THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Istina je da je kvarljiva roba i ja sam tako govorio i govorim i dalje ali svaka roba ima cijenu i kvarljiva roba na popustu se ragrabi kada je cijena dovoljno nisko, po meni s ovim dostupnim informacijama i stanjem kompanije do sada i po trenutnoj bilanci ovdje se isplati riskirat 1-2% kapitala jer u slucaju pozitivnog ishoda, a nije da nema argumenata i za takav razvoj dogadjaja onda je moguci povrat veci od 10 puta, po meni je to jako isplativi rizik.Nikako ne savjetujem ulazit s vecim postotkom kapitala.

Ignore : renči

60% veći prihod od 3Q2016 je loše?
manji gubitak 3Q za par mil kn =loše?

loše je jer tuku gubitke. i tuku gubitke iz kvartala u kvartal. zato j eloše. da tuku pluseve, bilo bi dobro.

rastu prihodi, idu investicije, od polja dos tola – zar oima jos netko tko zeli ulagati u takve price

jedino mjerilo usopjeha je dobit – Aljosa paveli, sef Lenca. Kraj priče.

gubitak?
građevina je sezonska djelatnost zar ne?
kada je zadnj put thnk ostvarila godišnji gubitak??
dali očekujete da će to biti u 2017?

dobit?
duga tema…
kapital sa 170 na >300 nije narastao be z dobiti.
amortizacije igraju važnu ulogu u izbjegavanju plaćanja poreza na dobit.
kapital(nekretnine) je tu ,nerevaloriziran pa nebi bila senzacija…

[/quote]
Iznimno cijenim dr. Aljošu Pavelina koji je razinu profitabilnosti i profesionalnosti u Viktor Lencu dignuo na zavidnu razinu ali ta mu izjava nije baš pametno sročena. Što se tiče Tehnike i Agrokora to je vec apsolvirano i ukalkulirano…uostalom koje to firme u RH neće morati nešto otpisati. Vazno je da su se rekonstruirali i okrenuli novim tržištima kako bi se izvukli.
E sad, meni osobno ovo izgleda kao top prilika za zaraditi s obzirom na sve okolnosti , zao mi je ljudi sto su izgubili lovu radi nekog “pametnog” fonda…a valjda su nešto uspjeli dokupiti da si smanje ulaz.

Jedino mjerilo nije dobit nego free cash flow, a vidi se da je prvi put kod thnk od već odavno, pozitivan cash flow iz operativne djelatnosti.

Mislite na onih 3 mil kn iz novčanog tijeka od poslovnih aktivnosti?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

2015 I 2016 OPERATIVNI CASH FLOW smanjenja u milijunima,
ove godine operativni cash flow u plusu 3 milijuna, možda naznaka preokreta načina poslovanja

https://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijestCijena.aspx?sifSim=THNK-R-A&perDug=5g

Koliko vidim na mojedionice.com jučer se nije iskrcavao dioničar br. 2?

Jedino mjerilo nije dobit nego free cash flow, a vidi se da je prvi put kod thnk od već odavno, pozitivan cash flow iz operativne djelatnosti.

Ajd smisli nešto bolje… kad već izvlačiš “asa iz rukava”!

kako stvari stoje s ovim zna li netko Z4 su rasprodali,

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kad-su-kupovali-stanove-gradjanima-je-obecano-da-ce-ova-povrsina-biti-park-a-sad—496488.html

Kada očekujete rupu na asku?
Hoće li fond sve prodati prije toga?

Zašto misliš da fond želi sve rasprodati?

Ne mislim.
Ali mogao bi sve pretovariti i još uloviti ponešto.

New Report

Close