@vauvau, pogledaj macd, sma i rsi
Ma što imam gledati, tu tek kad cijena presječe odozdola SMA 50 onda možemo pričati o povratku među žive. Nema tu još ničeg osim redistribucije sa jednog na stotine malih dioničara, što je, barem za mene, prilično nepovoljan signal.
Tehnika tehnički jako preprodana, buy signal na više oscilatora još prije 2-3 dana…jaki korektivni val prema gore izgledan. što slijedi nakon toga to je vec druga prica
Nemam dionice tehnike
Tehnika tehnički jako preprodana, buy signal na više oscilatora još prije 2-3 dana…jaki korektivni val prema gore izgledan. što slijedi nakon toga to je vec druga prica
Nemam dionice tehnike
Al to je pozitivan momentum u vrlo kratkom roku, dok se ne vrati na 200 ovo je sve skupa i dalje u ambisu.
VAUVAU
za one koji su kupili na 800 naravno da da. Ali onaj koji je ušao na 100 taj ce lijepo zaraditi.
Nisam kupovao thnk jer u trenutcima kada mi je bila zanimljiva nije bilo dovoljno likvidnosti, a i rijetko kada kupujem dionice koje mi dugoročno ne izgledaju dobro. Ne pišem više na ovoj temi jer sam s nekoliko postova uzrokovao vrlo oštre reakcije nekih kolega, a kako nemam i nisam zainteresiran za dionice tehnike, necu ni pisati.
sretno svima i uživajte u reliju
VAUVAU
za one koji su kupili na 800 naravno da da. Ali onaj koji je ušao na 100 taj ce lijepo zaraditi.
Nisam kupovao thnk jer u trenutcima kada mi je bila zanimljiva nije bilo dovoljno likvidnosti, a i rijetko kada kupujem dionice koje mi dugoročno ne izgledaju dobro. Ne pišem više na ovoj temi jer sam s nekoliko postova uzrokovao vrlo oštre reakcije nekih kolega, a kako nemam i nisam zainteresiran za dionice tehnike, necu ni pisati.
sretno svima i uživajte u reliju
Što će zaraditi?
Hrpa malenih je ušla unutra na istom očekivanju da će netko drugi gurati cijenu. Tehnički je to i dalje u ambisu. Pogledaj gdje je SMA 200, a SMA 50, ako ovako nastavi bi se sa cijenom mogla sresti tek negdje na razini od 200 kuna. Ozbiljan novac neće ući odnosno onaj na dulji rok dok ne budu zadovoljeni neki osnovni uvjeti. Nitko ne zna zašto je cijena pala. Nitko ni ne zna zašto raste. Prilično nezahvalna situacija, osim za sitno špekuliranje. Mene baš briga za reakcije, treba se naučiti pravilima igre, a ne da čitam jedne te iste gluposti i to od onih najneukijih kako je tehnička glupost. Oni nek i dalje trguju po osjećaju i gube novac. Ja nisam tehničar, al nema šanse da prije no što uđem u dionicu ne pogledam graf. Kupovina bez grafa je kao vožnja automobila po noći, po najjačem pljusku sa naočalama za švasanje i pokvarenim brisačima.
Tak slično izgleda i VIRO, sam što za njim nema ni izbliza toliko interesa i nije toliko pao, pa se i dalje mota oko prethodnog dna kao supporta. Vidjet ćemo hoće li izdržati i zadržati se tamo.
Naravno da tehnička analiza nije glupost, postat cu na temi TA 10 ak svojih grafova koji su toliko bili precizni da su me neki optuživali za inside info. Dubki golden cross je jaki buy signal, medjutim hrpa malih nece to cekati iz straha za propuštenom zaradom. netko ce kupovati radije u preprodanom području, drugi ce cekati uspostavu i definiranje rastuceg trenda. Ali postoji dosta jasnih signala koji su na cca 100 kuna davali buy. Možemo dalje raspraviti na private, da ljudima ne spamamo temu .
Viro je potpuno drugačiji graf i na njemu postoji nekoliko harmonictrading mogucih paterna. Viro je isto u padajucem primarnom trendu ( sredneročnom) jer sve dionice su u rastucem glavnom trendu osim ako ne završe u stecaju
Možemo dalje raspraviti na private, da ljudima ne spamamo temu .
