.na famoznom Zvonimiru imaju još nešto parkirnih mjesta po cijeni ~1250 €/m2. a za cash daju -40% 😁
a u kompenzaciji vjerovnicima može ali po punoj cijeni…ev. -5% 😆 …ciganija do jaja…ko se bavi ciganijom nije ništa drugo nego cigan 😁
Neman inside info da znam koliko kasne s placanjem, ocito je da imaju problema s likvidnosti kao sta sam i sam vise puta spomenio, vidim po obvezama po dobavljacima da nema nekog odstupanja od visegodisnjeg prosjeka sta znaci da je stanje slicno kao i predhodnih godina s te strane je bitno da se tu ne vidi povecanje ali to treba gledat u kontekstu prihoda, a svako smanjenje je pozitivna stvar, po velicini obveza i po nekom standardnom tromjesecnom prometu tehnike ocito je da je rok placanja trenutno veci od 90 dana sta je jako puno i jako je bitno da to uspiju smanjit jer tu lezi najveci rizik, medjutim posebno mi je alarmantno u svemu tome sta su prihodi od prodaje u zadnjem kvartalu iznosili samo 70 miljuna i to je 50% smanjenje u odnosu na standardne prihode za to razdoblje , te ako to pogledamo u kontekstu obveza prema dobavljacima ocito je da su se na kraju godine rokovi placanja produzili znatno te da su u zadnjem kvartalu puno kasnili s radovima ocito ih je vec tada problem s likvidnosti jako pogodio.Ovaj podatak mi je jako zabrinjavajuc vise nego svi ovi otpisi kao sta kazem prije revidiranog i 1Q ovo je sada jako rizicno bez nekog inside infa
Turističko naselje Costabella
Tehnika d.d. primila je od strane investitora JTH Costabella d.o.o. obavijest da je prihvaćena njena ponuda za izvođača BETONSKE KONSTRUKCIJE I TEMELJA za Turističko naselje Costabella u Rijeci.
Radovi obuhvaćaju izvedbu betonske konstrukcije i temelja na centralnoj zgradi – hotelu, površine 24.500 m2 BRP-a kao i četiri vile (C, D, E i F), ukupne površine 7.500 m2 BRP-a.
Rok izvođenja ove faze radova iznosi 8 mjeseci od dana uvođenja u posao.
Od damir| 16. February 2018.|Aktualne vijesti|0 Komentara
I onda će taj posao prepustiti podizvođaču GP KRK , koji je do sada na terenu radio pripremu.
Hvala na info kolega, moze li molim vas link na tu informaciju, da ne bi bilo bazirano na pretpostavkama ili strahovima ili slicno.
Pozdrav
Neman inside info da znam koliko kasne s placanjem, ocito je da imaju problema s likvidnosti kao sta sam i sam vise puta spomenio, vidim po obvezama po dobavljacima da nema nekog odstupanja od visegodisnjeg prosjeka sta znaci da je stanje slicno kao i predhodnih godina s te strane je bitno da se tu ne vidi povecanje ali to treba gledat u kontekstu prihoda, a svako smanjenje je pozitivna stvar, po velicini obveza i po nekom standardnom tromjesecnom prometu tehnike ocito je da je rok placanja trenutno veci od 90 dana sta je jako puno i jako je bitno da to uspiju smanjit jer tu lezi najveci rizik, medjutim posebno mi je alarmantno u svemu tome sta su prihodi od prodaje u zadnjem kvartalu iznosili samo 70 miljuna i to je 50% smanjenje u odnosu na standardne prihode za to razdoblje , te ako to pogledamo u kontekstu obveza prema dobavljacima ocito je da su se na kraju godine rokovi placanja produzili znatno te da su u zadnjem kvartalu puno kasnili s radovima ocito ih je vec tada problem s likvidnosti jako pogodio.Ovaj podatak mi je jako zabrinjavajuc vise nego svi ovi otpisi kao sta kazem prije revidiranog i 1Q ovo je sada jako rizicno bez nekog inside infa
Viadukt je tako potonuo – tobože su imali imovine, tobože su imali potraživanja, a u stvarnosti nisu imali z aplatiti kiselu vodu i kavu. I onda ih je netko zablokirao, onda netko drugi, treći i 40ti i to je to – igra gotova.
