HPB je zbirni skrbnički račun koji prodaje i kupuje od objave agrokor tablice.
bez značajnijih promjena do sada pa …
@serislave
Tehnika je imala ugovor za gradnju samo prve zgrade, za dobivanje ostalih radova se očito investitor nije htio kockati.
kolega MJ23 ako je točno postoji još jedna mogućnost a to je da je to ugovoreno radi tadašnjeg stanja na tržištu sa niskom NPM pa ni thnk nema interesa raditi dalje.
ili bolje rečeno može biti da ima profitabilniji projekt tuđi ili možda vlastiti?
moguće i da je bilo ugovoreno po fazama a da se za dalje nisu “našli”?
Stari ugovoreni poslovi često su uteg u novonastaloj situaciji ( povećane potražnje i viših troškova rada i ostalog ).
Investitori koji inzistiraju na jeftinoći, brzini i kvaliteti ( sve to istovremeno ) imaju dvije mogućnosti.
Naći nekog koga mogu ucjenjivati ili kupiti mješalicu i kolica, pa lopatu u ruke.
Pokazalo se da Tehnika jako kvalitetno i brzo može odraditi neke poslove ( pogledajte tablice o planiranim i izvedenim radovima ).
Tu je specijalizirana, opremljena i to je “njezin teren”. Ostalo, kao i promjene stanja na tržištu i promjene apetita podizvođaća u stanju pojačane potražnje ne može kontrolirati. Ako naručitelji to ne mogu prihvatiti, neka traže sami.
Budućnost je u novo ugovorenim poslovima sukladno novim uvjetima na tržištu.
kolega MJ23 ako je točno postoji još jedna mogućnost a to je da je to ugovoreno radi tadašnjeg stanja na tržištu sa niskom NPM pa ni thnk nema interesa raditi dalje.
ili bolje rečeno može biti da ima profitabilniji projekt tuđi ili možda vlastiti?
moguće i da je bilo ugovoreno po fazama a da se za dalje nisu "našli"?
To je kombinacija svega:
1. Nemas ljudi pa budes spor.
2. Investitoru je dogorjelo, ljudi zivcani zovu, nikad gotovo.
3. Ti pak nemas interesa placati vise da bi ubrzao jer je ugovoreno kako jest.
Mislim, vijest je objektivno losa, ali ce dati impuls da svi skupa spoznaju realnost.
A ta je da bez ljudi i bez para ide slabo.
Nisu oni našli nikakav profitabilniji posao nego prvenstveno nemaju radnu snagu i kasne sa rokovima izgradnje + ostali ovdje nabrojani problemi koji ih stišću. Pa na ovoj običnoj stambenoj zgradi su unajmljivali preko treće strane agencijske radnike iz bugarske, bit će dobro ako su ostali na 0 sa ovim projektom.
I eto nas ovdje gdje već jesmo. 200-220 kuna.
Ovim postom se ograđujem od daljnjeg sudjelovanja u priči oko Tehnike, te na današnji dan više ne posjedujem dionice Tehnike, ne zato jer mislim da nije dobra cijena, već radije čekam vidjeti izvješće za zadnji kvartal 2017. i neke stvari koje me interesiraju.
Sučelili smo mišljenja, bilo je puno onih koji su mislili da ova priča ne drži vodu, a krajnji rezultat je:
U zadnjih mjesec dana, od kada sam afirmativno pisao o THNK ostvario se prinos na dionici od
45 – 60 %. Anualizirano bi to bilo preko 500 %.
lp i sretno onima koji su ostali
moguće i da je bilo ugovoreno po fazama a da se za dalje nisu "našli"?
To je kombinacija svega:
1. Nemas ljudi pa budes spor.
2. Investitoru je dogorjelo, ljudi zivcani zovu, nikad gotovo.
3. Ti pak nemas interesa placati vise da bi ubrzao jer je ugovoreno kako jest.
Mislim, vijest je objektivno losa, ali ce dati impuls da svi skupa spoznaju realnost.
A ta je da bez ljudi i bez para ide slabo.
[/quote]
1.ljudi ima manje nego treba ne u thnk već u građevini u cjelini kao posljedica građevinskog tsunamija koji je počeo stizati,ključna riječ počeo.
2investitor si je.za to sam kriv jer je prepohlepan a za to nema potrebe pri
3.zadnje kratanja na tržištu nekretnina dokazuju da investitori i te kako imaju prostora za plaćanje više građevinara jer je dokazana činjenica da u zg cijene značajno rastu zadnjih 24 mj.
ima primjera prodanih svih stanova u projektima 2500-2900 eur m2 i prije završetka
ako to nisu uvijeti da investitori plate građevinare više neznam što i kada će biti?
kao što sam više puta ponovio neka si grade sami.
sve je to dio “zdravog” procesa pa i odustajanje od starih slabije ugovorenih poslova
u tome vidim potvrdu svojih očekivanja da se ide prema višljim NPM.
thnk je napravila propust što nije sama više sebe zaposlila kroz vl projekte kao Z4.
ima najava da se ide dalje pa….
obim radova se povećava takvom brzinom da je to teško i ispratiti,samo jednom stavkom
mosta >2 mlrd kn.
dali će tu biti posla i za hnk?bolje ne ako se ne nudi zarada.
za nekoga će biti i još će više narušiti ravnotežu između potrebe za gradnjom investitora
i građevinskim kapacitetima a ako to nije nešto što će pozitivno utjecati na bilance građevinara
pojest ću svoju inv diplomu i sve ostalo što ide u paketu.
naravno ne na dnevnoj bazi,nismo u kladionici ali na kvartalnim i godišnjim razinama očekujem pozitivne promjene koje će….
p.s.
da nisu ovdje još i rizici prvi sam koji bi kupovao na značajno višljim cijenovnim razinama od današnjih pa i na onima koje iz današnje perspektive izgledeaju kao nestvarne da su se događale prije godinu dana.živi bili…
a ovako ćekam da vrijeme odgovori na pitanje od milon kn.
svima nama po našem izboru i procjeni ovog risk reward ratio.
ima prilika sa bitno manje rizika a sa više potencijala?
hm…
time vill tell
Tko to želi prodati 440 komada THNK na 230 kuna!
4 ljudska bića. 4 naloga.
Ovo je dobar test da se vidi koliki ce se pritisak napravit na prodaju, ukoliko se ne pokaze da ima dovoljno prodaje onda mozemo rec da cijena od 200 predstavlja dobar otpor bez novih sluzbenih informacija koje bi mogle negativno utjecat na cijenu, iako je vec do sada i vidljivo da oni koji su kupovali od 100-150 nisu kupovali da bi prodali na 200 vec da imaju drugacije ciljeve jer s obzirom na kolicinu protrgovanu na tim nizim razinama porastom cijene nisu se pojavile vece kolicine na prodaji, a ne moze se reci ni da nema kupnje na ovim razinama, upravo suprotno.