znači, sebi su to priznali u pretporez, a sad bom ene priznaju da moraju platiti isporučitelju – baš lijep
Još gore od svega . zagorj etvrdi da tehnika im aveće obveze od imovine i usto prilaže vještačenje.
Da li su oni dužni tehniuci ili ne, o tom potom, ali oni izgleda su dosita u banani jer zagorje beton nece valjda sudu dostaviti lažitrano ili namješteno izvješće jer ako sud to utvrdi, ode im tražbin agarant.
Zapravo to j ei bilo za pretpostaviti – tko zan što oni vode u svojim knjigama – po kojim ciejnama i koliko j eto realno. Ne bi m uopće čudilo da to vrijedi 30 do 40 posto manje.
Čim ovi tvrde da tehnika nema imovine, to ne sluti na dobro – budući im na tome počiva stečajni zahtjjev, to ne može bit tek tako usput isplajeno , tu nekog vraga ima.
Medjutim u samom stecajnom zahtjevu se kaze da se vodi postupak oko te trazbine na trgovackom sudu pa mi nije jasno koji sud ce priznat tu trazbinu koja nije pravomocna, koji je motiv slanje toga stecajnog zahtijeva da li je to neka vrsta napada i pritiska na tehniku jer je u problemu pa se ide svakakvim metodama diskreditacije da se postigne nesto drugo, zeznute su ovo igre.
A gdje je isprika VL za lažno plasiranje informacija i odmah objava firme koja je gradila i to prije četrdesetak godina a čovjek negdje pogine na radnom mjestu i onda objave samo u kojoj županiji se to dogodilo. Mafija i dalje radi i izmisliti će opet nešto.
ako se zbroji novac iz EU fondova koji će doći imovina će biti veća od obveza. 》od 100 milijardi garantiranih poslova, dizanje marži svaki dan, neki put i dvaput dnevno uz biranje naručitelja i poslova čini ovu dionicu možda i najatraktivnijom na cijeloj Zemlji. Ako stignu milijarde EU poticaja uprava će vjerojatno utrostručiti sebi bezrazložno visoke plaće, a radnicima će povisiti za 3 do 11% ovisno o stažu i Tehnici. Dioničarima dividendni prinos.
Ono što mene zanima – tražbina možda jest važeća, možda nije. ali smije li zagorje lagati – tj. bi li se oni usudili podmetnuti sudu neke ili namještene ili maliciozne bilance. Jer oni kao razlog stečaja navode insolventnost i prilažu vještačenje i bilancu. Mislim, na tim sudovima ipak rade stručnjaci, znaju suci što je bilanca i vještačenje, ako to niej istina – ak tehnika niej u banani, onda nema teretske da oni mogu dobiti sud za svoju tražbinu, ne može se istinita tražbina jamčiti lažnim svjedocima, to hoću reći.
Nakon blokade sam stvarno ocekivao pad do 70kn sto sam i napisao. Dobro je mozda sto danas do toga nije doslo, ali nije dobro sto to nisu prepoznali oni koji su “debelo” u poziciji. Za moju “sicu” se ne brinem previse, a nesto se i skratilo…
Svaka terminalna faza može trajati duže ili kraće, ali svi na tržištu imaju
sve informacije već jako dugo vremena tako da je što se toga tiče sve
pošteno i korektno. Uprava je prešutila blokadu žiro računa, ali se očitovala
tek danas o zahtjevu za stečaj, tek nakon zaustavljanja trgovanja. Nisam točno
pratio, ali tako mi se čini. Dakle, i danas su to učinili nevoljko i praktički pod
prisilom. Igra se bez ikakvog suvislog plana i nažalost osim puno dodatnih
problema i komplikacija koji su pred vratima, bojim se da je kasno za bilo
kakvo spašavanje. Doći će novi manji igrači koji će raditi po tržišnim zakonima.
Ono što mene zanima – tražbina možda jest važeća, možda nije. ali smije li zagorje lagati – tj. bi li se oni usudili podmetnuti sudu neke ili namještene ili maliciozne bilance. Jer oni kao razlog stečaja navode insolventnost i prilažu vještačenje i bilancu. Mislim, na tim sudovima ipak rade stručnjaci, znaju suci što je bilanca i vještačenje, ako to niej istina – ak tehnika niej u banani, onda nema teretske da oni mogu dobiti sud za svoju tražbinu, ne može se istinita tražbina jamčiti lažnim svjedocima, to hoću reći.
Mogu oni trazit sta oce ali da bi to trazili moraju biti vjerovnik, da bi bili vjerovnik mora postojat pravomocno sudsko rjesenje te nakon toga nemogucnost naplate da bi se pozvali na nesposobnost za placanje ili bili upoznati da ne ispunjavaju svoje obveze u roku, tako da tim nabrajanjem ne vidim sta postizu, koliko je poznato tehnika za sada sve svoje obveze ispunjava istina jedva ali ispunjava, ne mogu zamislit da bi iti jedan sudac potpisao pokretanje stecaja na temelju trazbine koja je u postupku dokazivanja.U svakom slucaju rizicno je to sve skupa sada
.
