THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

FOTO: Tehnika na dva Westgate tornja ‘kratka’ za 40 milijuna kuna

Slabo su to ugovorili, propada se i za manje stvari. Ipak, postavlja se pitanje za koga su direktori
zapravo potpisivali.

Kontra trenutnog raspoloženja tržišta igram na par drugih dionica i vjerujem da će se isplatiti.
Jer su fundamenti dobri i iz dana u dan sve bolji, a cijena miruje, čak i stagnira.
Ovdje naprosto ne mislim da je takav slučaj.
Barem ne u kratkom roku.
Izvještaj za Q1 će biti još jedan disaster. Loše vrijeme uvijek dobro dođe kao izgovor.
Tone prema dolje. Po svim pokazateljima.

za sada povečani rizici?
izgledno si u pravu ali kao što sam napisao
bili su prije mjesec dana manji ali i cijena je pala sa 240 na 100 pa…
možda će se pokazati da je nedovoljno a možda da je to opet bio jako dobar risk reward ratio i ponovno uknjiženi veliki oportuni gubitci.
koga ne smeta neka preskoči ako neće imati neodoljivu potrebu proljevati SŽJ ili tražiti u drugima krivce za vl odluke bilo bi za mene i poželjno,dobrodošlo…
samo teško,jako teško…
vrijeme će dati odgovore tko je dobro a tko krivo…

[/quote]

Rezervirali su Agrokor, odnosno to u iducoj turi ide u otpis i kraj. Nema nakon toga ni velike stete ni koristi.
Ostaje da prezive i izbace dobar kvartal.
CnB, CnB. Nista bez toga. Sve je ispucano.
[/quote]

1. ide odrezervacija u nekom dijelu koja će mnoge boljeti i puniti potoke SŽJkako je očekujem a…

2.svaka čast tebi jer ne vjerujem da si dio večine koja isto kao i ti sada opravdano traži( a tražim i ja stoji zapisano) prvo CnB ALI će izgledno ta večina biti i istovremeno jako razočarana sa (kada i ako)CnB,
previše se je puta do sada dogodilo da bi ostavilo prostora za sumnju da neće biti tako jer kada i ako CnB tada će u paketu ići i opotruni gubitci od kojih će opet bolit glava jako i dugo.
previše se puta ponovilo da bi bilo sumnje,zadnji put prije samo koji tjedan .
možda i griješi,nebi bilo…
svima nama po našem izboru ako smo ti koji sa time možemo živjeti ALI vidim nemalo onih koji baš….
volio bi da griješim ali…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@Migra
Odrezervacija??? A znate onu “gdje su pare”!

Stotka je "predstečajna" cijena a s obzirom na imovinu prihvaćam taj rizik…od danas ponovo sa vama.

predstečajna cijena bit će oko 30 kn,ne više. zato se ne zaletati sada po 100 kn

vjerovatno oce nesto malo 20tak mil

statusquo@
pa upravo to sam i ja napisao da je pri TK<20 mil kn odrezerviranje kako ti kažeš 20 mil kn itekako značajna činjenjica koja će kada do toga dođe imati značajnog utjecaja na cijenovno kretanje jednog dana,za koji mjesec ili kvartal.
ako ima netko da ne vjeruje neka napišeovdje da ne vjeruje pa ćemo rezimirati kada za to dođe vrijeme.
burza najčešće nije dobro mjesto za nestrpljive,napišem to svake godine >50x

Taj moguci dobitak nije od tehnike vec od banke pa kao ti mislis da ce to tehnici dignit tk

Kad citiras onda citiraj cijeli dio koji je bitan
“vjerovatno oce nesto malo 20tak mil al to im ne znaci nista kad banka ima mjenicno potrazivanje na to”

Ignore : renči

FOTO: Tehnika na dva Westgate tornja ‘kratka’ za 40 milijuna kuna

“Računica prema izvorima bliskim Tehnici, pokazuje da na izgradnji dva splitska tornja nisu naplatili više od 40 milijuna kuna”

sad je jasno gdje su pare kako je netko tu pitao
upisiju se hipoteke pa će ih biti ako se ne dogovore drugačije.
u međuvremen sve stoji po i investitor trpi veliku štetu po svom izboru,kada već ne želi platiti.
ako nema opet njegov problem upisati se na nekretnine pa nek se javi kada skupi.

