THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vdkt scenarij je imao svoje prioritetne razloge,ne vidim ih na thnk.
ali da ih mnogi vide ili bi htjeli da ih svi vidimo nije tajna.
rezimirat ćemo nekad tko je bolje vidio.
erste adriatic equity ihje vidio,i neki drugi isto tako.
da nisu nebi se pružila prilika kakva se pružila zar ne?
prinos 50% na par dana.
a dalje?
kratkoročno me ne zanima a srednjeročno vidim nemalo razloga ZA nastavak rasta.
ali na veliki pad su utjecali veliki “paničari” pa bi za nastavak pada ili održavanje postojeće razine po meni netko trebao podmetnuti leđa paničareći.
ako to izostane u dovoljnoj mjeri držim da je jedan scenarij bitno izgledniji.
do sada je bio oglas traže se armirači,tesari,zidari…..
a sada možemo dodati traže se paničari
paničari sa dionicama imaju prednost pri…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Migra, a zašto se ti toliko trudiš?

Ne vidim baš puno smilsa otvarati oči onima koji su i pokraj zdravih očiju slijepi.
Ajde ako imaš sugovornike koji pokazuju barem natruhe bistrine pa je to zgodno.
Ali objašnjavati onima koji znaju samo za svoju istinu…. gubljenje vremena.

La vita e bella!

Ja sam kupio ovih dana parsto komada,vjerijatno i mnogi drugi.bilo ni pamerno da se povezemo i zbrojimo koliko imamo. Lako moguce da bismo bili 1.ili 2.na tablici. Takodjer ako firma ima book oko 1000 kn mouemo ponuditi jedan takav veliki paket nekom vecem gradjevinaru da krene u preuzimanje tehnike jer to je jedina velika gradjevinska firma koja je prezivjela zadnju krizu

Dionica u 6 mjeseci padne sa 800 kn i više na 100 – 150 kn i komentar je kako
se zaradilo 50% u par dana, a nakrcan odavno. Mašala. Vrlo opasan komentar osobito za neupućene.
Potpuno nerealan i izvučen iz konteksta, naravno sa ciljem uljepšavanja i pogrešnog zaključivanja.
Govori se o “nastavku rasta” a prava istina je da je dionica dramatično potonula i da je veliko
pitanje da li će se i kada i kako obzirom da 3 velika dioničara iz top 10 prodaju po sistemu pošto-poto.
Nastavak rasta, budite barem minimalno korektni.

Nije valjda dotle došlo da ste toliko nesigurni u investiciju da se toliko preispitujete.
Nije problem što se trudi to nikada nije problem ni u čemu, problem je što se treba truditi puno više,
ali ne sa spinovima. Kockari i avanturisti uvijek su i svugdje dobro došli, ali realizirati investiciju je
nešto sasvim drugo.

dionica je prije godinu danabila na 450 tako je i završila u 2016.
nakon toga je narasla na “800” i ponudila kapitalizaciju odličnog prinosa ,nisam to iskoristio jer sam tada i danas vidim temelje za više,dugoročni sam ulagač i ne žuim sa izlascima.neki i danas ne mogu prežalit tih 800-900 ,ali čini se da se nisu niti na 95 ohrabrili’
pa su opet propustili napisao sam 50% da ne uzimam max raspon,onaj 95-165 koji je i bitno veći.
netko uvijek mora biti kriv za tuđ e SŽJ.
ne žalimo se mi koji smo u gubitku ali se žale oni koji su po svom izboru propustili?
ili se možebitno boje da bi mogli još više propustiti?
uvijek ima i ona sa boljim prilikama.
istima je bio ledo na>10.000 best buy a trenutno je od best buy-a diskont >90% pa…
istima je atpl poč 2017 bila za “nepametne,neuspješne,nekonzervativne,kockare…”
ovdje je tema thnk ali teško je ne odgovoriti nekima koji čini se na ovu temu dolaze komentirati radi moje beznačajne malenkosti kao da se nebi mogli sami sobom i svojim potrfeljom baviti?
kada im već thnk nije interesantna ili možda ipak je?
puno im uspjeha želim sa njihovim best buy prilikama.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Nema ništa od suptilnog i svjesnog podmetanja i navlačenja dragi kolega. Strašno precjenjujete moć vašeg pisanja. Samo poslovanje je bitno, a ono je izrazito problematično.

