THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

za sada nema odvažnih,voljnih,željnih javno podijeliti svoja očekivanja od ove dionice u 2017 pa ću ja.
do prošlogodišnjeg rasta crobexa na 2000 bio sam sklon prognozirati,očekivati za thnk i u 2017 ulaz u top 5-10 gozbi na zse.i dalje se moji očekivani scenariji ne razlikuju bitno po pitanju očekivanog prinosa ali sada sa novom situacijom,potpunim buđenjem cijelog marketa izgledno da će biti povećan broj dionica koje će rasti oko 3znamenke u %.
tako da i za 2017 očekujem ulaz thnk u top 10 gozbi ali bi težište svojih očekivanja stavio u 3 očekivana scenarija.

crni scenarij :prinos 30-50%
srednji scenarij :prinos 50-100%
najbolji scenarij :prinos 100-150%

nakon rezimea na građevinskom sektoru za 2017 red je i da ovdje napišem osvrt na svoje date prognoze i očekivanja za ovu dionicu u 2017.

kratki rezime bi bio da sam nezadovoljan i da se prognoza pokazala kao promašaj.
velika apsurdnost tog promašaja je da je on ponudio najbolji očekivani scenarij već u prvih mjesec dana
sa prinosom od 100% a što je anualizirano 1200%
još jedan dokaz da u životu nema crno bijelo.
spretni i mudri su iskoristili prinos kakav se ne nudi svake gidine a možda ni svakog desetljeća.
meni to nije neka utjeha jer su mi prvi targeti bili na 4digits.
ništa si ne predbacujem jer sam ispravnim analitičkim pristupom predvidio dolazak tsunamija poslova u građevinu,ono što nisam predvidio je todomor,nisam predvidio da će u svitanje todomora uprava ubaciti u bunar gazde ivice 50 mil kn,da će to tajiti mjesecima od nas dioničara,vrijeme će pokazati dali tu ima nekih temelje još kakve osim moralne odgovornost.to tek treba detaljno proučiti,dati šansu upravi da sama izađe sa analizom i okolnostima tog postupanja.ako neće htejti sami vrijedi razmotriti druge opcije jer smo značajno oštečeni.prije svega oštečeni kroz veliko obezvrijeđivanje naše imovine kroz tržišnu kapitalizaciju društva.tu su i neki fondovi odigravi scenarij vrijedan snimanja filma,nitko nezna čime izazvani ali brutalno su srušii cijenu i povjerenje u dionicu.još jedan događaj je značajno utjecao na razvoj događaja a to je vdktomor.i tu ima materijala za snimat film.klupko se počelo razmatati ali dojma sam da je relativno zdrava firma gurnuta u stečaj kako bi se zameli možebitni tragovi, više detqlja na temi vdkt.
to je bio drugi najveći negativni utjecaj koji je utjecao na završnih 142
iako smo krenuli sa 450 i u mjesec dana bili na 900.

stojim na raspolaganju za argumentirane kritike.

može li 2018 biti za ovu dionicu ono što je 2017 trebala?
svi željni rasprave pozvani su daju svoja očekivnja i prognoze.
svoje ću objaviti za nekoliko dana.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

realno gledajući, firma koja godinama nije u stanju svojim dioničarima stvoriti dodatnu vrijednost poput ove THNK, ne zaslužuje da ju ozbiljan ulagač uvrsti u portfelj nego jedino za dnevno špekuliranje

realno gledajući, firma koja godinama nije u stanju svojim dioničarima stvoriti dodatnu vrijednost poput ove THNK, ne zaslužuje da ju ozbiljan ulagač uvrsti u portfelj nego jedino za dnevno špekuliranje

Slažem se.
I tako dan za danom slijedeća 3 mjeseca.
A onda možda postane svima dobra.

Upravo se to i događa, a vrijednost kompanije je devastirana. Sva bitna zemljišta koja su imali za buduće zgrade su rasprodana ili pod hipotekom. Buduće vrijednosti za dioničare ovdje nema, a bilanca je katastrofa.

i to je realnost

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/UgQeZDqtW8jKqFdUHNqheQ==.pdf

Realnost je da iznosis neistine bez da si procitao izvjesce kao sta sam u predhodnom postu napisao iz nekonsolidiranog revidiranog izvjesca ocigledno je da hipoteke na imovinu matice iznose 30 mil kuna iako je materijalna imovina visestruko veca, s tim da u ostalim drustvima jos ima imovine koja nije pod hipotekom u vrijednosti oko 100 mil kuna a to je lako provjerljivo tko god cita izvjesca, a najvise pametuju oni koji procitaju samo stranicu dobiti i misle da sve znaju.

Ignore : renči

Mogao bi se složiti kolega s Vama, ali trebate znati da je iza nas 10 godina krize…a građevinci su među prvima na meti.
Pisao sam ranije, pogledajte jedan VMD, Kamgrad … koji su se etablirali i zaposlili iz drugih zemalja preko tisuću radnika…tehnika je tu vrlo injertna.
Treba napraviti preustroj i nova uprava.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Tehnika ima potencijala biti zvijezda narednih godina, ali ne na ovaj celavi nacin.
Da to kupi ozbiljan kapitalist radili bi 50 mil kn godisnje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Objektivno, samo jedna stvar može funkcionalno začepiti gubicu vječitim pesimistima a to je – SELL opcija.

Živim za dan kada će se ona uvesti na ZSE.

Pa da nas prestanu ovako bezočno terorizirati.

La vita e bella!

Objektivno, samo jedna stvar može funkcionalno začepiti gubicu vječitim pesimistima a to je – SELL opcija.

Živim za dan kada će se ona uvesti na ZSE.

Pa da nas prestanu ovako bezočno terorizirati.

Nekima THNK nije valjala na 100 kn. Pričali su o 60 kn.
Nije valjala ni na 120 kada se vidjelo da će rasti.
Nije valjala ni na 140 – 160 kn.
Shvatili smo da Vama to ne valja.
Kupite nešto bolje.

Upup, izgleda da si ti nešto krivo shvatio.
Ja ti imam THNK.

🙂

La vita e bella!

Pa on je i kupio thnk krive komentiras

Ignore : renči

New Report

Close