Imaš tamo neke “potencijalne obveze”.
Morat će platiti svaku, ali svaku mjenicu, jamstvo, kredit, a neće dobiti niti 20% nazad.
Oni posude 50 milja kuna u 5 do 12 kad je već sve zvonilo da ide vriti.
Pa to je za zatvor.
Potencijalne obveze su bas to sta kazes potencijalne nisu stvarne obveze dok ne postoji razlog da postanu stvarne, da li imas koje saznanje da ce doc do takvog scenarija ja neman jer to se odnosi uglavnom na garancije i zaduznice koji se mogu aktivirat u slucaju neispunjena odredjenih obveza, a ni za to nema saznanja da se nesto takvo desava.
Tako smo mislili i na Todexu! 🙂
Imam THNK i namjeravam imati još više.
Nije nagovor ni našto.
Čisto malo časkamo na forumu….
ćekamo očitovanje uprave po pitanju izdanih mjenica za agrokor.
to neće promjeniti činjenicu da kada ta potraživanj u potpunosti otpišemo i dalje ostaje konzervativno >1000 kn po dionici u nekretninama ZG “prvi red do mora”
upravo sam to naglasio kao mogući triger za cijenovno kretanje koje se”nebi smjelo” dogođati po percepciji večine.
večina je nekadu pravu ali kada nije često su to najbolje prilike koje se pružaju u životu.
ako se restrukturinje odradi kvalitetno tada će ove cijenovne razine izgledno biti neprežaljeni san.
tu je taj famozni AKO koji mnoge odbija od participiranja i nije im za zamjeriti.
naravno očekuje se da i oni nama ne zamjeraju.
uskoro će stvari biti razriješene značajne neizvjesnosti po pitanju daljnjeg scenarija pa će to biti potvrda za neke koji ne žele participirati ili potvrda za one koji žele prvo CnB da je crni scenarij izbjegnut.
naravno iluzorno je tada očekivati da neće doći do promjene cijene.
vrijedi za buduće kupce i prodavače.
današnja razina omogućava preuzimanje risk reward ratio,tu smo da rezimiramo.
time will tell
Čak da i izgube tih 50 mil do u lipu, još uvijek imaju cca 250 mil imovine – naravno ako je valorizirana ispravno u knjigama, u to neću ulaziti jer je nemoguće provjeriti. To je još uvijek 1.050 po dionici, čak i ako se procijeni lagani – u EBIT-u.
Naravno, tu je u aktivi i nešto kao D) PLAĆENI TROŠKOVI BUDUĆEG RAZDOBLJA I OBRAČUNATI PRIHODI sa 210 mil.Kn, koji je to vrag? Plaćeni troškovi ili obračunati prihodi? Ako su prihodi hoće li ikada vidjeti te prihode ili pojeo vuk magare?
Ovdje je toliko nepoznanica za racionalnog investitora da to uopće nije smješno…
Čak da i izgube tih 50 mil do u lipu, još uvijek imaju cca 250 mil imovine – naravno ako je valorizirana ispravno u knjigama, u to neću ulaziti jer je nemoguće provjeriti. To je još uvijek 1.050 po dionici, čak i ako se procijeni lagani – u EBIT-u.
Naravno, tu je u aktivi i nešto kao D) PLAĆENI TROŠKOVI BUDUĆEG RAZDOBLJA I OBRAČUNATI PRIHODI sa 210 mil.Kn, koji je to vrag? Plaćeni troškovi ili obračunati prihodi? Ako su prihodi hoće li ikada vidjeti te prihode ili pojeo vuk magare?
Ovdje je toliko nepoznanica za racionalnog investitora da to uopće nije smješno…
Da je jednostavno onda ne bi bilo ni takve mogucnosti zarade u slucaju pozitivnih ishoda otvorenih problema
Dečki sve Vas cijenim i poštujem, neke osobno poznajem i družim se … ima divnih ljudi…
Da barem jedan dio Vas vodi koje resore i ministarstva mislim da bi bili kao zemlja uspješniji.
