THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Posao od 3 milijarde kuna: Ina pokreće projekt gradnje postrojenja obrade teških ostataka

Prilika za dizanje iz mrtvih bez psn-a

Kao sto Njemacku nisu gradili Nijemci, tako ni Hrvatsku nece graditi Hrvati, nego radnici koje uspijemo naci – komentira Sirovec.

Koga cemo naci ne znam. S prostora koji zovemo regija otisli su svi, druge zemlje su pokupile sto su mogle, mi uvijek kasnimo – veli Sirovec.

Uglavnom, u pasusu prije ovih spominje se i Afrika. Danasnji VL.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

23.11.2017.
Od protrgovanih 1.234 kom Erste je otpustio 711 te mu je ostalo 13.021.

Znači ako bi sličan omjer (oko 60%) primjenili i na jučer ostalo im je nešto preko 11 tisuća komada za prodati, kad bi htjeli izaći skroz.
U što ne vjerujem jer se to ne radi, više manje uvijek se balansira portfelj. Upravljanje rizikom, kao…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da ne ispadne da drukam, ali gledajući trgovanje zadnja dva tri mjeseca, ukoliko se nastavi još dva tri eto nas u Crobexu. Bit će preko 80% trgovinskih dana. Sad ostaje još jedino uvjet da ne proglase PSN do tada.

P.S.
Je li moguće da je fond istovario koliko je mislio?

2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D -700

pa ovdje se iskipava Erstica

Moguće je da je fond dobio nalog od nekog stranca koji je bio uložen u njemu da izađe s njegovim dijelom. Stranci obično ne pitaju za cijenu kad izlaze sa njima sitnim udjelom negdje. Samo nalože prodaju. To svaki broker zna.
Nazove i kaže da želi prodati te i te dionice. Ne gleda koliko je bida i koliko aska i koliko će u konačnici love za to dobiti.

trial
Ne ide ti to tako.
Imaš udjele u fondu, u zbiru, a ne toliko i toliko tih i tih dionica.
Ovo o čemu ti pričaš su vođeni portfelji.
A Erste Adriatic Equity nije takav fond.
Naprosto prodaju da smanje poziciju.

@serislav, 16/11/17 su se javili na zse da nemaju pojma zašto im je cijena dionice padala.
tako da ipak ima neke transparencije …

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Šalu na stranu.
1. Trebaju nešto reći u vezi špekulacija, a ne se praviti da to do njih nije došlo.
Ne bruje samo ljudi po forumu već cijeli Zagreb.
2. Ovo s Alžirom je dobro jer su sad dobili rok od 14 mjeseci da to privedu kraju i da se ne za.ebavaju. Znači realizirati tih 10 mil eur plus još neki iznos iz osnovnog ugovora. I to provesti kroz RDG i cash flow.
Onda će stvari izgledati bolje, već s prvim kvartalom realizacije.
Nema više todeksa, muljaža itd. Polizati rane, zasukati rukave i krenuti se svim silama baviti onim s čim se bave, a to je građevina.
I povećati vrijednost imovine dioničara kroz objavu dobiti.

23.11.2017.
Od protrgovanih 1.234 kom Erste je otpustio 711 te mu je ostalo 13.021.

Znači ako bi sličan omjer (oko 60%) primjenili i na jučer ostalo im je nešto preko 11 tisuća komada

za prodati, kad bi htjeli izaći skroz.
U što ne vjerujem jer se to ne radi, više manje uvijek se balansira portfelj. Upravljanje rizikom,

kao…

što se tiče komentiranja trgovanja
to je račun bez krčmara,fondovi su to dokazali na ovoj dionici.
možebitna rasprodaja,eventualan pretovar,potencijalno štopanje rušenje….
svega smo se nagledali a konstante su:
da je Večina uvijek jako ili još jače iznenađena
da je na stolu velik komad “mesa”
da su mali dioničari thnk se puno puta dokazali kao čvrste ruke(respect)
prošli put od 02.01.2017 (450) do 23.02.2017(900)
kada je 100% rast ostvaren na volumenu od 6160 kom protrgovanih.
i zato ponavljanje sličnih scenarija nebi bila senzacija.

a što se tiće poslovanja sve što ću reći da će 4Q biti značajno bolji od 4Q2016.
i da će to biti 3 u nizu kvartal koji će potvrditi trend.
za mene dovoljno da izvučem neke zaključke.
očekujem da uprava u bliskoj budućnosti pojasni novonastalu situaciju vezanu uz izloženost agrokoru i ako je potrebno što se planira poduzeti kako bi postojeći i budući dioničari imali dostupne informacije na temelju kojih mogu donjeti svoje odluke.
držim to njihovom obavezom ako ne zakonskom tada …
možebitni loši potezi i odluke nisu grijeh ako su nastali u dobroj vjeri ali
netranspaentnost je +uvijek je isporučivala veliki račun,dokazali su mnogi primjeri.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

1. Cijeli Zagreb bruji, ma nemoj, možda bruji zbog velikog pada cijene dionice.

2. Gradi se trenutno mnogo toga, a ne samo Alžir od kojega sada dobivaju 63 mil. kuna. Radi se punom parom i projekt vrijedan 500 milijuna kuna, West gate u Spltu, drugi neboder je pri kraju.

maris
Nadam se da si u pravu i da će tekuće aktivnosti prevagnuti pred utezima prošlosti.
I da će pribaviti radnu snagu koje evidentno nedostaje za realizaciju projekata.
P.S.
Mislim da fond više ne prodaje, ili samo sporadično.
Nekako mi tako djeluje. Možda griješim, ali…

New Report

Close