Naravno da tehnička analiza nije glupost, postat cu na temi TA 10 ak svojih grafova koji su toliko bili precizni da su me neki optuživali za inside info. Dubki golden cross je jaki buy signal, medjutim hrpa malih nece to cekati iz straha za propuštenom zaradom. netko ce kupovati radije u preprodanom području, drugi ce cekati uspostavu i definiranje rastuceg trenda. Ali postoji dosta jasnih signala koji su na cca 100 kuna davali buy. Možemo dalje raspraviti na private, da ljudima ne spamamo temu .
Viro je potpuno drugačiji graf i na njemu postoji nekoliko harmonictrading mogucih paterna. Viro je isto u padajucem primarnom trendu ( sredneročnom) jer sve dionice su u rastucem glavnom trendu osim ako ne završe u stecaju
Kojih točno harmonic patterna… gle nemreš mene farbat. Harmonic pattern…. Viro je otprilike mjesec dana iza Tehnike, ako ovaj support ne izdrži.
To je sve posljedica raspada institucionalne branše i silovanja cijena od strane špekulanta. Da se netko sustavno bavi procjenama rezultata po sektorima i firmama, ne bi Tehnika završila prije koji mjesec na 900,a bome ni Viro na 500. Ovako, moguće je da imamo potpuno iskrivljenu sliku događanja i vrijednost, al što je tu je. Nije to moj par opanaka, ni jedno, ni drugo.
Dobra stvar je što još uvijek imaju toga za prodati ali po prirodi kako raste potražnja tako će se oni riješevati na višim razinama malo po malo. Iako ne bi me čudilo da završe do petka.
Hrpa malenih je ušla unutra na istom očekivanju da će netko drugi gurati cijenu.
prvo skok pa hop
8620 kom u zadnja dva dana,meni je to previše za””malene”
odnosno 1,1 milkn na ukupnom volumenu 12 milkn.
iako su se fondovi svojski potrudiili,isprsili sa respekta vrijednim diskontima,istina lakše je sa tuđim novcima,pretpostavljam da manje boli….
ako će biti kako se nudi da bude kroz tsunami poslova tada nitko neće trebati gurati kao što i nije
ali ako bi neki veči igrač ušao izgledno da bi gurao ako ničim tada svojim prisustvom.
tako nas iskustvo uči a garacije nema,samo preuzimanje omjera.
ima najava da će se daljnja imovina aktivirati za tržišnu izgradnju
a ta imovina će se tržišno prodati bitno skuplje od cijene po kojoj se može na marketu kupovati.
dokazi?
Z4,svi stanovi prodani po 2300-2500 eur.
puno vode ide na ovaj mlin u smislu oporavka tržišta stanogradnje i ogromnog drugog posla ali tu su neizvjesnosti za koje očekujemo da ih uprava pojasni,predloži plan rješavanja ako je potrebno kako bi se neizvjesnosti otklonile.
burza je mjesto gdje se može preuzeti veće rizike kak obi se ostvarili i veliki prinosi.
to je individualno viđenje pa…
iako si skeptičan,moje je iskustvo da mali ili veliki novi vlasnici više cijene dionicu koju kupe.
baš me zanima u što će uložiti ovdje oslobođenu likvidnost današnji rasprodavači i koji će im tamo biti prinosi.
rezime u nekoj budućnosti a ovako na prvu nebi im bio u koži jer bježe iz sektora koji je upravo ušao u konjukturu,možda i nikad viđenu na ovim prostorima,kolikogod se to činilo…
tako su neki bježali i iz turizma koji je isto u osnovi nekretninski biznis kao i građevinski sektor.
primarno je thnk=nekretnine=vrlo podcijenjene nekretnine
+ znanje i tradicija gradnje koja će uskoro postati značajno profitabilnija
netko će progledati jednog dana,možda je već danas
živi bili…
p.s.
uvijek netko progleda prije a netko poslije,posljedice nisu tajna pa…
Viro je pao zbog svog poslovanja. Ako je zbog nekog razlogag bio brijedio u 3 mjesecu 500 kn, sad iz nekih h drugih razloga vrijedi 250 kn. Što nam tehničak o tome može reći – apsolutno jedan veliki pihmpek nam moze reci..
Tehnika ako nam predstoji neki izvanredni dogadaj, onda nam tehnicak nista ne moze reci. Ako nam ne oredstoji izvanredni dohadaj, ako j eovo djelo jos jednog mutavog fond menadera, onda nam tehnicka nesto moze reci jer kad nesto padne 50 psoto bez razloga u poslovanju, onda ce se odbiti. mora se dobiti natrag.
