THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo pretjerujes, sansa postoji ali su smanjene trenutno sigurno nisu u omjeru kao eurojackpot

Ignore : renči

@Status Quo

Re kratkotrajne obveze/imovina stoji ali u ovom trenutku ne znamo tocno sto se dogadja s operativnom firme. Po zadnjem izvjestaju poslovni prihodi operativni su 2% veci of proslogodisnjih vjerojatno zbog minimalnog povecanja marzi.Znamo da je operativno firma u full pogonu. Po FI pad je of “ostali poslovni prihodi” vjerojatno je rijec o povezanosti s Agrokorom – najam I slicne stavke ali taj pad se vec dogodio u 1Q 2017 u odnosu na 2016 I u 1Q 2018 bi ne bi trebao biti bitno promijenjen.
Nadalje, znamo da je prodan udjel u Ingri sto ce donijeti nekih million I pol kuna.
Mislim da se situacija stabilizira (poslovno) I da firma ima sanse da nastavi s poslovanjem I uhvati pozitivnije poslovno okruzje. Osobno ocekujem promjene (smanjenje) menadzment pozicija I prodaju dijelova dugotrajne imovine sto ce osnaziti bilancu. To bi bio IZUZETNO jak pozitivan signal za buducnos firme.

primječujem kako se olako ovdje od strane nekih bez ikakvih dokaza iskazuje velika zabrinutost u stvarnu imovinu thnk.
isti ti su na svojim dionicama jako veliki optimisti iako te dionice imaju manju pokrivenost u kapitalu,koji naravno nije najvažniji ima bitno važnijih stvari ali nije niti nebitan kako se želi prikazati da bi se što?
neka svatko sam za sebe zaključi koji su možebitni motivi,eventualni ciljevi,potencijalni zadaci… te ekipe dobročinitelja,dobronamjernika…
u ovom slučaju velikih pesimista ovdje gdje nemaju a na onima na kojima imaju su veliki optimisti.
respect na dosljednosti.
možda će netko jednog dana naći vremena i motiva da vam uzvrati,zahvali na toj dosljednosti.
kažu naši stari da se "dobro dobrim vrati"
živi bili…

samo je uprava ta koja svojim potezima može ušutkati takve,pozivam na to mjesecima.
svu imovinu koja nije neophodna staviti na prodaju da se popravi likvidnost,u to uključujem i upravnu zgradu koja je nepotrebna(kakva je) i izgledno u nekom dijelu leglo uhljeba koji si thnk više ne može priuštiti.
treba ih prebaciti u proizvodnju ako žele ako ne…
[/quote]

uz dužno poštoavnje, javljanja iz londona i vasa pisanja na tehnici su otrpilike jednako vjerodstojna – činjenice su vas potukle do nogu, a vi dalje brijeter.

jeste li vi svjesnoi da sve sto ste najavljivali – sve, ama bas sve se suprotno dogodilo. zato i jesmo na 100 kn, a i to je samo međupostaja. valuwalk je sve pogodio i njegov se sev ostvarilo, vaše ništa, a vi dalje obećajete brda i doline.

nitko ne moze sve pogoditi, svatko kiskne na nekoj dionici, dogdoi se, ako smo odrasi, nemojmo se ponašati kao djeca, učimo malo iz svojih pogrešaka

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

U ranu jesen prosle godine sam napisao kako nije dobro sto Tehnika nije iskoristla blagodati PSN… vec tada je bilo znano a poslije na FI za Q3 i evidentno kako je insolventnost preuzela maha. Prvom ovogodisnjom blokadom koja nece biti zabiljezena mnogima su se oci otvorile, ali ne dovoljno. Osobno mislim ako Tehnika ne zavrsi u stecaju da joj slijede godine “cupanja” i zivotarenja. Svjez novac koji je hitno potreban treba na “bilo koji” nacin pronaci kako bi se zapoceti radovi zavrsili, te dalje nastavilo poslovanje.

uz dužno poštoavnje, javljanja iz londona i vasa pisanja na tehnici su otrpilike jednako vjerodstojna – činjenice su vas potukle do nogu, a vi dalje brijeter.

jeste li vi svjesnoi da sve sto ste najavljivali – sve, ama bas sve se suprotno dogodilo. zato i jesmo na 100 kn, a i to je samo međupostaja. valuwalk je sve pogodio i njegov se sev ostvarilo, vaše ništa, a vi dalje obećajete brda i doline.

