Nije probelm u trgovanju, problem je sto mi imamo toliko trgovanja i otrova na burzi da nemamo normalnu burzu.
todomor, tehnika, petrokemija, durica itd . – i onda se cudimo da indeksi vani rastu, a nas pada. ne moze nista rasti dok kupujemo i prodajemo stečajuše i predstečajuše. džaba sve, ljudi vole kocku i to je to
Ma jasno.
To je naprosto loše opće stanje i tu nema pomoći.
Međutim, u svakom stanju se netko snalazi bolje, a netko lošije.
Meni je trgovanje stečajušama naprosto organski odurno.
A pogotovo mi je odurna činjenica da je opće stanje loše baš zbog postojanja takvih na burzi.
Pa to je za zatvor, a ne za uređeno tržište.
Average Joe kad vidi koje su firme na burzi bježi glavom bez obzira.
I druge dobre firme koje bi se možda izlistale ne dolaze jer ne žele biti u društvu s lopovima.
@forumas
s lijeve strane daje se prividna podrška na kupnji dok se s desne strane iskrcava. kad se sve proda, podrška s lijeve strane će nestati
Bilo bi jednostavno da je samo otpis medjutim sta je s blokadom zvonimira problemom likvidnosti taj dio jos nisu rijesili, kazu da provode reorganizaciju do kraja 12.2016 gledam place su iste broj zaposlenih slican ne vidim da su nesto napravili po tom planu kasne kao i obicno s planovima, da li je realno ocekivat da 1q bude bolji nakon tih problema likvidnosti nekako mi se i ne cini, ako misle otpustat kako ce platit otpremnine kad je stanje love lose, a problem je otpustit kad nema vecinskog vlasnika ocito. Firma ima potencijala da se izvuce ali kao sta su bezbroj puta spomenuli najveci problem su interne slabosti koje ih koce, ne vidim nekako da za taj dio pokazuju cvrstu ruku, socijalisticki i sporo se mjenjaju imaju li dovoljno snage za preokret.Cijena dionice je prije ovog gubitka bila 170kn vecina nije ocekivala da ce ic u otpise, vjerovala je da se ta potrazivanja dijelom mogu rijesit pozitivno i zato su vidila veci potencijal sad kad su to otpisali ocito iz pretpostavke da od toga nema nista ili jako malo, pogled na risk reward se isto mjenja jer se mjenjaju pretpostavke tako da mislim da se za sad ne treba zurit s nekim ulaskom, a ovu likvidnost sta vidite to ce trajat dok spekulanti vide dovoljno volativnosti za dobar trejd nakon toga ostaju samo oni koji gledaju dionicu dugorocno pa i to treba imat na umu gledajuci sadasnji bid i ask jer nije realno ocekivat da cijena se vrati na povise 170kn u kratkom roku nakon ovog otpisa.
Ispuhalo se jučer. Loše FI vijesti žestoko odrađene jučer. Današnja trenutno prosječna 123,46 kuna, a jučer 126,88 kuna.
E sad, kud će krenuti, ovisit će o tome što se očekuje za prvi kvartal ove godine neopterečen Agrokorovim dugovima.
Krenut će lagano gori ako ne dođe koja loša vijest, blokada. Ljudi su previše love izgubili na propalim tvrtkama. Samo ove godine Agrokorove dionice i Vijadukt tako da na svaku lošu informaciju nestane bid. Sve je u malim rukama, a mali su leptirići. Ja vjerujem da će se Tehnika izvući, ali tu treba vrebati opasnost puno radno vrijeme, to me opterećuje.
Ispuhalo se jučer. Loše FI vijesti žestoko odrađene jučer. Današnja trenutno prosječna 123,46 kuna, a jučer 126,88 kuna.
E sad, kud će krenuti, ovisit će o tome što se očekuje za prvi kvartal ove godine neopterečen Agrokorovim dugovima.
Nema tu velike mistike.
Cijena može lagano prema gore dok ne dođu loše vijesti.
Ali za Q1 možete očekivati opet jedan lijepi minus od 3-4 mil kn.
Naprosto ne vidim što se tu događa, a da bi bilo drukčije.
Čekanje Godota se ne isplati.
Trejd 10% i bježi.
Krenut će lagano gori ako ne dođe koja loša vijest,
HAHA, pa ako ovaj FI nije loša vijest onda neznam šta je) iskreno očekivao sam danas pad ispod 100, tako da me ljudska glupost i ovaj put iznenadila. Stvarno morate imati cohones da trejdate po 120+. imam osjećaj da nekon agrokora i ovoga sada trebam raditi sve kontra zdrave logike i pameti…
možda bi tu još dodao jednu sitnicu koja može upotpuniti viđenje
a to je jučer volumen 5829 kom. a danas 2735 kom.
sutra?
možebitne posljedice?
… tako da mislim da se za sad ne treba zurit s nekim ulaskom, a ovu likvidnost sta vidite to ce trajat dok spekulanti vide dovoljno volativnosti za dobar trejd nakon toga ostaju samo oni koji gledaju dionicu dugorocno pa i to treba imat na umu gledajuci sadasnji bid i ask jer nije realno ocekivat da cijena se vrati na povise 170kn u kratkom roku nakon ovog otpisa.
ulazak je rizičan i bilo bi više nego poželjno prije odluke sve aspekte pomno istražiti i odvagnuti ali
koliko je nas sa 1.1.2018 i startom od 140 držalo da je izgledan scenarij 125 do 240 i to tih 240 u dva navrata ako se dobro sjećam?
koliko je nas prošle godine kada je u siječnju naraslo 100%?
pretplošle godine sa 200 na 450?
pa i u ovom siječnju je raso blizu 100%?
jučer sa 105 na današnji 130?
ovo je ujedno i odgovor kolegi serislavu na: “10%”
Nema tu velike mistike.
Cijena može lagano prema gore dok ne dođu loše vijesti.
Ali za Q1 možete očekivati opet jedan lijepi minus od 3-4 mil kn.
Naprosto ne vidim što se tu događa, a da bi bilo drukčije.
Čekanje Godota se ne isplati.
Trejd 10% i bježi.
pokazalo se da su kolege trejderi ovdje napravili (čestitam)neusporedivo bolji posao od nas dugoročnih iako se malo kome kao meni ponudilo da trejderski odigram i zaradim.
razmratram da promjenim stretegiju isključivo sa manjim dijelom dionica,onim kojim mogu kapitalizirati
kupljeno po nižoj cijeni kako bi smanjio ulaznu cijenu i oslobodio cash za budući dokup ako tako odlučim.
previše sam puta kupovao ovdje na dnu i previše puta ovdje propustio barem djelomično kapitalizirati.
o značajnijem napuštanju pozicije ne razmišljam jer iako stvari i dalje nisu krenule u smjer koji očekujem držim da kroz kapital ima potencijala da se očekivanje ostvari i na kraju donese zadovoljavajući prinos.
neki su ovih dana odustali od daljnih preuzimanja rizika iz razumljivih razloga.
dali će se rizici smanjiti ili povečati što će izgledno imati značajnog utjecaja na cijenovna kretanja
time will tell
S Tehnikom se urušavaju i njihovi renomirani projekti čini se: https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/alarm-u-zagrebu-popustili-stupovi-jedne-od-najvecih-prometnih-petlji-u-drzavi-kako-je-jedan-poziv-gradanina-jucer-digao-uzbunu-u-svim-sluzbama/7040338/
na čiji trošak će se ovo sanirati? i koliko će koštati??
jer piše da je: “Samu petlju gradila je renomirana zagrebačka tvrtka Tehnika”