Ovdje trabunjamo so vemui, sam ne o onom najvaznijem – da li je erste krenu sipati na temelju nekog infoa , koji mi jos nismo dobili, ili je erste krenuo sipati jer je neki mutavac ujutro se probudio i rekao sebi – necu više građevinu. Ako je ovo potonje posrijedi, bit će to dno-dna – dno dna jer nijedan normalan covjek ni u ludili neb ibi tako baratao s svojim vlastitm parama.
Viro je pao zbog svog poslovanja. Ako je zbog nekog razlogag bio brijedio u 3 mjesecu 500 kn, sad iz nekih h drugih razloga vrijedi 250 kn. Što nam tehničak o tome može reći – apsolutno jedan veliki pihmpek nam moze reci..
Tehnika ako nam predstoji neki izvanredni dogadaj, onda nam tehnicak nista ne moze reci. Ako nam ne oredstoji izvanredni dohadaj, ako j eovo djelo jos jednog mutavog fond menadera, onda nam tehnicka nesto moze reci jer kad nesto padne 50 psoto bez razloga u poslovanju, onda ce se odbiti. mora se dobiti natrag.
Ovdje trabunjamo so vemui, sam ne o onom najvaznijem – da li je erste krenu sipati na temelju nekog infoa , koji mi jos nismo dobili, ili je erste krenuo sipati jer je neki mutavac ujutro se probudio i rekao sebi – necu više građevinu. Ako je ovo potonje posrijedi, bit će to dno-dna – dno dna jer nijedan normalan covjek ni u ludili neb ibi tako baratao s svojim vlastitm parama.
[/quote]
Nisi u pravu. Tehnička nije alat koji proriče budućnost nego pokazuje na koji način većina investitora percipira poslovanje na temelju čega se formira neki trend. Vidi se da nikad nisi vani ulagao jer bi te tamo na ovakvo napametno i mutavo kupovanje, ali doslovno samljeli na marketu. Tehnička jako olakšava investiranje na način da ukazuje kad bi trebalo, a kad ne bi trebalo kupovati odnosno prodavati.
Nego, kako to da nitko nije nazvao tog menadžera u Erste i rekao mu, gle, imam kupca za cijeli paket?! Mislim, moguće je da zbog odredjenih rizika i loših ocekivanja oni definitivno žele izaći van, al kako to da nitko od većih ulagača u tome ne vidi priliku? Nego hrpa ovdašnjih pseudoanaliticara (odnosno nekolicina, ne računamo li većinu njih sa nekoliko nicknamea) i sitnih spekulanata stoji na “braniku” Tehnike?
Govorimo o milijun, milijun i po kuna, pa nije valjda da se ni jedan fond ne želi zakockati na ovakvoj “prilici života”?
…Ovdje trabunjamo so vemui, sam ne o onom najvaznijem – da li je erste krenu sipati na temelju nekog infoa , koji mi jos nismo dobili, ili je erste krenuo sipati jer je neki mutavac ujutro se probudio i rekao sebi – necu više građevinu. Ako je ovo potonje posrijedi, bit će to dno-dna – dno dna jer nijedan normalan covjek ni u ludili neb ibi tako baratao s svojim vlastitm parama.
brutalna panična rasprodaja ispod nivoa rookie-a na marketu (a pošto se radi o “profesionalcima” )iz koje meni prvo na pamet padne
možebitna “kombinatorika” tipa:
evo sad prilike i opravdanja da se cijena zakuca van svake pameti pa ćemo …?
ti su fondovi ovo plačali po gotovo istom book-u i >10.000 kn po dionici u tisućama komada.
a sada navodno spašavaju 1% ?
krenuli su sa rasprodajom neki dan do 100 kn,jučer su mogli prodati sve po 120ali nisu htjeli,danas su mogli prodati sve po 130 ali nisu htjeli?
znači ne žele prodati,izaći?
ako ne žele što žele?
zakucali su je i sada što?
brane da ne raste nazad prema točki s koje su je zakucali?
biti će tu kao prijetnja da će opet zakucati na 100?
da kazne one koji bi jućer od njih otkupili sve po 120,danas po 130 sutra po…?
doći će i tome kraj
po meni ovo je jedna od jačih antireklama za investiranje u fondove kojima sam svjedočio.
slažem se da”nijedan normalan covjek ni u ludili neb ibi tako baratao s svojim vlastitm parama.”