nitko ne moze sve pogoditi, svatko kiskne na nekoj dionici, dogdoi se, ako smo odrasi, nemojmo se ponašati kao djeca, učimo malo iz svojih pogrešaka

uz dužno poštovanje teško mi se oteti dojmu da vas more mokri snovi i da nebi propustili opet ono što se je u prošlosti propuštalo.
a što se je propuštalo?
što sam to ja prognozirao?
2016 sam na temelju argumenata najavljivao oporavak građevine kroz značajno povečnje poslova.
dali se je to dogodilo,počelo događati?
thnk sam počeo kupovati 2016 u padu nakon blokade ZBT u 2016 i tada sam javno prognozirao da je thnk jedna od boljih prilika.
dali je bila?
rast sa 200 na 800? u manje od godinu dana?
prosinca – siječnj rast sa 125na 240?
kažete “ništa”
vidim da ste vi jako usješan investitor koji ostvaruje veće prinose.
ne vjerujem ali vjerujem da ste dio onih koji su propustili pa ste se ovdje raspisali.
dali strahujete da će te opet možebitno propustiti?

trenutna cijena je 100 a koja će biti u budućnosti i koje će biti posljedice?
one koji si sami izaberemo ako se mene pita.

svsrtali ste se među one koji u drugima traže krivce za one što jeste ili niste po vl izboru.
u potpisu svakog mog komentara stoji

“ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfeler…”

pokušajte odrastiti i manje se fokusirajte na moju beznačajnu malenkost jer ovdje nisam tema ja već thnk,a ako držite da će vam štetiti čitanje mojim komentara razmotrite opciju 2klika samo 2s vremena.

nebrojeno puta sam upozoravao i na rizike,ako vam je problem naći izvadit ću ja.
nikad nisam pisao na temama pojedinih dionica kojih nisam dioničar.
iako sam ovdje ispisao i nemalo toga kritičkog,ako treba izvadit ćemo.
nikad ne crnjačim,proljevam pesimizam i depresiju na dionicama koje nemam.
oni koji to rade govore sami o sebi više nego bi ja mogao,trebao…
dobro se dobrim vratii rijetko kada izostane na duže staze.
osobno ne razmatram prodaju jer vidim argumente da to nije za mene dobar izbor,svatko će sam za sebe odlučiti.
kako vidim ima nemalo dobrih ljudi da im otvore oči.

p.s.
da ponovim ono što ponavljam svakih par dana
DA,rizici postoje,sve ide u paketu potencijalni dobitci,gubitci,potencijalni oprtuni gubitci
ako je za meneprihvatljivone znači…

p.p.s.
kada vidim koliki nemaju i ne planiraju imati a koliko vremena ulažu nebi li drugima otvorili oči i ukazali na …
tada sam u nekom dijelu još odlučniji da čekam dobre vijesti jer tada je jedan scenarij značajno izgledniji.
možda i griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.seebiz.eu/prihvacena-ponuda-tehnike-za-posao-na-turistickom-naselju-costabella/ar-171050/

rast sa 200 na 800? u manje od godinu dana?
prosinca – siječnj rast sa 125na 240?
kažete “ništa”

U redu – neki su zaradili, sad će neki izgubit, svi zadovoljni.

Bilance, marže, prihodi itd. – koga briga za to glavno da raste. a i kad pada nije loše, i tu se može zaraditi najbržim prstom.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@Status Quo

Re kratkotrajne obveze/imovina stoji ali u ovom trenutku ne znamo tocno sto se dogadja s operativnom firme. Po zadnjem izvjestaju poslovni prihodi operativni su 2% veci of proslogodisnjih vjerojatno zbog minimalnog povecanja marzi.Znamo da je operativno firma u full pogonu. Po FI pad je of "ostali poslovni prihodi" vjerojatno je rijec o povezanosti s Agrokorom – najam I slicne stavke ali taj pad se vec dogodio u 1Q 2017 u odnosu na 2016 I u 1Q 2018 bi ne bi trebao biti bitno promijenjen.
Nadalje, znamo da je prodan udjel u Ingri sto ce donijeti nekih million I pol kuna.
Mislim da se situacija stabilizira (poslovno) I da firma ima sanse da nastavi s poslovanjem I uhvati pozitivnije poslovno okruzje. Osobno ocekujem promjene (smanjenje) menadzment pozicija I prodaju dijelova dugotrajne imovine sto ce osnaziti bilancu. To bi bio IZUZETNO jak pozitivan signal za buducnos firme.

