THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

činjenica da još ima dosta nepoznanica vezano uz agokor otpis i da ćekamo pojašnjenja uprave u revidiranom izvješću ali je i činjenica da su izgledno išli sa max rezervacijama kako bi dobili clean start.
ono što se nebi smjelo smetnuti s uma a posebice oni koji likuju nad iskazanim rezervacijama da će jedan dio biti izgledno odrezerviran.
tako da iovdje ide sve u paketu,danas likovanje radi otpisa a nekad u budućnosti izgledno SŽJ radi odrezerviranja.
naravno tada će se to prikazivati od njih kao nešto što “nebi smjelo” za razliku od ovog danas “što smije”.
koji će razmjeri biti tih odrezerviranja a izgledno još u 2018
time will tell

Nije to ovdje problem.
Svaka cjenovna razina je neka prilika. Uvijek moze up, ali i down.
Ovdje je problem sustine, a to je da firma naprosto lose posluje, a sto je pak posljedica njezine unutarnje strukture. Jer postoje firme koje rade u plusu.
Nelikvidni su i priblizavaju se insolvenciji, sve brze.

[/quote]

slažem se ALI
velika je razlika i korak od 7 milja kada si toga svjestan i spreman poduzeti što se mora.
na riječima da, a na djelu?
time will tell
tko se odvaži po vl izboru preuzeti rizike moglo bi mu se isplatiti.

“potrebno je razdrmati firmu od vrha do dna”(sirovec)

Firma je suočena sa smanjenim obujmom
poslovanja, smanjenom likvidnošću,
viškom režijske radne snage i skupim
troškovima poslovanja. Nešto smo pokušavali
mijenjati, ali bez uspjeha. Restrukturiranje
se nametnulo kao logična strateška
odluka. Potrebno je razdrmati firmu
u svim segmentima, od vrha do dna. Treba
promijeniti način rada, strategiju, filozofiju
poslovanja, nastup na tržištu i rukovoditi
sa smanjenim brojem menađerskih
razina. Napominjem da smo u suradnji
sfirmom Deloitte i Građevinskim fakultetom,
počeli s razgovorima u lipnju, a plan
restrukturiranja smo počeli krajem kolovoza
i smatram da ćemo plan završiti do
kraja prosinca.

Studeni, Prosinac 2017

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Restrukturiranje su trebali provesti prije 9 godina kada je počela kriza. Sad je kasno. Nema više ljudi, firma je prezadužena, svako malo nekakva blokada itd. Zreli su za predstečajnu samo ne znam tko bi ih dokapitalizirao.

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/planirali-su-dobit-ali-tehnika-s-gubitkom-vecim-od-140-milijuna-kuna-najvise-ih-pogodio-otpis-potrazivanja-od-agrokora/7034875/

Ovi su jaki

Građevinska tvrtka Tehnika u 2017. godini zabilježila je gubitak od 141,8 milijuna kuna, u odnosu na 926 milijuna kuna neto dobiti ostvarene godinu ranije lol.
[/quote]

to je
novinarima
najteže
cijeli fax
bez brojki
sada treba
znati milijun
tisuća
milijarda
kako
plaća je
u novcu
sa slikama
pa ide nekak

naivnih je sve manje. ne treba vjerovati svakoj napisanoj izjavi ovdje. posebno od onih koji na katastrofalno izvjesće kupuju. tesko je u nelikvidnosti imati izlaznu strategiju. tsunami poslova je izgleda bila samo dobra finta. opasno je raditi sa nesolventnim izvođačem. govoriti o restrukturiranju 2018. g. je prodaja magle. tržište je fluidno i zahtjevno. avanturista i kockara također sve manje.

molim vas lijepo – uprava najavi dobit od 19 milja, a zavrsi s debelim minusom. Krasna uprava – al a duro dakovic i petrokemija.

Ovdje ooče en govorim o 102 milje od aggroikora, oni ni u redovnom poslovanju ne moggu skuckati neku dobit, a sad ce jos i manje moci

da, ima i ovo neku cijenu, ali ne usudim se prognozirati koju, ovo ne moze dugo trajti – ili dokap ili predstecajna, tehnika ne moze nositi ovakve dugove, jednsitavno ne moze zaraditi da ih otplati, marze su im niske, an i posla bas nema

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Zadnje dno od prije 3 mjeseca je na 95-97kn.

Ako izdrzi, ima sanse za manji (intraday) odbijanac…..

