THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dodatak Ugovoru za realizaciju medicinskog objekta

Zašto ovo nisu objavili na burzi, nego samo na svojim stranicama?

tko zna da li ovaj što se upravo pojavio na prodaji na 119,50 kn sa 180 komada ima u pozadini H nalog, tj. 1800 komada?

Nema.
Ja sam ga skinuo (najvećim dijelom) sad.
Idem špekulativno. Pukovnik ili pokojnik.
Mislim da je ovdje dno.
Možda griješim…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Imate u revidiranom za 2016. biljesku da se cca 63Mkn vodi u zalihama (proizvodnja u toku) do okoncanja pregovora za posao u Alziru. Ovo se odnosi na povecenje troskova izgradnje (tzv. razlika u cijeni) koja ocito ili nije bila ugovorena ili ju je trebalo dodatno ugovoriti sto je pretpostavljam i ucinjeno ovim dodatkom ugovora. Ako je ovo odradeno, a vjerojatno jest ovime ce konacno biti naplaceno 63Mkn na ime vec obavljenih radova sto ce se knjiziti kao prihod i time se popravlja i RDIG i cash flow.
Ja sam to tako protumacio, cudi me da nitko (osim donekle kolege upupup) nije isto na ovom tragu. Ako netko ima druga saznanja neka me ispravi…

Mislim da bi upupup mogao biti u pravu.
Mene i dalje najviše grize netransparentnost.
Ali ajde, na ovoj cijeni i s ovim u zraku kupio sam pa kud puklo.
I dokupit ću ako treba.
Taman i da odu u PSN, i da je realan book upola manji, i da kroz dokap razvodne s tri ili četiri puta više dionica (u što ne vjerujem jer se stara garda ne da tako lako), opet je 100-120 kn dobra cijena jer bi u tom slučaju book bio duplo od cijene, a krvna slika mnogo bolja.
Svakom po vlastitom nahođenju…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Imate u revidiranom za 2016. biljesku da se cca 63Mkn vodi u zalihama (proizvodnja u toku) do okoncanja pregovora za posao u Alziru. Ovo se odnosi na povecenje troskova izgradnje (tzv. razlika u cijeni) koja ocito ili nije bila ugovorena ili ju je trebalo dodatno ugovoriti sto je pretpostavljam i ucinjeno ovim dodatkom ugovora. Ako je ovo odradeno, a vjerojatno jest ovime ce konacno biti naplaceno 63Mkn na ime vec obavljenih radova sto ce se knjiziti kao prihod i time se popravlja i RDIG i cash flow.
Ja sam to tako protumacio, cudi me da nitko (osim donekle kolege upupup) nije isto na ovom tragu. Ako netko ima druga saznanja neka me ispravi…

Izvadak iz revidiranog za 2016., str. 113.:

“RJ Alžir napravila je prihoda u lokalnom i u deviznom dijelu ugovora na izgradnji Vojne bolnice Ain Naadja u Alžiru u protuvrijednosti od 15.998.709,63 kune, te ostvarila gubitak u protuvrijednosti od -8.042.406,69 kuna. U ovaj rezultat uključena je i vrijednost zaliha nedovršene proizvodnje u svoti od 63.564,006,27 kuna, koji se odnosi na razliku u cijeni o čemu se sa investitorom vode intenzivno pregovori, koji su u završnoj fazi.”

Znači sve što je Ingra potpisala je u stvari novac za Tehniku.

Najvećim dijelom.
Ingra je ugovaratelj, inženjering, zapravo je potpuno nejasno što to oni rade, a da neki građevinar to ne može i sam. Nekad je Ingra bila jaki inženjering koji je objedinjavao kapacitete cijele Juge, ali danas…

ako stvarno žele prodati evo prilike za ove koji su cijenu sa 300 a posebno sa200 srušili na 100 na iznimno malom volumenu.
mogu prodati sve u sat vremena ,čak će dobit više nego po koliko su prodavali zadnjih dana.
nije tajna da su moje sumnje na nekim drugim potencijalnim motivima.
poklapaju se sa istim scenarijem koj se odigrao u travnju 2016 pa…

p.s.
“komuniciranje” počinje dobivati novo značenje na thnk ili slučajnost?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Bilo bi zanimljivo da stave sve što im je još ostalo na 120 kn pa da vidimo kojom brzinom bi se prodalo? Ovakvo sporadično natezanje s prodajom na 120 kn i nema nekog smisla

Ignore: KressoM, delux

Da stave 10.000 komada na 120 kuna samo bi poplašili kupce, jednako kao na Belju kada su stavili 100.000, pa 30.000 na 6 kuna.

La vita e bella!

Da stave 10.000 komada na 120 kuna samo bi poplašili kupce, jednako kao na Belju kada su stavili 100.000, pa 30.000 na 6 kuna.

Možda bi, možda i ne bi, a možda bi i netko veći zagrizao i uzeo cijeli paket?

Ignore: KressoM, delux

Gdje je sad onaj mamlaz koji nas je uvjeravao da "ovo do kraja tjedna ide na 60 kn"?

Jel mu barem neugodno?

Fulao je za više od 100% na svoju "predviđenu" cijenu.

Nije taj toliko ni fulao jer sjećam se nekih koji su ovdje pri cijeni od 700 kuna pisali da uskoro ide na 1000 kn, što bi tek za njih trebali reći? 😉
[/quote]
samo neki od njih su od 200(pa i na 700) govorili da će na 1000 (tko se usudi staviti ruku u vatru da neće neka ovdje napiše?)i završilo je na 900 i to u 11 mj. i ponudilo anualizirani prinos od 400%
kriteriji i kritičari na ZSE su žestoki,brutalni čak ponekad.
možda jer ostvaruju veće anualizirane prinose?
možda je to od previše sladoleda,smrznutih proizvoda upitnih rokova,gaziranih napitaka sa previše mjehurića nepravilnih oblika….
a možda i griješim,nebi bilo…
🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close