@ investimir – "Mislim da ne razumijete problem – ako imate za platit 50 milja, a vi tih 50 milja nemate, vi idete u blokadu."
Mislim da razumijem problem.
Kada do takvog problema dođe ( ako uopće dođe ) to će biti nova materijalna činjenica.
Prije dva dana na nekim portalima je najavljen smak svijeta. i neke novine su pisale o tome. I na ulici se pričalo o tome.
Kao i ovdje – puno priče.
Za sada oko ničega.
Čekajte, cijena je roknula sa 400 kn na 100 i vas ne zanima otkud to. vi cete cekati matrijalnu činjenicu.
Pa ne može se tako trgovati dionicama, j abrem mislim da se ne može, valja malo i proaktivo misliti.
[/quote]
Ne, zanima nas da li je ovo DMT. Čisto radi ulaska.
“Vijest” više nije niti bitna. Teško da dionicu može srušiti više.
@trial, uvijek može niže, znaš i sam .
ako bi do toga i došlo; neki dan sam naveo razine 70-90 , na kojima očekujem ogromne prekrcaje .
osobno sam vrlo oprezan , jer čini mi se da ovdje imamo iskusnog istovarivača koji pomalo , ali strpljivo to radi.
kupovao sam i na onom padu na 100 , sad čekam rasplet. ako naraste odlično, ako padne na ove razine, opet odlično.
Upravo ste imali mogućnost vidjeti sistem spuštanja cijene koji sam Vam neki dan opisao.
Dugo su stajali nalozi na kupnji i nitko ih nije poklapao.
Onda stigne veliki nalog na kupnju ispred ostalih.
Uskoro ga cijelog poklapaju, i samo malo od slijedećeg naloga.
Sada bi “drhtave ručice” trebale “puknuti” i same nastaviti rušiti cijenu.
JEDNOSTAVNO I FUNKCIONIRA.
Upravo ste imali mogućnost vidjeti sistem spuštanja cijene koji sam Vam neki dan opisao.
Sada bi "drhtave ručice" trebale "puknuti" i same nastaviti rušiti cijenu.
Ti stvarno vjeruješ u te teorije zavjere? A dobro ….
Ovo se mogu složiti s vama da je u pitanju tehnika navlačenja. Nije to ništa novo – uvijek se može malo navući naviše ili povući nadolje. To je legitimno jer nitko normalan ne tuće po asku ili sipa po bidu osim ako mu nije velika sila, zar ne.
To en mijenja činjenici da netko velik pošto poto želi izaći i ne pita za cijenu. Zašto?
Ako uskor ispliva neka vijest, saznat ćemo. Ako ne, moći ćemo zaključiti da smo prisustvovali još jednom samouništajućem pohodu nekog mirovinca ili neko većeg dioničara kojemu je bila tolika sila da je prodavao po sistemu daj sto das.
Ovo se mogu složiti s vama da je u pitanju tehnika navlačenja. Nije to ništa novo – uvijek se može malo navući naviše ili povući nadolje. To je legitimno jer nitko normalan ne tuće po asku ili sipa po bidu osim ako mu nije velika sila, zar ne.
To en mijenja činjenici da netko velik pošto poto želi izaći i ne pita za cijenu. Zašto?
Ako uskor ispliva neka vijest, saznat ćemo. Ako ne, moći ćemo zaključiti da smo prisustvovali još jednom samouništajućem pohodu nekog mirovinca ili neko većeg dioničara kojemu je bila tolika sila da je prodavao po sistemu daj sto das.
[/quote]
ima jedan veliiiiki upitnik ako se mene pita koji se tu teško uklapa a taj je da službeno i dalje važeći iznos kapitala gotovo jednak onome kada je taj isti prodavač radi njega plaćao thnk i po 10.000 kn u tisućama kom.i sada je tom istom prodaja po 100 kn je dobar,prihvatljiv,opravdan potez?
sa novim činjenicama o izloženosti agrokoru to će se dijelom(očekinano 20-30%) umanjiti ALI 100/10.000= 1%(jedan posto)??
iz kojeg razloga?
neperspektive?
pri činjenici da je obim poslova u građevini u 2017 za 50%veći nego u 2016?
pri činjenici da je prihod thnk za 3Q2017 >60% nego 3Q2016?
da će izgledno za Y2017 to biti 50%?
da dolaze poslovi u desecima mlrd kn koje nema tko odraditi?
posljedica?
na momente i panična rasprodaja ispod 10% kapitala (nakon diskontiranja za agrokor rizike)?
puno upitnika,dvojbi ,sumnji a doći će i dani za odgovore.
ima jedan veliiiiki upitnik ako se mene pita koji se tu teško uklapa a taj je da službeno i dalje važeći iznos kapitala gotovo jednak onome kada je taj isti prodavač radi njega plaćao thnk i po 10.000 kn u tisućama kom.i sada je tom istom prodaja po 100 kn je dobar,prihvatljiv,opravdan potez?
sa novim činjenicama o izloženosti agrokoru to će se dijelom(očekinano 20-30%) umanjiti ALI 100/10.000= 1%(jedan posto)??
iz kojeg razloga?
neperspektive?
pri činjenici da je obim poslova u građevini u 2017 za 50%veći nego u 2016?
pri činjenici da je prihod thnk za 3Q2017 >60% nego 3Q2016?
da će izgledno za Y2017 to biti 50%?
da dolaze poslovi u desecima mlrd kn koje nema tko odraditi?
posljedica?
na momente i panična rasprodaja ispod 10% kapitala (nakon diskontiranja za agrokor rizike)?
puno upitnika,dvojbi ,sumnji a doći će i dani za odgovore.
Pri činjenici da što više uprihoduju, to više izgube. Je, imali su veće prihdoe, ali su onda i veći gubitak natukli. Podsjecaju me veoma na jednog novopečenog Londonera.