Salite se malo objektivnosti prema samom sebi bi dobro doslo. kazete mislite da se situacija stabilizira poslovno jer imaju punu zaposlenost, to znam i ja da imaju punu zaposlenost i to je pozitivno ali da na tu punu zaposlenost ostvare upola manji prihod u zadnjem kvartalu nije niti malo pozitivna informacija, vise bi volio da su imali manju zaposlenost pa odradili to kako treba nego da ne ispunjavaju svoje obveze prema investitorima.Spominjanje nekih prodaja dionica za milju ipo je isto smjesno pa to je kap u casi koja im je potrebna i samo zatvaranje rupe, njima treba 50-60 miljona da bi zatvorili kasnjenje placanja prema dobavljacima, a to jedino mogu prodajom imovine makar knjigovodstveno ostvarili gubitak na tome.

Ignore : renči

@Status Quo

Re kratkotrajne obveze/imovina stoji ali u ovom trenutku ne znamo tocno sto se dogadja s operativnom firme. Po zadnjem izvjestaju poslovni prihodi operativni su 2% veci of proslogodisnjih vjerojatno zbog minimalnog povecanja marzi.Znamo da je operativno firma u full pogonu. Po FI pad je of “ostali poslovni prihodi” vjerojatno je rijec o povezanosti s Agrokorom – najam I slicne stavke ali taj pad se vec dogodio u 1Q 2017 u odnosu na 2016 I u 1Q 2018 bi ne bi trebao biti bitno promijenjen.

primječujem kako se olako ovdje od strane nekih bez ikakvih dokaza iskazuje velika zabrinutost u stvarnu imovinu thnk.
isti ti su na svojim dionicama jako veliki optimisti iako te dionice imaju manju pokrivenost u kapitalu,koji naravno nije najvažniji ima bitno važnijih stvari ali nije niti nebitan kako se želi prikazati da bi se što?
neka svatko sam za sebe zaključi koji su možebitni motivi,eventualni ciljevi,potencijalni zadaci… te ekipe dobročinitelja,dobronamjernika…
u ovom slučaju velikih pesimista ovdje gdje nemaju a na onima na kojima imaju su veliki optimisti.
respect na dosljednosti.
možda će netko jednog dana naći vremena i motiva da vam uzvrati,zahvali na toj dosljednosti.
kažu naši stari da se "dobro dobrim vrati"
živi bili…

samo je uprava ta koja svojim potezima može ušutkati takve,pozivam na to mjesecima.
svu imovinu koja nije neophodna staviti na prodaju da se popravi likvidnost,u to uključujem i upravnu zgradu koja je nepotrebna(kakva je) i izgledno u nekom dijelu leglo uhljeba koji si thnk više ne može priuštiti.
treba ih prebaciti u proizvodnju ako žele ako ne…
[/quote]

[/quote]

bravo! pa dosta je valjda više tog migrinog višemjesečnog iskretanja činjenica gdje svaki svoj promašaj piskaranjem prikazuje kao pogodak, a svaku svoju promašenu najavu kao točnu!

Nema tu nikakvog pogađanja, sve je kristalno jasno već duže vrijeme, samo pogledajte kada sam to sve pisao. Druga stvar je što neki ignoriraju činjenice ili svjesno pišu gluposti a paralelno se iskrcavaju. Ne kažem što je ovdje prisutno, ali ne vidim ni nešto treće. Najgore od svega je što se i nakon stupanja Lexa na snagu još idućih mjesec dana moglo van po sasvim prihvatljivim cijenama.