” a kako nije naplatila 12 mil. kn za radove izvedene prije više od godinu dana, zatražila je upis zabrane otuđenja izgrađenih podzemnih garaža i 18 katova”

samo tako,neka svatko svoje plati….

“Sam Komar tvrdi da su investicija i izvođač pogođeni jer se mjesecima čeka na dozvolu za gradnju još 10 katova, a po našim izvorima “ključ” je kod Željka Keruma.”

a što se to tiče thnk koje probleme ima investitor sa ishođenjem potrebne dokumentacije?
sve to čekanje naplatiti i točka ili upisati se na nekretnine kako je i thnk predložila

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ne spinat, jer su obveze znatno veće od potraživanja.

vjerovatno oce nesto malo 20tak mil

statusquo@
pa upravo to sam i ja napisao da je pri TK<20 mil kn odrezerviranje kako ti kažeš 20 mil kn itekako značajna činjenjica koja će kada do toga dođe imati značajnog utjecaja na cijenovno kretanje jednog dana,za koji mjesec ili kvartal.
ako ima netko da ne vjeruje neka napišeovdje da ne vjeruje pa ćemo rezimirati kada za to dođe vrijeme.
burza najčešće nije dobro mjesto za nestrpljive,napišem to svake godine >50x

Taj moguci dobitak nije od tehnike vec od banke pa kao ti mislis da ce to tehnici dignit tk

vidim da ne želiš da ti bude jasno pa predlažem da pričekamo da se to dogodi a nećemo dugo čekati pa ćemo izvadit iz arhive da usporedimo očekivanja.
ako je i na rezervacijama za agrokor cijena značajno korigirana prema dole tada valjda nije teško za pretpostaviti koje će posljedice biti odrezervacije nekiih razmjera?
meni nije a…
možda i griješim,nebi bilo….
sljedi rezime

p.s.
ne vidim smisao ponavljanja više puta poentiranog na ovu temu a osobno sam dobio odgovor na svoje sumnje a vrijeme neka odradi svoje.

Da je stvar knjgovodsvene dobiti tehnika bi bila na booku, ali ovdje se o tome ne radi vec problemu zive love koja je potrebna za financiranje radova i smanjenja dugova dobavljaca i to je cijeli problem nikakvo preljevanje suplje u prazno u knjigovodstvu vi ocito to ne shvacate kad ste se uvatili tih odrezerviranja kao nesto sta ce bitno promjenit stanje, uostalom to je nesto sta ce se znat za pola godine, tehnika do tada treba nesto rijesit da poprave situaciju

Ignore : renči

slažem se da je živa lova problem br 1. kao što sam napisao prije 1h ali insinuirati da je odrezervacija koja će sljedit u desecima mil kn “nula” isto nije…
čini se da se radi na živoj lovi pritiskom na one koji ne plačaju a imaju nekretnine,rekao bi vrlo tražene i lako utržive nekretnine pa…

@StatusQuo
Ma naravno da ce se rijesiti, svi znamo da hoce. A neki i kako, a sto vi mislite kako? Teglenicom se svi gradevinari upute u nepoznato!

Kolega Migra,
cijenim Vaš pozitivizam na forumu. Uvijek pročitam sve Vaše postove za razliku od većine koji samo šire negativizam po svim temama.
Nažalost ovdje je gadna situacija, sreća da nisam podebljavao oko 200, taman mi zatrebalo para pa si mislim neće ovo nigdje pobjeći, stignem i bome sad neće sigurno neko vrijeme:)
Svi koji sad kupuju dok se ne raščisti situacija se kockaju. Budite svjesni da ako se otvori stečaj, što im visi nad vratom, da je gotovo. Koliko god neki pisali da ima imovine slobodno to mogu zaboraviti. Kakva imovina..pa ljudi moji, prijavljuju se tražbine sa zateznim kamatama koje će pojest i vraga, a ne ovo malo imovine i nenaplaćenih potraživanja. A di je još stečajac koji na ovakvim stečajevima masti brke. Ubrzo bi se Tehnike mogli sjetit samo po nekim natpisima, kao npr. Viadukt kad prolazim kroz tunele na autocesti

New Report

Close