Tica: Trebat će 10 godina da se prodaju stanovi iz zaliha

Naslovnica Forum Komentari članaka Tica: Trebat će 10 godina da se prodaju stanovi iz zaliha

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bitno da se dijele poticaji, država podmeće svoja leđa da bi građevinaru i banci ostalo po 600 E po m2.
Nek prodaju po 1000 E/m2 ako im treba novaca.

roba ima titulara i investitora izvukli su enormnu dobit i dobrim dijelom svojom pohlepom i krivim pristupom uticali na rast i brzinu krize cemu poticaj ako se vec desio drzava im je pokazala put
stoga drzava neka rjesava svoje dubioze i ulaze u malu privredu

Nije mi jasno kako će se prodati zalihe kada nas je Hrvata sve manje.

s uvođenjem poreza na imovinu neće se ti stanovi prodati ne za 10, nego za 20 godina!
kako vlada ne može shvatiti da rastom porezne presije ljudi prestaju trošiti?! ja sam planirao ove godine kupiti novi auto, zamijeniti stolariju po kući itd., ali sad kad su počeli s najavama uvođenja poreza na imovinu od 01.01.2013. jednostavno sam od svega odustao! ovaj auto može me voziti bar još 5 godina, stolarija može ostati na kući bar još 7-10 godina itd.! tako razmišlja 90% ljudi i zato imaju pad poreza u blagajni!
dok se ova pohlepna banda ne makne s vlasti kupovat ću samo kruh, mlijeko i osnovne životne namirnice! od mene i moje love nećete dobiti ništa više!

pisanje na forumu nije savjet za ulaganje ili K-P dionica!

Pazi ovo, priije neki dan Tica izjavljuje:

"Cilj poreza na nekretnine bi trebao biti potaknuti građane da štede u bankama ili ostalim financijskim institucijama umjesto da gomilaju nekretnine. Hrvatska je zemlja koja nema svoju akumulaciju iz razloga što cjelokupni nepotrošeni raspoloživi dohodak ode u cigle i beton."

I sada ovo:
Ovim tempom prodaje trebat će deset godina da se prodaju svi stanovi iz zaliha. Nema dovoljno kupovne moći da se potakne građevinski sektor.

pa daj se dogovori sam sa sobom umjesto da bauljš zavisno od interesa !!!

ps.
zašto poslovni forsira ovakve neozbiljne i nekompetentne analitičare?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

s uvođenjem poreza na imovinu neće se ti stanovi prodati ne za 10, nego za 20 godina!
kako vlada ne može shvatiti da rastom porezne presije ljudi prestaju trošiti?! ja sam planirao ove godine kupiti novi auto, zamijeniti stolariju po kući itd., ali sad kad su počeli s najavama uvođenja poreza na imovinu od 01.01.2013. jednostavno sam od svega odustao! ovaj auto može me voziti bar još 5 godina, stolarija može ostati na kući bar još 7-10 godina itd.! tako razmišlja 90% ljudi i zato imaju pad poreza u blagajni!
dok se ova pohlepna banda ne makne s vlasti kupovat ću samo kruh, mlijeko i osnovne životne namirnice! od mene i moje love nećete dobiti ništa više!

Kolega, ako je vanjska stolarija dotrajala onda obavezno mijenjaj, em ti bitno štedi energiju i smanjuje buku em je sada vrlo povoljna.

nadalje, i ja imam započeti projekat izgradnje poslovnih prostora vrijednosti radova od 1,5mil. kn koji sam u cijelosti stopirao dok se ne rasčisti situacija oko poreza na imovinu i oko ove državne neo-represije opčenito, pripremljena sredstva (keš) sam konvertirao u AUD i deponirao na sigurno dok sam prošle godine na održavanje postoječeg i pripremne radove za novo potrošio 300+k a ove godine će to biti oko 20k sveukupno i to za face-lifting, dakle samo molerija i manji popravci…uglavnom standby i štrikanje do daljnjega…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Upravo kontradiktorni stavovi prof. Tice koje je spomenuo kolega Barbosa, bodu oči, izazivaju nepovjerenje i sumnju u znanja dotičnog.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ma kakvi prokleti poticaji? Za šta??? Daj onda ljudima poticaj na plaću, a ne ovako, bankama.. Ljudima uzmeš, pa uzmeš im još malo, nek se stisnu.. Zašto bi dijete lizalo sladoled? Nek liže komad drveta..

A banci daš poticaj..

Pa tko je tu lud.. [bye]

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Bitno da se dijele poticaji, država podmeće svoja leđa da bi građevinaru i banci ostalo po 600 E po m2.
Nek prodaju po 1000 E/m2 ako im treba novaca.

samo bih dao mali ispravak, država podmeće naša leđa

Nije mi jasno kako će se prodati zalihe kada nas je Hrvata sve manje.

APN će kupovati i dijeliti povratnicima, zamjena za njihove nekretnine po šumama i gorama

Takvo razmisljanje je i glavni razlog krize…Umjesto da pare ulazes u nesto konstruktivno, npr edukaciju, pokrenes biznis, da ulazes u buducnost i sl, ti bi radije kupovao novi auto iako ti ne treba, novu stolariju iako je stara jos uvijek dobra, itd….

Zasto je Warren Buffet jedan od najbogatijih ljudi na svijetu? Neke od njegovih zivotnih filozofija:
“Ne troši novac na nepotrebne stvari. Troši na ono što ti je ZAISTA potrebno.”
“Pre nego što nešto kupiš pomisli: Šta će mi se desiti ako to ne kupim. Ako je odgovor: ništa, ne kupuj, jer ti ne treba.”

New Report

Close