Dva puta sam danas krenuo pisati post kritike onima koji su sasvim neargumentirano tvrdili da “PSN ide 100% iz povjerljivih izvora”.
Ali zapravo, ne treba upućivati kritiku već iskrenu zahvalu!
Dakle, HVALA, što ste svojim stilom pisanja i porukama pridonijeli (bar malo, uz prodavatelja) da imam vremena pojačati poziciju po cijenama koje su mi se činile prošlo svršeno vrijeme.
@ Vauvau
Evo odmah ti mogu reći da tebe među prvima ubrajam u one kojima se iskreno zahvaljujem.
Vrlo si brzoplet u donošenju zaključaka, mislim da vrijeme radi protiv dioničara.
Druga je stvar što se šprance u glavi teško mijenjaju i što je ljudima teško prihvatiti gubitak, pa se onda nadaju. To je lijepo, u metafizičkom smislu. U poslovnom smislu to je glupavo i uglavnom je gubljenje vremena.
Moguće je da je fond dobio nalog od nekog stranca koji je bio uložen u njemu da izađe s njegovim dijelom. Stranci obično ne pitaju za cijenu kad izlaze sa njima sitnim udjelom negdje. Samo nalože prodaju. To svaki broker zna.
Nazove i kaže da želi prodati te i te dionice. Ne gleda koliko je bida i koliko aska i koliko će u konačnici love za to dobiti.
od 30.10.do 8.11.je cijena je sa 300 pala na 200 na volumenu od 3508 kom “na zrak”
ali je volumen bio 8x veći od avg za 2017
takav je bio zrak tih dana?ili zaključak izvedite sami.
od 9 .11(objava tablice agrokor potraživanja) do 14.11
protrgovano je 7486 (1,18%) kom a cijena je sa 200 pala na 110
fondovi su thnk kupovali u tisućama komada po 10.000 pri gotovo identičnom book-u.
i sada kada su bacili u bunar na desetine mil kn
panično spašavaju zadnjih koliko 1,2 možda 3 milkn
tako da i to što im je preostalo još pola bace u bunar.
ali nisu htjeli prodavati po 800-900?
kada su mogli spasiti na skali u desetinama mil kn?
svi mi razmišljamo drugačije,prošli smo razna iskustva ali ovo mi ne drži vodu niti nakon razmišljanja u prvih 10s.
ispada da su fondovi na zse daleko najplahije…
ali ako jesu zašto nisu stalno,nego jesu na dnu ali u rastu nisu i tako po nekoliko puta na istoj dionici?
dođe mi da im preporučim da “ugase ekran” jer je to očito previše za njih?
+ imali bi bitno bolje prinose a to bi im trebao biti cilj?
držim da je ovdje dokaza bilo dovoljno?
uskoro smo u prosincu ako bi se mene pitalo,ispunjavalo želje?
mene bi razveselilo da ti fondovi prodaju to što imaju a očito da mogu ako žele danas po velikoj premiji u odnosu kako su prije neki dan prodavali pa…
da se rješe tog tereta i da ugrabe bolje prilike,da ne mrcvare sebe,udjelničare i dionicu.
imam feeling da ćemo bez njih lakše prodisati jer su u 19 mj 2x zakucali dionicu spašavajući mrvice u odnosu na bačeno u bunar.
možda griješim,nebi bilo…
p.s.
kako ja gledam veliki bonus bi im bio da se rješe iz portfelja nečeg što su kupovali >10.000 a prodavali po 100 i to po gotovo istom booku,koji će trebati preispitati ali…
biti će to poticajnije za nove buduće udjelničare a nekad ako opet thnk krene prema putevima stare slave može se opet kupovati na xxxx
fresh start reklo bi se ili tako nekako.
p.p.s.
to su moje želje a ne nagovor bilo koga na bilo što.
p.s.
kako ja gledam veliki bonus bi im bio da se rješe iz portfelja nečeg što su kupovali >10.000 a prodavali po 100 i to po gotovo istom booku,koji će trebati preispitati ali…
biti će to poticajnije za nove buduće udjelničare a nekad ako opet thnk krene prema putevima stare slave može se opet kupovati na xxxx
fresh start reklo bi se ili tako nekako.
Nemoj vaditi mast ovim “realnim” pesimistima.
Pogledajte koliki prostor za napredak ima ovo.
U svjetlu činjenica:
– da nema novih materijalnih saznanja koja bi utjecala na ovako strmoglav pad cijene,
– da je krenuo Alžir, s boljim ugovorom,
– da je porastao interes za kupnjom (plavi stupići).
3- i 5-godišnji prosjek je 400-500.
A bila je i blokada računa svojedobno.
Nemojte da nekog srce strefi.
bila je 900kn sad 130,bome veliki pad,kaj reći..
najbolje mi je kako vidim prodaje br 2, nešto zna mislite, padne cijena dionice sa 800 na 97 kuna.
Erste skrbnički je i kupovao kod Vdkt po 400 kuna bjesumočno i neumorno. Tada je bilo kupuje, nešto zna.
Kasnije je prodavao po 2,5 kune. Moguće da je ovdje riječ o pesimizmu a ne o realnosti.
koliko god thnk bila opasna kao ulaganje uz Agrokor i sve, 2 mil eura za firmu staru 70 godina s referencama bez obzira na viadukt.Viadukt je služio političarima dok thnk nije, iako se novac izvlačio. Garantiram vam da je dobit iz 2007 mislim od 65 milijuna kuna, realno bila 150 milijuna,rezervacije u pasivi su bile i prije stanja s Agrokorom tako da mislim da je većina toga Alžir.
Mislim da će ovdje biti zanimljivo i želim sreću svim ulagateljima.
Pogledajte koliki prostor za napredak ima ovo.
U svjetlu činjenica:
– da nema novih materijalnih saznanja koja bi utjecala na ovako strmoglav pad cijene,
– da je krenuo Alžir, s boljim ugovorom,
– da je porastao interes za kupnjom (plavi stupići).
3- i 5-godišnji prosjek je 400-500.
A bila je i blokada računa svojedobno.
Nemojte da nekog srce strefi.
za mene daleko najvažnije je dokazani dolazak tsunamija poslova za građevinu,ćekamo novu statistiku koja je iz mjeseca u mjesec bolja ali i dosadašnjih za 2017 +50% obima građevinskih pslova zvuči respektabilno.
ovo je tek zagrijavanje,prethodnica onog glavnog što dolazia mjeri se na skali u destinama mlrd kn.
to je ono što dolazi ali kao što vidimo posla ima još i više van hr,švedska,alžir….
pitanje za 1mil$ je što će se dogoditi sa NPM u hr ako postojeća operativa nema šanse da odradi niti približno+ ako ta ista operativa radi bolje profitabilnosti se okrene stranim tržištima?
očekivao sam brže procese ali bitno važnije je da su oni neizbježni,ako se izbjegnu pojest ću svoju investitorsku diplomu i odjaviti nick.
procjenjujem na slaki u mlrd-ama profit građevinara u sljedećim godinama.
koliko će tko iskoristiti neizbježno?
time will tell
Jučer je ljestvica rasprodaje bila na 115, a danas je na 130.
Lupa se po asku.
pravi test dali dežurni rasprodavači iz prvih deset žele izaći ili će neke sumnje dobiti potvrdu,a u tom slučaju opet bi bio jedan scenarij izgledniji.