Vrlo je moguće da će zahtjev za stečaj i bit odbijen. Međutim suštinski
to ne mjenja previše na stvari. Radnici odlaze, stvaraju se gubitci.
Niti za same banke niti vjerovnike nije ovo laka situacija, tako da se ništa
neće rješiti preko noći. Ono ključno je da na kooperante bez kojih ne mogu
sagraditi ništa ozbiljnije mogu zaboraviti, jer danas svi građevinari mali ili manji
u Hrvatskoj imaju dosta posla i nikome ne pada na pamet riskirati niti ima
za to potrebe. Potražnje za dionicom još uvijek ima, nema drugog objašnjenja
da su to investitori koji ili spašavaju sami sebe pa štopaju cijenu ili oni koji
rade sa tuđim novcima iz fondovske industrije kojima nije problem izgubiti
novac za neku špekulaciju uz elemente manipulacije. S druge strane razumljivo
jer ZSE nije nikakva efikasna burza, nego pali kao (pra)stari dizel na -20 stupnjeva.
Ovi iz ZTB su opasni igrači. Temeljem tražbine koja je na sudu oni zele pokrenuti stecaj. Nemaju razlog za insolventnost jer racun nije blokiran. Insolventnost se dokazuje ako u blokiranom racunu 2 mjeseca ne placaju barem 20 % dugova. Ostaje im samo prezaduzenost. Prezaduzenost se definira ako je imovina veca od obveza. To bi bilo u slucaju negativnog kapitala, je li?
Hvataju se za slamku spasa jer im je otvoren psn.
Odbit ce im zahtjev sigurno.
Medjutim u samom stecajnom zahtjevu se kaze da se vodi postupak oko te trazbine na trgovackom sudu pa mi nije jasno koji sud ce priznat tu trazbinu koja nije pravomocna, koji je motiv slanje toga stecajnog zahtijeva da li je to neka vrsta napada i pritiska na tehniku jer je u problemu pa se ide svakakvim metodama diskreditacije da se postigne nesto drugo, zeznute su ovo igre.
Netko se očito svim silama trudi uništiti jednu od najboljih građevinskih firmi na ovim prostorima a sada su napadi koncentrirani, svaki dan se pušta neka "novost", sutra će valjda opet aktivirati Kupsku. Iza svega bi mogli biti kamgrad i zagrebgradnja, možda griješim dušu ali previše su umreženi sa vladajućim strukturama. Usput, gdje su njihova izvješća, zašto ne izađu na burzu.
moram priznati da razmišljam u istom smjeru ,da je thnk “rušilac” profitnih marži konkurenciji i da bi neki sa oduševljenjem dočekali …
ako na to dodamo i sudske presedane gdje se račun thnk blokira radi potencijalnog gubitka spora a da se to ne radi u niti jednom drugom slučaju teško se oteti dojmu da je nekome jako stalo.
ponavljam izrečeno da je uprava svojim načinom upravljanja dovela thnk u situaciju radi koje drugi pokušavaju što pokušavaju.
neki se ne sudržavaju izraziti razočaranje što cijena ne pada jače?
zar je tako teško čekati svoj target?
zar nije realan?
to su temelji da ako i kada se trend okrene da će teći SŽJ u rijekama ili morima?
pohvalna je i rijetko viđena popularnost teme,nekima će se tipkovnice rastopiti,raspasti a nemaju i niti “ne planiraju” imati dionice a još je >60h do otvaranja burze?
samo da server poslovnog ne padne jer čini se da je jako važno što prije i što jače crnjačiti?
Mogu oni trazit sta oce ali da bi to trazili moraju biti vjerovnik, da bi bili vjerovnik mora postojat pravomocno sudsko rjesenje te nakon toga nemogucnost naplate da bi se pozvali na nesposobnost za placanje ili bili upoznati da ne ispunjavaju svoje obveze u roku, tako da tim nabrajanjem ne vidim sta postizu, koliko je poznato tehnika za sada sve svoje obveze ispunjava istina jedva ali ispunjava, ne mogu zamislit da bi iti jedan sudac potpisao pokretanje stecaja na temelju trazbine koja je u postupku dokazivanja.U svakom slucaju rizicno je to sve skupa sada
.
[/quote]
.e moj S.Q. nažalost ne ispunjavaju svoje obveze, ništa što ne moraju platiti ne plaćaju. To se odnosi
na vjerovnike koji nemaju adekvatne garancije. Znam hrpu dobavljača i kooperanata kojima tu visi znatan novac.
Ako ne vjerujete a imate viška love (min. 200.000 kn) javite mi se na PM pa ćemo dogovoriti da vam dogovorim ustupanje dospjelih i potvrđenih potraživanja prema Tehnici s recimo 20% diskonta.