Prošao vikend.
Tražim nove materijalne činjenice ( negativne ) za Tehniku – NEMA.
Ali, ojačao nam je lobby forumaša koji “misle” da je THNK precijenjena. Da firma zbog nečega ne vrijedi.
Ne vjerujem da se radi o nekim osobnim animozitetima.
Izgleda mi kao mnogo pojedinačnih interesa za ulazak u dionicu (ali jeftinije ).
Ljudi, što će Vam dionica koja ne vrijedi ?
Ili možda vrijedi ?
Ako vrijedi, kupite.
Daleko smo od bruto vrijednosti.
Ali, ojačao nam je lobby forumaša koji "misle" da je THNK precijenjena. Da firma zbog nečega ne vrijedi.
to uopće nije bitno,….poanta je da je top10 rasprodavao i prodao oko 20.000 dionica i da više nema većih igrača u top10…također je činjenica da je u dionicu ušlo desetine malih sa po parsto komada i da njih zanima samo da to prodaju s nekim plusom i zarade si za doček nove godine…
znači nema tu više nekog jačeg igrača/sakupljača koji bi kupovao i dizao cijenu dionice…uostalom, današnje kretanje cijene i slabašna kupnja to potvrđuju
Promašili ste cijelu sliku oko THNK i uopće ne razumijete mentalni sklop “malih” investirora, ili kako ih još zovu “burek-investitori” ili ti “drhtave ručice”.
Oni u dionice ulaze u uzlaznom trendu po principu krda. I naravno, oni zadnji (pa čak i srednji) na*ebu.
Plašljivci ne ulaze u dionicu kada ona sa 800 padne na 100.
Takvi će opet ulaziti u THNK kada krene stampedo prema gore.
Vidjeti ćete kako će bid biti krcat na 400, ali je ulazak na 100 takvima – “preveliki rizik”!
Trend je dosad bio da mali kupuju, a veliki prodaju, pa na tom tragu, ako veliki više ne prodaju hoce li i mali dalje kupovati?
kvote ili još nešto ?
Ovo može na 100 kn, a može i na 300-500.
Uopće ne znam što bih rekao.
Zakucali je +5% danas, nema šta.
Mogu samo reci da je ova nasa burza cemer i jad…tko je usao izmedju 2009. I 2012. Taj je mogao dobro zaradit…sve poslije je bilo nelose…ali ni blizu neceg spektakularnog…cekat iducu recesiju, sa parama u dzepu
Prošla godina meni osobno bila je odlična a ova je trebala biti najbolja no zbog agrokora nije ali je svejedno fini plus.
Prošla godina meni osobno bila je odlična a ova je trebala biti najbolja no zbog agrokora nije ali je svejedno fini plus.
slažem se, kolega
nema loše godine ili tržišta, postoje samo loši trgovci… još kad bi mogli shortati…
Ovo može na 100 kn, a može i na 300-500.
Uopće ne znam što bih rekao.
Ne može ovdje biti jačeg rasta bez većeg kupca koji bi počeo sakupljati količine…a teško da će ga i biti kad nema više niti jednog većeg igrača u top10 koji bi imao veće količine za prodaju jer je fond sve rasprodao nama malima pa je sad Tehnika, vlasnički gledano, u rukama stotina malih dioničara.
slazem se,bez veceg kupca samo je pitanje vremena kada ce pasti,a po mojoj prognozici i analizici nekoj ovo je trenutno prejaka cijena i morat ce pasti za dobrih 20% do kraja 1 mjeseca,nakon toga bi mogli ocekivati rast,jer ce sljedece godine doci do uvoza nove radne snage i novih radova.
Volio bih da ostane ovako al zaista sumnjam,jos ak nekom vecem zatreba lova moze je zakucat znate i sami do kojih razina,vidjeli ste takav slucaj i prije.
pozz