…dok se opet neki 'veliki' ne odluči iskrcati
u Tehnici nema više velikih, ostali su samo mali, a sad je li to dobro ili loše, o tome se može diskutirati
Plavi
uzbima se u obzir samo financijski dug
ATGR
on kod atgr iznosi 1,9 mlrd kn a EBITDA je cca 500 milja sto iznosi 3,8 a moras racunat i cca450 milja kn koje atgr ima na racunu pa je taj omjer jos povoljniji.
THNK
kod tehnike je veci problem negativan obrtni kapital od 50 milja kn, vece su im krakotrajne obveze od kratkotrajne imovine. Za sada su solventni ali nisu likvidni
nema vam to ništa veze na ZSE: to igraju samo ponuda i potražnja, baš kao prava nevidljiva ruka tržišta
a ponuda je nakon nekog vremena opet manja od potražnje
i tako će biti neko dogledno vrijeme… dok se opet neki 'veliki' ne odluči iskrcati
[/quote]
Pa ponuda potraznja se formiraju na temelju nekakavih činjenica..cijene poslovanja makroekonomske situacije itd itd…tako da itekako ima veze
EV/EBITDA
THNK- 3,93
HT- 3,61
ERNT- 8,29
PVCM- 1,83
LKRI- 20,70
Itd, itd
Ako si to čupao sa mojedionice podaci za THNK su netočni. Imaj oni tu neke rezervacije od 57 milijuna kuna, no treba detaljno iščitati taj file jer čini mi se da ima nekih grešaka.
EBITDA za 3 kvartala je 10 milja kn i nek je zadnji još 10 to je max 20. nek bude i 30, a na moje dionice stavili 90????
Kako?
EBITDA za 3 kvartala je 10 milja kn i nek je zadnji još 10 to je max 20. nek bude i 30, a na moje dionice stavili 90????
Kako?
Pogrešno su pribrojili rezervacije umjesto vrijednosnih usklađenja.
Neki prosjek EBITDA zadnjih godina 20-40
u Tehnici nema više velikih, ostali su samo mali, a sad je li to dobro ili loše, o tome se može diskutirati
[/quote]
ako se mene pita nema se što diskutirati ako su veliki kakvi su bili na thnk?
mali su premija točka,dokaz smo dobili i dans zar ne?
danas je cijena 70% veća nego su je velikii zakucali
gdje je tu pozitivna strana veličine?
osim za nas koji smo kupili,dokupili?
to je bila pokazna vježba”spaljena zemlja” spaljena lova,spaljeni živci za one koji su se dali uvući u stampedo.
najviše su spaljeni udjelničari tih fondova,za takve desetine mil kn da ti se pamet “spali”
sve pri gotovo identičnom book-u.(kupnja po deset tisuća a prodaja po sto)
i to kada je nova građ konjuktura dobila svoje CnB dokaze.
po sistemu spasit ćemo 1% pa neće nitko pitati za spaljenih 99%?
osobno nikad nebi “spašavao” svojih 1% već bi ostavio pa kud puklo da puklo jer što ako?
zar bi bila senzacija?
previše smo puta svjedočili da bi….
burza je još jedan kotač koji se okreće kroz povijest a mudri ne prodaju na dnu već čekaju da vrijeme napravi svoje.
odličan trenutni primjer je atpl,prije toga turizam cijeli.
a građevina ?
može li njezin kotač povijesti koji se okreće izostati?
nismo li poč 2017 dobili odgovor?
da nije bilo vdkt scenarija,todomora može li si netko zamisliti na kojoj bi cijenovnoj razini danas bila atpl?
zar bi bila senzacija da…?
nije market za plašljive i nestrpljive dobro mjesto,takvi najčešće samo služe onima drugima da na njima zarađuju a pošto svi sve po vlastitom izboru…
živjela sloboda izbora
“da nije bilo vdkt scenarija,todomora može li si netko zamisliti na kojoj bi cijenovnoj razini danas bila atpl?”
atpl = thnk naravno
I kad pogledas kako se s manje straha kupuje Atlatanska na 300-400-600 nego kad je bila na 100.
Burza je plaha životinjica.
Radni dan odradili. Nije loše izgledalo ni prije početka ( tehnički ).
Danas gornji Bollinger.
Jeste čuli onu “tehničarsku” o preslikavanju krivulje pada na rast ?
Što očekujete sutra ?
Kako?
4Q 2016