THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

za očekivati je značajnija kolebanja cijene,dobro za one koji su spretniji.
dobro za one koji su strpljiviji.
a nije teško poloviti kome ništa nije dobro ali nije teško za pretpostaviti i
da im je thnk jedna od boljih prilika koju razmatraju?
ima li problema i kojih?
izgledno da ima kod njih kao i kod svih nas,teško je kupovati kada nešto naraste 30%
a”nebi smjelo”.ako je procjena ispravna i stvarno nebi smjelo ima i za to dobro rješenje postavi se nalog na bidu na lkoliko se msli da će cijena pasti.ako je procjena i odluka dobra nema razloga za sekiraciju.
neka drugi kupuju po skuplje a vi ćete po jeftinije.osobno u takvim situacijama postavim nalog i zaboravim.
ako niste baš sigurni u svoju procjenu da “nebi smjelo” tada u paketu idu još neke svari kao adrenalin,vlažni dlanovi,skiske tipkovnice…
da mi to svi ne lajkamo nebi bili na marketu.
to bi bilo ako smo zainteresirani za kratkoročno a po meni je bitno važnije koji su ovdje dugoročni potencijali?
možda griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Jao meni!

Propucat ću se!

Donedavno smo mi koji smo kupovali po 120 – 135 bili glavne kante za sprdanje, a sada je sve ispod 200 poklon.
🙂

Kako se vremena mjenjaju.

Mislim da ću se malo odmoriti od foruma.

La vita e bella!

PoAsku Bidu,

ovo nije išlo tebe.

Govorim načelno da istina ima tisuću lica, kako kome paše.
Samo, kada ona izađe na vidjelo unutar 15 dana onda ti dođe malo muka.

Ista stvar i na Ledu.
OMF odjednom nisu ulagali više id 1% svoje imovine u Ledo.
Ali imaju svog čovjeka u NO.

GADLJIVO!

La vita e bella!

Sad kada pogledam gledalicu gotovo 90 % prometa skidana prodaja!
Idem nazvati tehniku da vidim ima li kakvih novih materijalnih činjenica 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ovdje je potražnja veća od ponude, danas solidan rast. Ima dana 😀

使用を信頼し、あなた自身の能力の

StatusQuo,

nadam se da shvaćaš da te Orešković do nogu potukao argumentima!
I poentirao sa željom da ti bude dobro u Novoj godini.

Sve ostalo nam je već objasnio prije “1000 puta”.

E, to ti je kvaliteta rasprave na forumu.

La vita e bella!

Eto tocno ste pogodili 5% mozda ipak imate oko za pogadjanje :P….doduse sad je vec na 8% tako da realno ipak niste pogodili :P….u tome i je poanta svaka cijena ima svoju pricu iako su fundamenti isti, a znamo da nisu svake godine se i oni mjenjaju i to sve treba pratit uskladit i prilagodit se, a da bi zaradili treba pogodit tocan vremenski period ulaska i izlaska, ja nikad nisam namjeravo uci na cijenu od 500 niti razmisljao o tome ali cijena od 100-200 prica sasvim drugu pricu s tim da nakon godinu dana i neki fundamenti su se prominili.Treba se stalno prilagodjavat ali uvjek je sve u kontekstu odnosa Risk:Reward i procjene vjerovatnosti nekih dogadjaja jer procijene utjecu na percepciju rizika, a to je nesto sta svi gledamo drugacije prema dostupnim informacijama zato sam i napravio par postova prema informacijama svima dostupnim iz izvjesca ali znate sta ovdje niti 1% ljudi ne procita revidirana, a vi isto tako pisete postove bez iti jedne argumentirane rasprave cinjenice iako sam ih iznio nekoliko koji su svima dostupni i svi se mogu ukljucit u raspravu tih cinjenica ali problem je sta za tu raspravu treba procitat izvjesca i znat kako neke stvari stoje ali to je vec drugi par postola zar ne.

Ignore : renči

Kolega StatusQuo, sve ste lijepo apostrofirali sa argumentima i činjenicama a kad cijena rokne sa 900 na 100kn zbog rasprodaje fonda i uslijed velike panike da se neide u PSN a onda se ispostavi da od toga nema ništa jer su ipak alžirski novci spasili cijelu situaciji e onda je samo jedan smjer moguć.. Do izvješća cijena dionice ima prostora za rast do 400kn a nakon izvješća možda i više.

To da su alzirski novci spasili jos ne znamo da li su uplatili doduse bitno je da su prihvatili izmjenu cijene pa onda ce ocito i uplata doc s vremenom te da nece bit gubitka s te osnove.

Ignore : renči

Cemu ovakav rast?

Čemu ovakva pitanja?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

To da su alzirski novci spasili jos ne znamo da li su uplatili doduse bitno je da su prihvatili izmjenu cijene pa onda ce ocito i uplata doc s vremenom te da nece bit gubitka s te osnove.

To da su alžirski novci sjeli na račun je gotovo sigurno.
OBRAZLOŽENJE :
U listu Tehnike, broj 11/12 za 2017 god. su TABLICE IZVRŠENJA PLANA pri dnu 6. stranice.
Tamo se lijepo vidi da je u poslovnom smislu ( izvršenju planiranih radova ) Tehnika podbacila plan za oko 30% ( provjerite, zaboravio sam točan postotak ).
Odmah u tablici pokraj naveden je podatak da je realizirana naplata istovremeno bila 7% veća od planirane.
ZAKLJUČAK:
Na račun je stigao neplanirani prihod. ( Otpisani novac iz Alžira zbog kojeg već postoje rezervacije za gubitke ? )
Ne znam kakav bi veliki prihod mogao sjesti na račun osim novca iz Alžira. Ako netko ima informaciju neka je objavi.

Istovremeno imamo rezervacije za gubitke u vrlo velikom iznosu.
Ako rezervacije više nisu potrebne javlja se veliki iznos koji ( djelomično ) može biti knjižen i kao dobit.

New Report

Close