problematično poslovanje?
napišite kada je thnk zadnji put iskazala neg godišnji rezultat?
upisani kapita170 a ukupni 300 mil kn kako?
što očekujete od 2018?
DA 2018 jer ova je pri kraju?
prihodi će u 2017rasti oko 50%
nije li to dovoljno za neke zaključke?što bi se moglo očekivati u 2018?
ova značajno diskontirana cijena ima iznimno veliki potencijal rasta u slućaju…
neznam,vidjećemo samo znam da u 2018 krećemo sa još bitno niže baze a potencijal jednak ako ne i veći pa ne bila senzacija ponavljanje nekih nedavnih scenarija.
držim da bi bilo mudro razmotriti možebitno preuzimanje eventualnog rizika barem u najminimalnijem dijelu portfelja jer….
time will tell

Br izdanih dionica je 189.460 kom.
Prosjecna cijena trgovanja na dan 1.12.2017 je 147,35 kn, znaci ukupno 27.916.931 kn je trenutna trzisna vrijednost Tehnike.
Privatnih dionica u vlasnistvu ima 95.021kom sto je 50,15% na dan 30.9.2017.
Poslovanje Q3 je objavljeno ovdje:
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/THNK-fin2017-3Q-NotREV-K-HR.pdf
Prema tim dostupnim podacima trenutna trzisna vrijednost je 16% nominalne vrijednosti i 0,1 bvps.

Vidimo promjene u top 10 ( s tim da 30.11. i 1.12 nisu uračunati tako da je vjerojatno i Erste vani)
Pbz izašao. Pojavilo se novo ime u top 10.
Ima li itko saznanja tko je novi top dioničar?
Također, kako objašnjavate da nitko od preostalih dioničara nije dokupio po ovim cijenama?, a s druge strane dobra je i činjenica da nisu prodavali jer bi zasigurno izlazili da imaju ikakvih saznanja koja bi mogla negativno utjecati na cijenu dionice?
Nisam neki ekonomist ali mi je nelogično da jedna takva firma vrijedi samo 30M trenutno. Premda im financijska situacijima nije bajna s druge strane nije ništa dramatično. Iako je i bankarski sustav uzdrman smatram kako se kod Tehnike ne radi o prevelikom riziku s obzirom na građevinski uzlet u vidu poslova.
Dugo u zagrebu nisam vidio ovoliko gradilišta i to me veseli. Navodno se i na zapadu kod ccone west kreće u izgradnju nečeg velikog na mjestu gdje su Francuzi planirali izgradni shopping centra prije 15ak godina.
Nakon 10ak godina stagniranja napokon se vide pomaci i ako je Tehnika i u tom razdoblju uspjela ostati u pozitivi i prebroditi to onda ne vidim razlog da sada u narednim godinama ne ostvari dobre poslovne rezultate jer očito znaju svoj posao, a tih 50 M kuna Agrokoru nije beznačajno ali pokazuje da ako su usojeli generirati tih 50 M u prethodnom razdoblju onda ce zasigurno moci opet. A i zasigurno ce dobiti bar nešto nazad..

zanimljivo šta nije i na vdktu baš ERSTE bio ubio cijenu na 1 kn? svojom rasprodajom za bilo šta?

To nema veze jedno s drugim jer VDKT su prodavali kad je već bilo poznato i da je blokiran račun i da je propala PSN i da je pokrenut stečaj i da ide delistiranje…tek onda su rasprodali sve tako da nema poveznica sa THNK osim što su oba građevinari, tj. opekli su se s jednim građevinarom i vjerojatno nisu više željeli imati posla s HR građevinarima pa su se riješili dionica i ovog drugog bez nekog konkretnog razloga.

Ignore: KressoM, delux

To i ja trvrdim. Mastodonti su odlučili riješiti se THNK jer pušu i na jogurt. Pa sjetite se kako je fond ( sad sam zaboravio koji) (e da, neki jadnički) rasprodavao ATPL na 100 kn danima… što je bilo nakon, zna se hehe.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

zanimljivo šta nije i na vdktu baš ERSTE bio ubio cijenu na 1 kn? svojom rasprodajom za bilo šta?

To nema veze jedno s drugim jer VDKT su prodavali kad je već bilo poznato i da je blokiran račun i da je propala PSN i da je pokrenut stečaj i da ide delistiranje…tek onda su rasprodali sve tako da nema poveznica sa THNK osim što su oba građevinari, tj. opekli su se s jednim građevinarom i vjerojatno nisu više željeli imati posla s HR građevinarima pa su se riješili dionica i ovog drugog bez nekog konkretnog razloga.
[/quote]
Ovdje izgleda ima kupaca koji zele platiti vise od jedne kune! 🙂

Odobrite zahtjev za prijateljstvom, da Vas možemo čitati prije odobrenja administratora! Hvala!

New Report

Close