Nužno za građevinu i turizam
Poslodavci za 2018. traže tri puta više dozvola za strane radnike, čak 29 tisuća
AUTOR:
Jutarnji.hr
OBJAVLJENO: 24.11.2017. u 16:38
Tice se gradjevinara pa i Tehnike…
Pozdrav
potvrda mojih očekivanja za prihod thnk Y2017 u povečanju od 50%
nekima malo nekome dovoljno za izvući najzgledniji sccenarij.
trgovina i dalje vrlo zanimljiva
neki kao da se trude prodati,pretovariti ili što već po što jeftinije.
doći će i tome kraj dan prije ili dan kasnije.
thnk je doinica tjedna po likvidnosti i interesu,ima i to svojih nemalih prednosti
ako se zadrži barem dio toga i u budućnosti a izgledno da hoće.
nelekvidnost je mnoge odbijala usprkos svemu u prošlosti,ili im je bila kvalitetan izgovor pa…
p.s.
tablica sa udjelom građevine u bdp-u sa zaključno 2016 će kada se unesu podaci
za 2017 izgledati bitno optimističnije za sektor i potvrditi novi trend.
Uff jedva čekam da vidim kako će izgledati kad ovi konačno izađu.
“Sve više je prisutan i problem nedostatka radne snage na domaćem tržištu, zbog čega je Vlada morala povećati kvote za uvoz radnika iz inozemstva. Tako će u 2018. građevinske tvrtke moći angažirati 12.170 stranaca i to najviše tesara i zidara. ”
Nema budućnosti bez povećanja kvota još i više. Hrvati nemaju previše volje za biti građevinari. Nisu imali ni prije previše, zato je bilo puno bosanaca i srba koji su dolazili u hrvatsku graditi.
Zanimljivo je da građevinske kompanije puno zvučnijih imena poput Tehnike, Strabaga i Zagreb-Montaže bilježe znatno slabije poslovne rezultate. Druga po veličini prihoda, Tehnika ima problema s naplatom izvedenih radova, što utječe na vrlo slabu likvidnost.
Skriveni na 146 kn je pojeden do kraja, da vidimo ima li još što ispod 150 kn ili je rasprodaja gotova?
Za sada je promet oko 4.000 dionica + u zadnja 2 dana oko 14.200 komada što daje preko 18.000 komada. Nešto je od toga istrejdano, ali obzirom da po zadnjem stanju br.2 i br.5 zajedno imaju oko 14.000 komada, vjerojatno će danas (današnji 4.000+ ovih ranijih 14.200 komada) sve to biti riješeno do kraja pa ćemo u novi tjedan ući bez utega njihove rasprodaje 🙂
ovdje je u fokusu trgovanje iz sata u sat.
razumljivo s obziorom na događanja pa da i ja raspalim u tom tonu dok neke druge
stvari ne izbiju u prvi plan.
da prikratimo vrijeme u čeknju.
tko šta čeka(gdje misli uskočiti a gdje iskočiti) druga je tema ali fokus je tu.
rekao bi i ne samo fokus malih investitora koji mi nikako se ne uklapaju u ovaj scenarij kao neki koji bi ovoliko kupovali u situaciji kada je iz političkih razloga u stečaj otjeran vdkt ,pa je todomor učinio svoje, pa je građevina od najpoželjnijeg sektora početkom godine postao najnepoželjniji.
pa koji je tada najizgledniji scenarij?
po meni vlasničko preslagivanje nekih razmjera.
kojih?
to znaju samo oni koji ga predvode ali činjenica da je uprava nebrigom za dionicu kumovala
situacijom u kojoj se može za kikiriki preuzeti veliki komad” mesa”.
ako je tako dali je to loše?
po meni može biti samo bolje,pozdravljam taj proces i čekam da zarvši,što prije to bolje.
tsunami je tu i neće nikoga čekati da se bavi sam sa sobom.
mlrd-e su se počele dijeliti u novom građeevinskom boom-u, u našem je najboljem interesu da što prije i thnk počne u tome aktivnije participirati.
Moli se ovaj “nevidljivi” na 147.00 da se pomakne malo više, recimo na 157.00. Prodat ćeš i po toj cijeni, bez brige…
Moli se ovaj "nevidljivi" na 147.00 da se pomakne malo više, recimo na 157.00. Prodat ćeš i po toj cijeni, bez brige…
Kod fondova uvijek ista priča, izlaze iz dionice kao slon kroz staklarnu, ali zašto da dižu cijenu na više? Što niže prodaju, to bolje za nas! Evo im do 140 kn 2.000 komada na kupnji pa neka se riješe muke 🙂