Možda je netko u listu Tehnike pročitao i tablice o izvršenju plana – dno 6. stranice.
Plan osjetno podbačen, ali izvršen prihod 7% veći od planiranog.
Tržište ih samo prisiljava da zarađuju. 🙂
Pogledajte na tehnika dd intervju s Sirovcem list Tehnike prosinac
Deloitte i Građevinski fakultet rade na operativnom i financijskom restrukturiranje
Kao što Program i predviđa, sredstva se od 2016. počinju povlačiti iz Europskih fondova, točnije Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Hrvatskoj je za obnovu stambenog sektora do 2020. g. dostupno 100 milijuna eura, od čega je oko 70 milijuna namijenjeno obnovi višestambenih zgrada.
netko je dobro primijetio- ako netko veći uskoro ne odluči krenuti u preuzimanje tehnike s ciljem da stekne 50% i da preuzme upravljanje kompanijom, tehnika bi lako mogla krenuti neslavnim stopama drugih građevinara poput ingr, dlkv, vdkt…
Teško je kupiti veću količinu dionica bez osjetnog dizanja cijene.
kako će se gubitak s agrokorom odraziti na poslovanje tehnike u idućoj godini? o kojoj se cifri radi?
bit ce vruce sljedeci tjedan/godine na prve radne dane,ovo je mali show bio danas za kraj godine,da bas slucajno se zadnji trgovinski dan u godini cijena “napumpala”
Pretpostavljam da je Tehnika pružila dioničarama mogućnost ostvarivanja kapitalnog gubitka i umanjivanje poreza.
Kud će poslovanje i trgovanje u 2018. ne znam niti bih nagađao.
Oce li vise ta blokada racuna nema naznake, prosao i misec, a sad salu na stranu s obzirom na agresivno iskrcavanje fonda svi smo ocekivali da ce se nesto desit da nesto znaju ali nekako po svemu sudeci vjerovatno su samo odlucili izac posto potom da li je to radi zahtijeva za isplatom, straha zbog nedavne situacije s viaduktom pa sada s agrokorom tesko je reci mozda cemo saznat u izvjescu ono sta svi znamo je da je cijena tu gdje je najvise zbog niskog stanja novaca tj problema s likvidnoscu, ali onda kad pogledam ledo i drustvo koji su prakticki vec stecaju i da se trze po tri puta vecoj kapitalizaciji nego tehnika covik se stvarno zapita tko je ovdje lud, cini mi se da se ovdje isplati riskirat jer u slucaju da se stanje novca promini onda ne gine najmanje dupla cijena od ove jer kapitalizacija od 25 mil s obzirom na imovinu i promet cijena je stvarno smjesna, a blokade racuna nema na vidiku.
Sad vecina najvise gleda rasplet oko agrokora kao nesto sta je bitno kod odredjivanje cijene tehnike u ovom trenutku ali ja ne mislim da je taj dio trenutno puno bitan za tehniku i na koji nacin ce se rasplest jer u ovom trenutku je bitno popravit likvidnost da bi se otkljucala vrijednost, a taj dio tesko da ce se postic raspletom potrazivanja od agrokora jer i da dobiju najmanji otpis opet u konacnici nece dobit lovu u nekom kratkom roku pa onda to nece popravit likvidnost, da otpisu vise od pola vrijednosti to ce dovest do smanjenja imovine ali opet nece utjecat na promjenu kratkotrajne imovine, pa onda kako god uzeo rasplet oko agrokora zapravo kod tehnike nista puno ne mjenja u ovom trenutku, s druge strane mislim da agrokorov rasplet ne mora imat znacajne gubitke i da dodje do veceg otpisa jer ovdje ima vise opcija kombiniranja moguceg raspleta jer tehnika ima dugovanja prema agrokoru koja nisu zanemariva i koja cini mi se mogu neutralizirat neke negativne rasplete.