svakako ostavio,a na adrs sam u ova 2 dana zaradio 5%,a pola sam ostavio u slučaju da tisak opet plane,da mi ne bude žao,ne da mi vrag mira,pa se non-stop prestrojavam,dok ne utvrdim koje dionice su moja prava meta,a jedna od njih je zasigurno i tisak…
Vjeruj mi.
Potroši svu lovu koju imaš na tisk,
zaboravi na te dionice,
dodji na 5 godina po lovu i budi sretan.
SEILON:
“Dobar dan! Bio sam dioničar Tiska,ali prodao sam ga kako bi kupio Ledo,naravno namjeravam se vratiti u Tisak.Da li smatrate da će Tisak ove godine ići preko 2 xxx i te da li će biti kakva dividenda?”
Mislim da bi se tisak mogao vrtiti oko 2000kn u 6mj. Od 01.07. biti ce postavljeni kompjuteri i kamere u svaki kiosk (potencijalno povecanje prihoda za 1 mlrd. kn i znatno povecanje neto profitne marze do kraja godine) a rezultati za prvi kvartal biti ce vjerojatno odlicni jer su od pocetka godine u tisku jako vrijedni. Znam neke ljude koji tamo rade pa kazu da nisu toliko radili jos nikada do sada.
Evo i male potvrde za sve koji su u Agrokorovim dionicama.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e2607233-dd9c-46d0-8f1e-92181d45cb0b&ref=lastadd
Mislim da bi se tisak mogao vrtiti oko 2000kn u 6mj.
Samo nemojte s predviđanjima cijene, zlo mi je od pogrešnih i lažnih predviđanja. Samo oslabljujete dionicu kao mnoge do sada zbog:
a) nemogućih procjena poslovanja u budućnosti
b) zbog laži i sebičnih namjera
c) nepoznavanja osnovne materije investiranja
Valentine zamolio bih Vas da mi objasnite osnove investiranja!!!
Ako je moguce i navedete te “mnoge” dionice koje sam oslabio. Ocito moje postove citaju i mnogi fond manageri kao npr. oni iz ZABE koji trenutno ruse dionicu Vira i imaju isto misljenje kao i ja.
G. Valentine mislim da shvaćam što želite reći (također mi se ne sviđa kada ljudi “nabadaju” kakva će biti cijena neke dionice ne uzevši u obzir fundamente tvrtke,njezino sadašnje i buduće poslovanje…na Ledu su pričali da ide na višu granicu,tj. preko 20 000 i da će tu biti stabilan kada je Migros bio u planu-inače Ledo smatram uspješnim znam da ide preko te cifre,ovo nije drukanje,nego samo navodim primjer opće euforije kada ništa još nije sigurno).Za Tisak se zna da će ići visoko-u to ne sumnjam,ali me zanimaju tuđa mišljenja i informacije koje drugi znaju te ih žele podijeliti kako bi konstruktivno oplemenili ovu temu,a iz toga dobili neke zaključke.U životu pa tako i na burzi konstantno se bavim predviđanjima jer bez njih nema ni očekivanja pa tako ni rada i truda kako bi se postigao cilj!
lukic00: ” Mislim da bi se tisak mogao vrtiti oko 2000kn u 6mj. ” Samo nemojte s predviđanjima cijene, zlo mi je od pogrešnih i lažnih predviđanja. Samo oslabljujete dionicu kao mnoge do sada zbog: a) nemogućih procjena poslovanja u budućnosti b) zbog laži i sebičnih namjera c) nepoznavanja osnovne materije investiranja
[thumbsup][lol]
Valentine zamolio bih Vas da mi objasnite osnove investiranja!!!
Kada sam rekao vi, mislio sam na množinu ne na vas. Uglavnom je tržište zbog takvih loših/namjernih procjena tu gdje je.
Evo Vam jedan clanak jos s kraja prosle godine kojeg je vecina vec procitala, ali ocito jos ima onih koji nisu.
http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=3636
Ovdje Vam sve pise a po meni ovo je jedna od boljih analiza. Vremenski horizont nije lako odrediti ali ipak svatko ima pravo na svoje misljenje.
Pocetkom godine gosp. Kocijan je napomenuo da ocekuje za 2007. prihode od 2,2 mlrd. kn. Isto tako najavio je otvaranje 10 knjizara u Zagrebu i Splitu. Ako tom iznosu (2,2 mlrd.) pribrojimo 30% koji se ocekuju od uvodjenja kamera i PC kasa dolazimo do brojke od 2,86 mlrd. kn. Uz sve navedeno povecanje asortimana proizvoda te broja prodajnih mjesta sigurno ce rezultirati povecanjem prihoda od 1mlrd. kn u 2008. To nas dovodi do prihoda od 3mlrd. kn. Neto profitna marza peer grupe je 16,16 sto bi znacilo 3 mlrd * 0,1616 = 485mil kn dobiti tj. EPS od 203 kn. Uz P/E omjer 17,91 dolazim do cijene od 3640 kn u 2009. godini.
Vjerovatno su slicnog ocekivanja i fond manageri koji ulaze u tisak na razinama 1100-1200kn jer znamo da do 12mj. nisu bili u top 10 racuna.
Ovdje sam jos izostavio dosta povoljnih okolnosti i mogucnosti dodatnog povecanja prihoda i dobiti koji se mogu ocekivati od internet prodaje i plasiranja viska novcane mase na trziste novca.
E sad Valentine ako i dalje mislis da cijena od 2000kn u 6mj. nije realna onda ti vjerovatno imas neke druge podatke.
Evo Vam jedan clanak jos s kraja prosle godine kojeg je vecina vec procitala, ali ocito jos ima onih koji nisu.
http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=3636
Ovdje Vam sve pise a po meni ovo je jedna od boljih analiza. Vremenski horizont nije lako odrediti ali ipak svatko ima pravo na svoje misljenje.
Pocetkom godine gosp. Kocijan je napomenuo da ocekuje za 2007. prihode od 2,2 mlrd. kn. Isto tako najavio je otvaranje 10 knjizara u Zagrebu i Splitu. Ako tom iznosu (2,2 mlrd.) pribrojimo 30% koji se ocekuju od uvodjenja kamera i PC kasa dolazimo do brojke od 2,86 mlrd. kn. Uz sve navedeno povecanje asortimana proizvoda te broja prodajnih mjesta sigurno ce rezultirati povecanjem prihoda od 1mlrd. kn u 2008. To nas dovodi do prihoda od 3mlrd. kn. Neto profitna marza peer grupe je 16,16 sto bi znacilo 3 mlrd * 0,1616 = 485mil kn dobiti tj. EPS od 203 kn. Uz P/E omjer 17,91 dolazim do cijene od 3640 kn u 2009. godini.
Vjerovatno su slicnog ocekivanja i fond manageri koji ulaze u tisak na razinama 1100-1200kn jer znamo da do 12mj. nisu bili u top 10 racuna.
Ovdje sam jos izostavio dosta povoljnih okolnosti i mogucnosti dodatnog povecanja prihoda i dobiti koji se mogu ocekivati od internet prodaje i plasiranja viska novcane mase na trziste novca.
E sad Valentine ako i dalje mislis da cijena od 2000kn u 6mj. nije realna onda ti vjerovatno imas neke druge podatke.
A ništa, ako ide na 2000 kn onda idemo prodati kuće i dok dođe na 2000 kn kupit ćemo 2 kuće.