Tehnika ima EBitda marzu tu negdje 0,5 do 1 %. Ako i toliko. Oni s tom maržom ne mogu platiti ništa – nikakv dug oni s tim ne mogu servisirati. Dosada su to krpali fin imoviunom i ubiranjem kamata. Najveći dio su istopili, ostatak je ispario u Agrokoru. I što sad – imaju stanove i imaju strojeve, a nemaju za kavu platiti.
Zaljepit ću još jednom post od value jer ovdje su neke tvrde glave – ili zaradujes ili ne zaradujes. Ako u 5 godina nisi zaradio ni kune, onda brate menjaj poso.
PRIHODI
2010 769.840.552
2011 775.397.475
2012 791.794.084
2013 848.401.577
2014 668.831.309
2015 728.051.372
2016 Q3 435.737.363 (2015 Q3 527.928.427) – očito će i za cijelu 2016 biti smanjenje jer sigurno nisu po zimi pojačali radove.
OPERATIVNA DOBIT
2010 5.444.994
2011 -10.425.261
2012 -11.458.104
2013 -8.417.597
2014 -6.297.566
2015 511.323
2016 Q3 -17.047.780 (2015 Q3 -15.352.162)
Unatrag 7 gdoina tehnika niti jednu kunu nije zaradila. I sad se neki čude da imaju poreemcen i metabolizam i jako lošu krvnu sliku.
investimir@
i ja ću još jednom zajepiti
dobit thnk
2006 = 56,1 milkn
2007 = 55,2 milkn
2008 = 30,3 milkn
2009 = 11,9 milkn
==============
154 milkn
dividenda 100kn,80 kn…
slažem se da je to prošlost ali prošlost je ako se mene pita i ono što bilo zadnjih godina.
vidim temelje za izgledno bitno bolju budućnost u koju thnk čak i max otpisom rezerviranje svega sumljivoga ne ulazi nagriženog kapitala.
barem to tako izgleda iz javno dostupnog
primjerice neki su se poč 2017″ kleli” da je ledo best buy na 11.000 ali…
ako eventualno i ovdje FI ne odražava pravo stanje…
za sada ne vidim dokaze samo neke druge stvari…
očekujem da će ako ne prije 4q isporučiti umirujuće rezultate.
od 2 i preko 3q svaki je FI donio poboljšanja
ako se to dogodi i sa 4Q dali bi to bilo slučajno?
živi bili…
p.s.
operativna dobit?
može i tako ali tada thnk ima za prodati dosta toga što je generiralo
financijski prihod zar ne?
[/quote]
Činjenica da netko veliki pošto poto želi izaći i ne pita za cijenu ne postoji.
Prvi dan kada je fond prodavao dokupljivao sam i još je tako izgledalo. cijena tog dana :200 do 150,12 kn
Slijedeći dokup već nisam dobio lagano nego su me preskakali i kada se nisam htio maknuti odradili su na način koji ste danas vidjeli. Veliki nalog ispred mene, jako brzo poklapanje čitavog naloga + nekoliko komada od mojeg naloga, a onda su ostatak morali odraditi mali sa “drhravim ručicama”. Taj dio je trajao dugo i trebalo je povremeno “pomoći” sa smiješnim prodajama po nekoliko komada da trgovina ne zamre. Cijena tog dana 179,99 do 132 kn.
Zadnji dan mojeg dokupa, na cijeni oko 100 kn nikako nisam uspijevao kupiti. Na kraju sam se morao maknuti s bida, pričekati da dodatno spuste cijenu i onda im uzeo sa aska nalog kojim su pritiskali prema dolje.
Svih tih dana je fond prodavao, ali selektivno. Neke naloge je htio poklopiti a druge nije. Danas mi neće prodati, ali sutra je dobro i 20% jeftinije.
Meni izgleda kao pretovar izabranoj ekipi uz dodatno pecanje.
Nikakva teorija zavjere. Legitiman način rada na hrvatskom tržištu kapitala.
Naglašavam da su praktički sami porušili cijenu sa 200 na 100 kn.
hvala serislavu, ja sam mislio da je to nkei mrvinac
erste adriatic equity istresa
Top 10 ulaganja fonda
BCREXPT RO 7,05%
PODR 6,78%
HT 6,29%
VIRO 5,77%
ADRS2 5,30%
ZABA 4,95%
PETG SV 4,80%
HPB 3,74%
HTPK 2,88%
THNK 2,76%
Tko zna što su oni sebi zamislili – njima je isto kupiti ingru po 10 000 kn i prodati po 2 kn. šta ih birga, nisu njihove pare. Ako na kraju nešto se doista dogodi, onda ću im to upisati u zalsugu. Ako se ništa ne dogodi u smislu blokad, dokapa, predstečajne, to će bit još jedan dokaz mutavosti nekih fondova.
Ne bih rekao da broj 2 i dalje “kipa” po bidu.
Jučer (trgovano 17.11.) nije bilo promjena u top10 a to nitko nije komentirao. Zadnje što je br. 2 “iskipao” po bidu (1170 kom) je 16.11. kada je prosječna cijena bila cca 125kn i kada je protrgovano ukupno 1779 kom.
Od tada baš i nema većih naloga na asku, dok ih je na bidu sve više iako je to još uvijek dosta stidljivo i slabo se lupa po asku.
Inače, slažem se sa Vladimirom, ovo je brutalno jeftinu u svakoj varijanti pa bio to i predstečaj kako ovdje neki govore.
U bilo kojem drugom slučaju, ako se izvuku bez PSN i razvodnjavanja vlasništva ovo je prilika kakve dugo nije bilo.
Moje mišljenje naravno i nije nagovor na ništa.