Cijene stanova u Zagrebu su u posljednjih 12 mjeseci rasle za gotovo 8 posto,
neki su se i na ovoj temi doprije koji dan ismijavali mojim argumentima da cijene i potražnja u ZG značajno rastu ,da se stanogradnja značajno oporavlja ,ismijavali se cijeni stanova od 3000 eur u ZG.pisali da su to samo “snovi” iako ima dokaza o prodanim stanovima i prije završetka.više na temi građevinski sektor
thnk je prodala svoje u Z4 večinu i prije završetka a zadnjih nekoliko kratko nakon završetka gradnje.
sve u rasponu 2350-2500 eur a najavljeni su novi projekti.
s ozbirom da je to vlastiti projekt držim da NPM bila više nego zadovoljavajuća,nedovoljna i da pokrije
druge ugovorene poslove za poznatog inv. sa vrlo niskom NPM.
ono što je najvažnije je da se ti”loše” ugovoreni poslovi privode kraju i da NPM na tržištu rastu sa svakim novim poslom u nekoj (barem minimalnoj) mjeri.
s obzirom da će tržište biti zatrpano poslovima koje neće imati tko odraditi,jedan scenarij se nameće sam od sebe kao daleko najizgledniji.
a to će za sektor imati izgledno vrlo pozitivne efekte u godinama pred nama.
očekujem da će se kolač(profit) mjeriti na skali u MLRD,već se je počeo dijeliti.
ako griješim inv. diploma i moj nick će biti …
živi bili…
Udruga dionicara ovdje ne bi bila losa ideja. Trenutno je kako se cini preko 50% dionica u vlasnistvu privatnih osoba od kojih se dobar dio nalazi iza skrbnickih racuna. Ako ima zainteresiranih, molim na privat.
Hvala svima koji su se javili da su zainteresirani. Od jucer je interes pokazalo 6248 dionica s time da ne ukljucujem sebe (primjera radi treci dionicar ima trenutno 7204 dionice). Zamolio bi jos dvojicu koji su se javili da su zainteresirani, da mi posalju broj dionica da znamo s cime mozemo racunati.
Pricekao bi par dana do kraja tjedna, dok se na vidi koliko bi inicijalno dionicara bilo zainteresirano. Ukoliko se skupi preko 8000 dionica, mislim da bi to dalo dobar poticaj za kontakte i razgovore s ostalim velikim dionicarima koje bi isto tako bilo dobro potpuno ukljuciti u udrugu jer su vjerovatno i sami svjesni da samostalno ne mogu puno napraviti, ali zajedno mozemo puno vise.
Napomena: Ukoliko se osnuje udruga, clanovi ne smiju i nece imati nikakvog oblika troska u novcu. Clanstvo je iskljucivo u obliku glasackog prava.
Napomena2: Ukoliko uspijemo skupiti inicijalno dovoljan broj dionica, sljedeci tjedan otvoriti cemo mail adresu za buduce kontakte.
Te su količine tu zato da kupnja izgleda kao da postoji 😀
ZSE je savršen poligon za sve vrste manipulacija.
Gotovo ja nevjerojatno što je sve moguće izvesti.
Mali, potpuno se maknite. Ostavite “igrača” da se igra sam sa sobom.
Slaažem se sa avaxom, ali moje mišljenje je lako skršiti sa par sto dionica po bidu.
Ako ih još ima uvijek sam za tu opciju.
Ja sam se stavio na 100-120, dubinski raspon.
Mislim da ima, i te kako ima. Pa najveći dio firme su mali trejderi, izgleda.
Dosta se kupovalo u rasponu 120-160, sad ovo zadnje.
Od deset ljudi koji su ušli s nekom količinom dovoljno je da jedan ili dvojice izgube živce, opale po bidu, a onda se ostali rasprše i postave niže.
Ne kažem da je to izvjestan scenarij, ali ako temeljem nekih vijesti dionica ne krene prema gore onda je smjer izvjestan, prema dolje. Ako ne raste onda pada.
Bilo je nekidan iznad 150 skoro 2000 dionica na bidu.
Sad je to 130, s otprilike toliko isto.
Vidjet ćemo da li se ima snage za prema gore.
Prema svemu sudeći zato da bi napunili račune svojim bližnjima i dragima.
A i mi mali dioničari smo omastili brk.
A zapravo, baš me briga zašto su to napravili.
Strpljivima su napravili dobro djelo za Božić.
Umjesto da kupujem beskorisne stvari, dragoj ću pod bor dati potvrdu o kupnji nešto vrijednosnih papiriča THNK.
Samo za nju.
Samo za nju…. 🙂
Vidjeli ste i sami što se desi sa cijenom kada se sa bida maknu isti oni koji prodaju na asku. I čim osjete da se opet netko odvažio na kupnju eto ih opet na bidu ispod da pojačaju dojam potražnje. I tako malo pomalo oni svoje papiriće utapaju po pristojnoj cijeni a Vas filaju papirićima koji će se moći kupovati i po upola nižoj cijeni. Igra je lijepa dok traje, a na kraju Vama ostane papir a njima novci.
Zašto je fond pobjegao iz ovoga?
Problem je bio u upravi banke.
Nisu htjeli fond menađera poslati na tečaj fundamentalne analize.
Ni na tečaj tehničke analize.
Ni na tečaj kako prodati puno dionica bez rušenja cijene.