Kolega Po asku, pa ja sam Vam ovdje i povremeno pišem više iz razonode i zabave nego iz neke velike zarade i očekivanja..
Pomalo ti uđe u krv kad si na TK 20 godina…. 🙂
Možda neki od Vas se nisu ni rodili, pa ne znaju s kim smo odrastali s burzom … uz Galinca, Fudurića, Milić, Purka, Bakića…….
@eurekaeu
ima jedna velika livada na Žitnjaku, baš kao što bi Migra rekao ‘prvi red do mora’, kupljena od Todorića u zlatna vremena za ‘simboličnih’ 120 miliona kuna. Plan je bio da je svi pogoni i uprava tamo presele.
Eto ta livada je 40% BV THNK, konzervativno vrijedi 10% plaćenog 😆…a to nije jedina ‘livada’ 😁
ovde su trejderi izvisili, ko je čekao na 200 dobro se zahebo. a kupac je smješan pa svatko vidi da je voljan platit 230+ a on povukao sve naloge sa prodaje dok ga danas nisu prsti zasvrbili…. ja svoje nedam dok ne vidim što je razlog rastu, više me 50% zarade u par dana ne zadovoljava
može biti krivi dojam ali došao sam do sličnog zaključka.
i dalje samo jednom ili malobronima vrijedi koliko se plaća
može i biti da on zna nešto što mi neznamo još.
držim da nije od presudne važnosti tko će prije saznati već da su vijesti kako to trgovanje sugerira izgledno pozitivne ako ne i više od toga.
ili da je netko jednostavno spreman preuzeti ovaj risk reward ratio a nije iz kategorije “mali” ulagači?
time will tell
@eurekaeu
ima jedna velika livada na Žitnjaku, baš kao što bi Migra rekao 'prvi red do mora', kupljena od Todorića u zlatna vremena za 'simboličnih' 120 miliona kuna. Plan je bio da je svi pogoni i uprava tamo presele.
Eto ta livada je 40% BV THNK, konzervativno vrijedi 10% plaćenog 😆…a to nije jedina 'livada' 😁
Ta livada ili sta vec neman pogled na nju pa ne znam ali znam da nije 40%BV vec 33.5% BV vidljivo svakome tko je pogledao izvjesvce, s druge strane za tu livadu je vec uplacen predujam za kupnju u iznosu od min 45 mil kuna pa onda ne stoji ni da vrijedi 10% ili 12 mil kako vi kazete.
Da je jednostavno onda ne bi bilo ni takve mogucnosti zarade u slucaju pozitivnih ishoda otvorenih problema
Hm, nakon Todomora i sličnih muljaža na njihovim bilancama, kad vidim ovakve stavke okrene mi se želudac. Na žalost 95% investitora na ovoj burzi je financijski totalno nepismeno i vide samo da nešto raste ili pada, nemaju pojma što se zapravo događa u pozadini.
Trebalo bi zakonom propisati godišnju obvezu revalorizacije dugotrajne imovine jer ovo što uprave rade sa kreativnim računovodstvom je odvratno. Sjetite se samo Transadrije i što se tamo radilo i kako je to završilo?!
A opet s druge strane ovce postoje da ih se striže, zar ne?
ajde sad da malo razbijemo ovu napetu atmosferu koja se nožem može rezat a i pred nama je dva i pol dana netrgovanja pa me se možda ne dočeka na nož ili malo ohladi do pon?
jeli netko vidio kakve kineze ovih dana na križanju vukovarske i radničke?
da traže neku građevinsku firmu?:-))
dima i bijelih miševa ima pa nebi bila senzacija i da iskrsnu kakvi mali kosooki iza čoška?
naravno da nemam nikakav info već samo nategnuto špekuliram o možebitnim razlozima
ovih +70%??