Slično je bilo i sa HMST-om do prije koji dan, također su ljudi uvjeravani u svašta bez ikakvih argumenata… Brojke su nebitne, ignoriram činjenice, pričam ti priču… Pa tu i tamo pogodak, kao kod HIMR-a

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@Statusquo

Pozdrav.Na opasku o objektivnost doista ne znam sto bih odgovorio jer doista nastojim objektivno napisati i razviti diskusiju baziranu na cinjenicama o ovoj temi.
Dakle slazemo se da puna zaposlenost je pozitivna. Ono sto neznamo (barem ja ne) je koliko tocno manja dobit je uzrokovana prekidom, nemogucnosti naplate itd. vezano uz Agrokor jer pri prezentaciji FI je receno da bez Agrokora rezultat bi bio oko nule mada ja mislim da bi bio realno minus oko 6/8 mil. kuna. Ali u ovom zadnjem FI je prikazano ono sto jest sto se tice poslovanja I utjecaja Agrokora I to je tocno ono sto jest sok! Ali zasto bi u buducnosti bilo gore poslovanje….jesu li marze manje ili nema posla?Sve upucuje da se graditeljstvo kao grana napokon budi i da li Tehnika to moze iskoristiti ili ne trebamo pricekati i suditi po rezultatima inace ne govorimo o cinjenicama. Naravno nove cinjenice mogu nastupiti ali ja ih ne mogu predvidjeti kao npr. stari nepriynati dug koji se pokusa u ovom trenutku naplatiti kroz pokusaj stecajnog zahtjeva/ koliko je to realno narocitu u kratkom Roku doista ne znam….
Takodjer, opaska o prodaji dionica Ingre kao sto sam sam i napisao, po meni je znak da se krece u prodaju svega sto se moze. Apsolutno se slazem da prodaja dug. imovine mora slijediti ali mozda i vise.Mozda se mogu i trebaju ugasiti ili prodati neprofitabilni dijelovi businessa. Da li ce uspjeti ili ne ne znam ali na temelju rezultata (moj focus je polugodisnjih) cu odluciti o ulaganju u ovu tvrtku.

Iskreno citam vase postove sa zanimanjem i daleko ste bolji od mene u analizi bilanci kao sto se moze vidjeti na ovom topicu prije par tjedana ali ovdje se dosta spominje (ne od vas) iminentni propast tvrtke, lopovluk, vrijednost imovine 0 itd. a to se cinjenicno ne moze u ovom trenutku dokazati a istovremeno se spominju neki targeti za ulazak itd.

Koliko vrijedi imovina to samo dragi Bog zna, i to ako. Moja je sumnja da vrijedi manje jer logika govori da bi prodavali da spase business i smanje troskove financiranja, poboljsaju operativnost s kooperantima itd.
Nema logike da zgrade i livade leze, a da na tome placas troskove i teretis firmu.
Koliko manje je veliko pitanje.
Sto se tice operativnog poslovanja, i to je izgleda vrlo bremenito jer nikako, ali ama bas nikako da izbace pozitivan kvartal, obrtni kapital tone sve dublje u minus, dugovi sve veci itd. Usprkos svim pricama o oporavku sektora i vecim cijenama NPM nikako, ali ama bas nikako da ispliva u +.
I to su TVRDE CINJENICE.
I tu nema ali ama bas nikakvog ALI, koji bi ovo gore izvrnuo i pokazao u pozitivnijem svjetlu. Tako je kako je i bok.
A sad, da li ce u buducnosti biti bolje, da li ce rijesiti neku imovinu, dozvati neki kapital, napraviti neko restrukturiranje, reprogramirati neke dugove itd. to je pitanje na koje je odgovor anyone’s lucky guess. Mozda da, a mozda i ne.
Sto se tice trgovine ovom dionicom, nekome je to ogavno, a nekome bas ovakve .rek dionice predstavljaju priliku. Stvar je stila.

Thnk na 100 kn kratkorocno?
Ne znam.
Vidjet cemo po nalozima na otvaranju.;-)

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

NE!

Iz više razloga.

Evo nekih:

1) Kompanija je turbulentnoj situaciji i nad glavom visi stečaj. O tome odlučuje sud!

2) Kompanija ima loš tijek novca tj. svojim dioničarima ne donosi dobit.

3) Imovina u bilanci vrlo vjerojatno nije valjano valorizirana. (čitaj, vrijedi manje nego što piše)

4) U vlasničkoj sturkturi NE TREBAMO KRATKOROČNE ŠPEKULANTE

Nadam se da sam dao dovoljne razloga zašto bih na tvom mjestu ozbiljno razmislio o kupnji THNK.

Naravno, ovo nije investicijski savjet.

La vita e bella!

New Report

Close