dokazi malo pomalo izlaze na površinu
teško mi se oteti dojmu da je ovo samo kap u moru.
i na ovoj temi sam više puta zadnjih dana pozivan da prokomentiram vdkt pa…
Migra
Činjenica je da burzovna građevina na koljenima.
Nedavno je kleka Vijadukt zajedno sa njime i dioničari.
Pitanje je ovdje kako će proći dioničari Tehnike.?
pokerq@
gledate li tv,ponekad,dnevnik jučer? "Provjereno" nova tv??
u tijeku je suđenje kalmeti
HAC?
tko je odnio najveći dio tog kolača?
poslova,provizija??
držim da je vdkt je morao bi izbrisan jer su tu možebitno “oprane” na stotine mil kn.
zar ste mislili da će oni koji su možebitno strpali novce u đep samo tako pustiti da se klupko razmota??
pa valjda je logičnije očekivati da će se sve poduzeti da se možebitni tragovi izbrišu?
u HR su se potpuno beznadežni slućajevi spašavali desetlječima i danas se spašavaju u mlrd-ama(ptkm) a vdkt sa poslovima u mlrd je ugašen preko noći???
nije ga trebalo spašavati ali ga se je htjelo uništiti,izbrisati točka.
nisam to tada niti razmatrao kao mogućnost jer mi je bilo suludo a
ako je moj grijeh što to nisam predskazao tada ga prihvaćam jer nisam taj koji to može.
dogodilo se to sada kada poslovi dolaze u ogromnim količinama.?
o tome će se knjige pisati a možda i filmovi snimati kada za to sazrije vrijeme.
zašto se sada ništa ne poduzima?
moguće da su obje velike stranke to koristile kao svoj bankomat pa se ne želi?
svima koji odlučuju je u interesu da se vdkt izbriše kao da nije postojao.
most bi možda htio,mogao,hoće?…
Ne bih rekao da broj 2 i dalje "kipa" po bidu.
a nego tko je danas iskipao još 1.100 komada ako ne oni?
i na ovoj temi sam više puta zadnjih dana pozivan da prokomentiram vdkt pa…19.11.2017
Migra
pokerq@
HAC?
poslova,provizija??
držim da je vdkt je morao bi izbrisan jer su tu možebitno "oprane" na stotine mil kn.
zar ste mislili da će oni koji su možebitno strpali novce u đep samo tako pustiti da se klupko razmota??
pa valjda je logičnije očekivati da će se sve poduzeti da se možebitni tragovi izbrišu?
u HR su se potpuno beznadežni slućajevi spašavali desetlječima i danas se spašavaju u mlrd-ama(ptkm) a vdkt sa poslovima u mlrd je ugašen preko noći???
ako je moj grijeh što to nisam predskazao tada ga prihvaćam jer nisam taj koji to može.
o tome će se knjige pisati a možda i filmovi snimati kada za to sazrije vrijeme.
[/quote]
Tehnika je visoka gradnja i tu nije bilo poslova sa državnim poduzećima.Dakle,nije bilo pranja novca.
Pa, danas je navodno taj dan kad su trebali predati zahtjev za PSN……
Da li će to učiniti (objaviti) nakon kraja radnog vremena – iza 16h ili ne……pitanje je……
Pa, danas je navodno taj dan kad su trebali predati zahtjev za PSN……
Da li će to učiniti (objaviti) nakon kraja radnog vremena – iza 16h ili ne……pitanje je……
Zahtjev za PSN,a bez blokade računa.To bi bio prvi slućaj od svih dosadašnjih predstećajnih nagodbi dionica izlistanih na ZSE.
I zato sumnjam de ć se to dogoditi.
S obzirom na obim poslova u tijeku i ugovorenih poslova najgore što bi se moglo dogoditi da se to ne odradi uredno,a u slućaju tekuće nelikvidnosti ,to bi se moglo i dogoditi.Iz tekućeg poslovnja bi se to moglo servisirati i kroz reprogram dugova u PSN nastaviti uredno poslovati …kratkoroćno i dugoročno.
<čestitke upravi koja djeluje preventivno i ne ćeka da se dođe u bezizlaznu situaciji Ipak je Tehnika za sada jedini građevinar koji nije potpuno uništila ova kriza.Za sada najizdržljivija i zato smatram da je menađment,ako ne odličan,a onda barem puno bolji nego što je bio u drugim građevinskim kompanijama. ili opa ili tropa,treća opcija ne postoji!
To je TOP 10 ulaganja Adriatic Equity fonda? ….ne razumijem logiku , čudan interes za dijelove
građevinskim ulaganja tj. izvođače , čije stanove izgleda imaju pod hipotekama / ERSTE BANKA/
i imaju dodatnu rezervu za naplatu u slučaju ako dioničko društvo rikne ..tj. dođe u PSN ..kao sada…
Neka teška OVRHA , kad se fond rješava dionica…………./ ili međuveza s Viaduktom?/
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/gFjBgdW9nqdDapsGRrCzoQ==.pdf
Ovo je pozitivno i za Tehniku. Ingra tamo ima još neke projekte koji ako se realiziraju mogla bi i Tehnika biti uključena. Tehnika bi trebala smanjiti obim poslovanja i fokusirati se više na izvozne poslove jer brat bratu ovo sve što se do sada radilo u Hrvatskoj nije donijelo nikakve dobiti. Tu se radi za crkavicu sve su to dampinške cijene samo da se nešto radi a na kraju odrađenog bude gubitak.
malo dobrih vijesti od ingre i za tehniku valjda:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=80735
i na ovoj temi sam više puta zadnjih dana pozivan da prokomentiram vdkt pa…19.11.2017
Migra
pokerq@
HAC?
poslova,provizija??
držim da je vdkt je morao bi izbrisan jer su tu možebitno "oprane" na stotine mil kn.
[/quote]
Tehnika je visoka gradnja i tu nije bilo poslova sa državnim poduzećima.Dakle,nije bilo pranja novca.
[/quote]
to je bio odgovor samo za slučaj vdkt koji je bio po meni glavni generator panike u 2017 na sektoru i thnk.
a niti vdkt nije trebao,smio ali je morao tako završiti kako bi…
u sljedećih 5g dolaze poslovi koje okvirno procjenjujem na 100 mlrd kn i tu ćese ponuditi
1-3 mlrd kn profita za građevinski sektor.
kome točno koliko pokazat će vrijeme.
p.s.
nije cilj mog komentara bio tvrditi ili insinuirati da se je i u thnk radilo kao u vdkt.
Rege@
odgovor je HR grđevinski sektor.
realnost je da je danas veći dio onaj koji je neizlistani a nekad je bilo bitno drugačije.
ne dvojite da će tih 1-3 mlrd kn proći kroz nečiji RDG.
koliko kroz čiji?
time will tell
a ako to prenesemo na thnk već ove godine dokaz da će se to značajno povečati.
očekujem 50% veći prihod a ostalo je teško prognozirati jer je podložno kreativnosti.
2018 će izgledno biti za sve još bolja i to nemalo bolja.
o percepciji omjera rizika i trenutnih diskonata ćemo naknadno.
Sad je pitanje ko još je ostao da podjeli tih 1-3 mlrd kn profita. Hdel, Igh, …? Tkoo
vidjet ćemo tko će popuniti ispražnjene pozicije propalih HR građevinara, najvjerojatnije strane građevinske firme i neke nove koje će tek izrasti iz sadašnjih malih obrta i d.o.o.-a