Tako će biti i ovdje – ili psn ili stečaj. ovo životaenje ne može još dugo trajti – mora ući neki ozbiljan novac unutra ili neke ozbiljne obveze moraju biti otpisane da tvrtka tan ena nog. smi od sbe mislim da se en mogu oporaviti.
Viadukt je tako potonuo – tobože su imali imovine, tobože su imali potraživanja, a u stvarnosti nisu imali z aplatiti kiselu vodu i kavu. I onda ih je netko zablokirao, onda netko drugi, treći i 40ti i to je to – igra gotova.
Tako će biti i ovdje – ili psn ili stečaj. ovo životaenje ne može još dugo trajti – mora ući neki ozbiljan novac unutra ili neke ozbiljne obveze moraju biti otpisane da tvrtka tan ena nog. smi od sbe mislim da se en mogu oporaviti.
[/quote]
Razlika je sta je kod viadukta omjer kratkotrajne imovine i obveza bio 1:4 dok je kod tehnike to 1:1,5, a to je najbitnija stvar zbog cega postoji realnija sansa da se tehnika izvuce, da bi se izvukla mora radit normalno bez zastoja i zaradjivat na tome sta radi i u tome lezi najveci problem sta su tu trenutno zapeli na veliko, radovi im staju jer ne mogu to financirat pa onda niti ne zaradjuju na tome, a obveze se ne smanjuju i pritisak na placanje se povecava, a pitanje je u kojoj su fazi sada jer nesto se uprava nije pokazala vjerodostojna za vjerovat rijecima, zvonimir je blokiran, a nitko se nije oglasio oko toga, vjestima ne mozemo vjerovat jedino izvjestajima donekle u onoj mjeri u kojoj uspijemo povezat sve to.
@Status Quo
Re kratkotrajne obveze/imovina stoji ali u ovom trenutku ne znamo tocno sto se dogadja s operativnom firme. Po zadnjem izvjestaju poslovni prihodi operativni su 2% veci of proslogodisnjih vjerojatno zbog minimalnog povecanja marzi.Znamo da je operativno firma u full pogonu. Po FI pad je of “ostali poslovni prihodi” vjerojatno je rijec o povezanosti s Agrokorom – najam I slicne stavke ali taj pad se vec dogodio u 1Q 2017 u odnosu na 2016 I u 1Q 2018 bi ne bi trebao biti bitno promijenjen.
Nadalje, znamo da je prodan udjel u Ingri sto ce donijeti nekih million I pol kuna.
Mislim da se situacija stabilizira (poslovno) I da firma ima sanse da nastavi s poslovanjem I uhvati pozitivnije poslovno okruzje. Osobno ocekujem promjene (smanjenje) menadzment pozicija I prodaju dijelova dugotrajne imovine sto ce osnaziti bilancu. To bi bio IZUZETNO jak pozitivan signal za buducnos firme.
Problem je sto je sve izuzetno netransparentno. Za jednu firmu na uredjenom trzistu to naprosto nije ok.
Medjuizvjestaji firme su Save as… plus promijenjene brojke, a koje ne sugeriraju poboljsanje stanja.
Izrazito spekulativno.
ne kažem da j eThnika ključ u bravu. Ali, došli su na rub – ili će ne ki novac ući ili će obveze bite refinancirane ili najboljje oboje. Ovakvo glavinanje od nemila do nedarag, i još što kažu forumaši da nikom živom ne plaćaju, pa to ni ivici todoriću nije uspjelo, kamoli da će jednoj tehnici – to jej put u propast 100 na sat.
Ipak moram primijetiti – burza hje počale i promptinije i gresivnije salti upite – očito je došao mig odozgor i hanfi i njima da se odsad imaju praviti fini dečki, ivice više nema, sad možemo svi raditi svoj posao.