Nakon danasnjeg fijaska, pitanje je tko će se usuditi jače ući……mozda onaj koji je danas ostao stojički na 170kn na bidu, prije nego su ga pomeli……

nazalost moju moram priznati pogresku i gubitak od cca 40 000 kn ako je tko kupovao po mojim razmisljanjima iskreno mi je zao

Vi ste prognozirali izvjestaj sa pozitivnom nulom u situaciji kad se znalo koliko je Tehnika izlozena prema Agrokoru…klasa optimist ha?

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

po 3 Q 2017 imali su rezervacije od 57 mil kn mislio sam da je to to sto se tice Agrokora ali ovo je pravo stanje stvari nazalost malo previse po mom ukusu ja sam kako i jesam napisao izasao sa 40 000 kn minusa sretno u osvajanju novih vrhova meni je previse virtualnog knjigovodstva

imovina se može i mora koristiti na bolji i efikasniji način.
u zadnjih nekoliko mjeseci sam u više navrata upravo u tome vidio najveću zamjerku upravi.
temeljni kapital od 900 kn po dionici i dalje nije nagrižen,znači postoji,nije revaloriziran pa je izgledno i veći.potencijal je velik da se popravi likvidnost i pokrene novi ciklus.

18,11,17, str 521
do sada se nije htjelo prodavati,nije bilo povoljno vrijeme radi slabe potražnje.
to se mijenja i potražnja raste.
upravna zgrada je prevelika preskupa,nepotrebna.
stvar prestiža koji ima svoju cijenu a pošto uprava ne želi kupovati dionice u trezor
pri nestvarno niskoj TK zaključujem da novaca na bacanje nema?
nebi li bilo bolje uprihoditi od najma ili jednostavno prodati i pokriti
gubitke proizašle iz pogrešaka uprave?
izgledno je popunjena i sa administrativnim kadrom koji je tamo da nebi doma sjedio pred tv ekranom a bez stvarne potrebe ili upitnim stupnjem iskoristivosti.
za taj iznos bilo bi mudrije još povisiti plaću radnicima kako bi se privukli školovani i sposobni radnici koji bi bili još motiviraniji.

ako uprava ne želi,nije sposobna i uskoro ne pojasni situaciju,ne pokrene stvari u pravom smjeru držim da trebamo razmotriti traženje izvanredne skuštine dioničara.
.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Restrukturiranje su trebali provesti prije 9 godina kada je počela kriza. Sad je kasno. Nema više ljudi, firma je prezadužena, svako malo nekakva blokada itd. Zreli su za predstečajnu samo ne znam tko bi ih dokapitalizirao.

Potpisujem, to sm pisao i ranije… tko će se usuditi još jedan od preostalih socijalističkih mastadonata restrukturirati.
Smanjiti broj ljudi u Vukovarskoj, povećati učinak djelatnika, povećati plaće, napraviti konsolidaciju, prodati nekoliko vitalnih nekretnina jedna od njih je i Jankomir trgovačko poslovna zona… S tim novcima bi mogli napraviti reprogram duga, porješavati dio repova i krenuti dalje plivati.
Ovako nastavljaju se utapati.
Ali dok izdrži izdrži.
Niti jedan dioničar se nije trudio na skupštini das nešto po gore navedenom pitanju napravi.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Sada je sigurno: Mišković od ljeta gradi InterContinental u Zagrebu

ovo je samo primjer traženosti zemljišta u zg
a nekretnine se i dalje knjiže notrev,u krizu su cijene pale ali zadnjih je godina primjetan uzlazni trend i što je još važnije pojačana potražnja.

da je primjerice ovaj investitor željan,svjestan može po TK kupiti thnk za značajno manje nego što vrijedi samo jedna nekretnina thnk,koja mu treba.
i može napraviti ono što želi na lokaciji vrh vrhova u ZG.
neka netko kupi thnk raskomada i podijeli novce dioničarima.
ako dobijemo samo pola od onog što knjigovotsveno postoji čak i notrev to će biti 4X više od ove cijene na burzi.
a uprava će ovako sposobna lako naći drugi posao.
ako je netko za neka podrži.
a nije nužno komadanje ,samo da ovo preuzme netko tko će odnosti prema ovome kako treba i sa novom građevinskom konjukturom potencijal je ogroman….
time will tell

još jedan dokaz o atraktivnosti lokacije
koja se nudi za “kikiriki” kroz TK je i:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sin-generala-i-haskog-optuzenika-gradi-poslovnu-zgradu-u-zagrebu-zamisljena-je-da-bude-u-obliku-slova-e-usred-kompleksa-ce-biti-hotel-na-9-etaza/5624375/

New Report

Close