Takvo razmisljanje je i glavni razlog krize…Umjesto da pare ulazes u nesto konstruktivno, npr edukaciju, pokrenes biznis, da ulazes u buducnost i sl, ti bi radije kupovao novi auto iako ti ne treba, novu stolariju iako je stara jos uvijek dobra, itd….
Zasto je Warren Buffet jedan od najbogatijih ljudi na svijetu? Neke od njegovih zivotnih filozofija:
"Ne troši novac na nepotrebne stvari. Troši na ono što ti je ZAISTA potrebno."
"Pre nego što nešto kupiš pomisli: Šta će mi se desiti ako to ne kupim. Ako je odgovor: ništa, ne kupuj, jer ti ne treba."
kada sam vidio ovaj post kol ovchice, otišao sam u dvorište i napravio jednu fiotkicu samo za njegove oći [cool]
kada sam vidio ovaj post kol ovchice, otišao sam u dvorište i napravio jednu fiotkicu samo za njegove oći [cool]
"Ohola je ona osoba koja smatra sama sebe velikim, a druge manje vrijednima i nedostojnima poštovanja. Drži da je bolji od drugih u svemu i nikada ne dopušta uspoređivanje s drugima. Senzibilan je i osjeća se uvrijeđenim ako ga netko savjetuje, a ako mu se dokaže da je u krivu, pokazuje ljutnju. Oholost možemo definirati i kao potcjenjivanje i omalovažavanje drugih te ne uzimanje u obzir prava koja drugi imaju nad tobom."
"Oholost je prvi od sedam smrtnih grijeha. Oholost možemo opisati i kao stanje u koje čovjek dolazi kada se smatra boljim i superiornijim od drugih. Postoje mnogi uzroci oholosti, a najvažniji je strah od poniženja i pretjerano samopoštovanje."
nw triba davati nikakve poticaje, nego samo uvesti porez na nekretnine, tako da tržište samo odradi, jer banke još uvijek stopiraju cijene, nema milosti, kad su banke minjenjale kamate, odnosno dizale, isto nisu imale milosti, zato Liniću, što prije uvodi porez na nekretnine
htio bih prodavati jabuke po 100 kn komad, samo čekam da uhvatim dobar lobi u gradi koji će organizirati subvencije za građane koji hoće kupiti jabuke. naravno, prodaja svih drugih jabuka bit će zabranjena do daljnjeg…
istinski mi se povraća od ovih što hvale subvencije za stanove… stvar je u tome da će ti nikom potrebni konzultanti opće prakse biti suvišni ako cijena padne na razinu cijena tržišta u razvoju, tj. onih tržišta gdje ljudi kupuju stanova ponajviše da bi zadovoljili osnovne stambene potrebe, a ne iz luksuza.
cijena bi trebala biti oko 600-700 eur po kvardatu, u zagrebu, sve dok ljudi ne zadovolje svoje osnovne potrebe, a onda, kada krene komforna kupnja, cijena treba rasti.
naravno, ne mislim o tome da država treba diktirati cijene (kao što to pokušava učiniti u kontra-smjeru s ovim ogavnim subvencijama), nego da pritisne banke da svoje zalihe prodaju.
naši ljudi imaju dobre stambene navike a ima i puno onih koji su zaradili u inozemstvu, i mnogi će bez problema dati 300 eur/m2, za doista kvalitetne stanove, ali ova konfenkcija na tržištu nije takva, i ona ne vrijedi više od 600-700 eur.
…Oholost…
zavisno od pozicije gledišta…za nekoga oholost, za nekoga uspješnost 🙂