@Status Quo
Re kratkotrajne obveze/imovina stoji ali u ovom trenutku ne znamo tocno sto se dogadja s operativnom firme. Po zadnjem izvjestaju poslovni prihodi operativni su 2% veci of proslogodisnjih vjerojatno zbog minimalnog povecanja marzi.Znamo da je operativno firma u full pogonu. Po FI pad je of “ostali poslovni prihodi” vjerojatno je rijec o povezanosti s Agrokorom – najam I slicne stavke ali taj pad se vec dogodio u 1Q 2017 u odnosu na 2016 I u 1Q 2018 bi ne bi trebao biti bitno promijenjen.
Nadalje, znamo da je prodan udjel u Ingri sto ce donijeti nekih million I pol kuna.
Mislim da se situacija stabilizira (poslovno) I da firma ima sanse da nastavi s poslovanjem I uhvati pozitivnije poslovno okruzje. Osobno ocekujem promjene (smanjenje) menadzment pozicija I prodaju dijelova dugotrajne imovine sto ce osnaziti bilancu. To bi bio IZUZETNO jak pozitivan signal za buducnos firme.
primječujem kako se olako ovdje od strane nekih bez ikakvih dokaza iskazuje velika zabrinutost u stvarnu imovinu thnk.
isti ti su na svojim dionicama jako veliki optimisti iako te dionice imaju manju pokrivenost u kapitalu,koji naravno nije najvažniji ima bitno važnijih stvari ali nije niti nebitan kako se želi prikazati da bi se što?
neka svatko sam za sebe zaključi koji su možebitni motivi,eventualni ciljevi,potencijalni zadaci… te ekipe dobročinitelja,dobronamjernika…
u ovom slučaju velikih pesimista ovdje gdje nemaju a na onima na kojima imaju su veliki optimisti.
respect na dosljednosti.
možda će netko jednog dana naći vremena i motiva da vam uzvrati,zahvali na toj dosljednosti.
kažu naši stari da se “dobro dobrim vrati”
živi bili…
samo je uprava ta koja svojim potezima može ušutkati takve,pozivam na to mjesecima.
svu imovinu koja nije neophodna staviti na prodaju da se popravi likvidnost,u to uključujem i upravnu zgradu koja je nepotrebna(kakva je) i izgledno u nekom dijelu leglo uhljeba koji si thnk više ne može priuštiti.
treba ih prebaciti u proizvodnju ako žele ako ne…
Vrijeme igra ulogu ali samo u svezi s “mogucim” novim informacijama. Ako firma doceka 3-4 mjesec bez velikih lomova, vjerojatno ide dalje I krenut ce bolje.Jer ipak kad se pogleda informacije o novim poslovima, prodaja udjela Ingre, nadam se prodaja dijela dugorocne imovine I smanjenje broja menadzera govore da se ipak nesto krece.
Naravno mi investitori bi bili najsretniji da firma izadje svaki dan u javnost I kaze sto se tocno radi ili planira raditi da se adresiraju teskoce ALI ipak mnogo je vaznije da se IPAK NESTO radi u tom smjeru a prica (informacije) mogu doci I poslije.
Naravno problem je sto mi gledamo oscilacije cijene, gdje uci ili ne, dokupiti ili ne ali ipak na dulje staze se treba pitati da li ce firma uspjeti prebroditi ove teskoce ili ne, da li se okruzje promijenilo I oporavak gradjevine poceo ili ne I gdje firma moze biti za 5,10. 15 godina…Stecaj – osobno mislim da ne a sve drugo I put kako doci do toga samo u konacnici moze biti manje ili vise pozitivan. Pa pogledajte ATPL, prije 2 godine bilo je ….ovo je gotovo…ali naravno malo jeljudi prepoznalo promjenu trenda u kojem firma posluje I osobno mislim daje to jos daleko of gotovog barem u slucaju brodarstva.