THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u utorak je protrgovano 5655 kom
2.erste otpustio je 1800 po avg 134,53
ostalo mu još 9501
nema novih dioničara u top10
hpb počeo prodavati

p.s.
prilika za vlasničko preslagivanje

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kad se slome ovi trejderi naslagani do 165 kn, mogao bi biti jači skok cijene….

Malo sam pratio trgovanje, čini se da je vrh u ovom valu dosegnut, možda predah do nove vijesti… pa katapult..
Ako i dođe do korekcije neće biti značajna, ozbiljan je kapital ušao na 130-160 kn, za TEHNIKU to je iznimno, a o volumenu da ne pričam.

[/quote]

Pratio sam trgovanja na mnogim dionicama. Uvijek kada je netko rušio ili zadržavao cijenu rasprodajama bez razloga, nakon te rasprodaje dolazi “eksplozija”.
Pad bez razloga je počeo sa 400 kn. Još nismo odradili skoro ništa od povratka.
Kada velika većina investitora shvati da je Tehnika već više od dvije godine bila “ugrožena” samo zbog posla u Alžiru, a svi ostali segmenti poslovanja su pozitivni, dobivamo još jedan razlog za “eksploziju”.
Na kraju, ako se u GFI za 2017 pokaže postojanje solidne dobiti, a dolaze još bolja vremena, imamo dodatni razlog za “eksploziju”.
Previše razloga za “eksploziju”. Tržište ih sigurno neće ignorirati.
Zaključak: Nismo još ni krenuli.

A sto ovi skrbnički i fondovski svi izlaze sad kad će društvo procvjetati? Sto nije to barem malo kontradiktorno sa optimizmom koji se ovdje širi?

Ako skrbnicki i fondovi izlaze, tko kupuje?
Nista mi tu nije jasno…

Kad gledaš broj komada i postotak dionica Tehnike koje su promijenile vlasnika..radi se o preslagivanju tj. netko veliki sigurno ulazi, vidjet cemo za par dana tko ulazi u TOP 10, nešto i mali kupuju ali nebitne količine.

pogledajte mjesečni graf. odavno ovako jasnu sliku nismo imali na ovoj dionici.

Ajde nam, pliz, postaj taj graf.
[/quote]

Graf THNK

http://www.poslovni.hr/media/forum-user-upload/files/72/727f8e1f81d3f73a83ba87f4fed544ef.png

Vidim da ovdje mnogi očekuju pojavu nekoga u TOP10.
To se ne mora dogoditi.
Pametan investitor ( ako to želi ) ovdje može skupiti puno dionica na više računa.
Potpuno je nemoguće da od prodanih količina nitko nije sakupio preko 2600 komada.
Mi, sitni glodavci, smo nešto odnijeli, ali to su zanemarive količine.
Akumuliranje je očito, samo su namjere još skrivene ( barem što se tiće TOP10 ).

Tko prodaje znamo.
Tko kupuje ne znamo. Jos uvijek.
A uvjeriti me da je Tehnika postala popularna narodna dionica ne moze nitko.

imamo još 14.000 kom u zadnja 2 dana koji će možda ponuditi taj odgovor a pošto i ja držim da mali nebi kupili od 09.11. sa utorkom 22.000 kom i time uložili oko 3 mil kn+ jučer i danas dodatnih 2 mil kn
značilo bi to da se netko trudi da izgleda kao da nitko ne kupuje?
igra skrivača?
meni bi i to nešto govorilo o najizglednijem scenariju
možda griješim,nebi bilo…

p.s.
a možda ipak je “tehnika postala popularna narodna dionica”???
time will tell

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ajde molim vas vi koji tako branite fondove i njihova ulaganja kažite gdje su oni imali ulaganja sa visokim prinosima u odnosu sa većim minusima pa usporedite i vidjet ćete da su im prinosi mizerni tj. kao da smo još uvijek u krizi i deprresiji tako da uopće nije nikakvo mjerilo izlazak fondova iz dionice kao i ulazak… Pogledajte sam za primjer kako su totalno promašili rivp i ostale turiste i još uvijek lumeni pametuju dal da uđu il još par godina pričekaju da im strani fondovi nabildaju cijene.

još jedan fond koji izlazi?
hpb?
kapitalni?
držim da svjedočimo jednom dogogodišnje neviđenom strahu fondova i njihovoj snažnoj alibi strategiji u kojoj se drže one: prodaj po bilokojoj cijeni jer ako si prodao prije…
ti si heroj i sačuvat ćeš fotelju(beneficije) a ako prodaš i time prouzročiš ogromnu štetu u budućnosti puk će to zaboraviti i fotelja ti ostaje.
nitko ti neće reći niti hvala ako ne prodaš i zaradiš veliku lovu a riskiraraš fotelju,beneficije…
njima je sve WIN osim neprodaje.
praktične razultate te strategije imamo priliku svjedočiti.
neki svjedoče promatrajući,neki svjedoče kupujući
tko je mudriji
time will tell
p.s.
ovakvih primjera ima nemalo ,nedugo su se fondovi hvalili kako prodaju ledo po 400 i time “spašavaju”…
živjeli spasioci,doći će vrijeme kada ćemo se ovog prisjetiti sa…
ima u tom pravom ili fake “spašavanju” možebitne svakakve kombinatorike.
reklo bi se prilike kakve se ne pružaju često u životu za one spremne preuzeti rizike stvarne i napumpane.

https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/velika-domaca-gradevinska-kompanija-o-tome-sto-ih-koci-trazeni-smo-u-inozemstvu-ali-ne-mozemo-se-javljati-na-natjecaje-jer-nemamo-dovoljno-ljudi/6797892/

Odobrene su puno veće kvote za uvoz radne snage

još jedan fond koji izlazi?
hpb?
kapitalni?
držim da svjedočimo jednom dogogodišnje neviđenom strahu fondova i njihovoj snažnoj alibi strategiji u kojoj se drže one: prodaj po bilokojoj cijeni jer ako si prodao prije…
ti si heroj i sačuvat ćeš fotelju(beneficije) a ako prodaš i time prouzročiš ogromnu štetu u budućnosti puk će to zaboraviti i fotelja ti ostaje.
nitko ti neće reći niti hvala ako ne prodaš i zaradiš veliku lovu a riskiraraš fotelju,beneficije…
njima je sve WIN osim neprodaje.
praktične razultate te strategije imamo priliku svjedočiti.
neki svjedoče promatrajući,neki svjedoče kupujući
tko je mudriji
time will tell
p.s.
ovakvih primjera ima nemalo ,nedugo su se fondovi hvalili kako prodaju ledo po 400 i time "spašavaju"…
živjeli spasioci,doći će vrijeme kada ćemo se ovog prisjetiti sa…
ima u tom pravom ili fake "spašavanju" možebitne svakakve kombinatorike.
reklo bi se prilike kakve se ne pružaju često u životu za one spremne preuzeti rizike stvarne i napumpane.

HPB Kapitalni ?
Ne znam radi li se o njima pa ne mogu ništa tvrditi.
Ako jesu, mislim da sam već pratio jedan njihov “genijalan” potez.
Rušili su OPTE na 2 kn, a poslije je njihova matična banka sudjelova u realizaciji spajanja Optime i H1.
U jednom trenutku ti dionica Optime ne vrijedi 2 kn, a u slijedećem se u matičnoj banci svim silama trude da svoju imovinu u H1 mijenjaju za dionice Optime.
Prilično šlampavo.
Ali, progledali su kod Optime. Dajmo im šansu i ovdje.

New Report

Close