Matematiku će računati u PSN ako do nje dođe jer je praksa na ZSE pokazala da su FI koja dolaze na ZSE totalno nepouzdana za bilo kakve izračune. Prije PSN uvijek se baratalo puno većim ciframa po dionici da bi na kraju u pravilu završilo na ili oko tih 10 kn (npr.DLKV) ili čak i bez nominale (npr. INGR) ili čak u stečaju (DKVS, VDKT…).
@trial
Nije točno da nije prodavao nitko osim Erste iz top10, a po količinama koje su prošle zadnjih mjesec dana, prodavalo ih je dosta i ispod top 10
@trial
Sad kad su svi vidjeli da rasprodaje, neće kipati dok je kupnja ovako sitna da ne poplaši i zadnje kupce. Stavi recimo 3000 na 100 kn pa da vidiš onda hoće li prodavati?
Ajd mi ti daj 300 tisuća, pa budem.
Tak ionak nije bilo niti prije tolikih naloga pa se prodavalo. Sad ih ima dosta da se malo istrese, pa opet čekati da se nakupe, jer se uvijek nakupe, pa ništa.
Prodavano je i ispod 97, a sad je nekoliko desetaka postotaka iznad i ne prodaje nitko.
@trial
Ako si tako uvjeren da je to dobar posao i da neće biti PSN niti stečaja, onda kupi i poskidaj sve do 150 kn. Tvoj novac, tvoj rizik pa navali ;-))
Matematiku će računati u PSN ako do nje dođe jer je praksa na ZSE pokazala da su FI koja dolaze na ZSE totalno nepouzdana za bilo kakve izračune. Prije PSN uvijek se baratalo puno većim ciframa po dionici da bi na kraju u pravilu završilo na ili oko tih 10 kn (npr.DLKV) ili čak i bez nominale (npr. INGR) ili čak u stečaju (DKVS, VDKT…).
@trial
Nije točno da nije prodavao nitko osim Erste iz top10, a po količinama koje su prošle zadnjih mjesec dana, prodavalo ih je dosta i ispod top 10
[/quote]
I vi i tko god vam je dao 100 za ovakav odgovor pogledajte još malo zakone i primjere iz prošlosti prije nego se odlučite bilo što raditi. Toplo preporučam
Ma kakvih zakonskih 10 kn???
A što ako je neka dionica par tisuća kn, pa će odmah ići na 10 ???
Kakvi drukovi!
Situacija je ukupno gledajući ovakva:
1. Firma ne stoji dobro, postoje likvidnosni problemi, uzrokovani slabim poslovanjem. Znači klizi se prema insolventnosti. Potrebne su reforme.
2. Cijena burzi ipak ne odražava stvarnu vrijednost već je rezultat panične rasprodaje koju je pospješila prodaja od strane Erste fonda. Ja bi ih pitao zašto nisu prodavali na 500 i spasili novce svojim udjelničarima.
3. Likvidacijaska vrijednost nije manja od 300 kn. Sadašnji book je napuhan, ali ispod 1000 kn nije, vjerovatno i više. Znači firma s likvidacijskom vrijednosti od 400-500 kn se prodaje po 100 kn. Netko te količine kupuje. Sve što fondovi prodaju netko kupi.
I zamlatila bi se još međutim mislim da su sad odgovorni počeli malo češkati glavice da vide kakav će biti odjek.
Reći ću im ja: kaznena prijava državnom odvjetništvu. Hanfa me ne zanima.
Kaznena prijava kome? 😀
Rekao bi potpuno točno. Očito dioničar br2. ne želi davati dionice ispod 100 kn!
Pa je napravio mali reli i na kraju iskrcaj…..125
[/quote]
rekao bih potpuno netočno, ako prodaje institucionalna osoba. Za svaku kupnju ili prodaju, fondovi su dužni raditi investicijski zapisnik o odlukama kupnje ili prodaje kod svakog trgovanja gdje moraju navesti koliko dionica misle kupiti ili prodati u odnosu na njihov NAV( pročitajte zakon o investicijskim fondovima).
Fondovi mogu prodavati iz 100 razloga ( kršenje limita, isplate pa usklađivanje limita, drugađija investicijska strategija itd itd
Zaista ne vjerujem koliko živite u nekakvim teorijama zavjere
ps
NEMAM dionice tehnike, nisam profesionalac zaposlen u financijskoj industriji niti namjeravam kupovati dionice tehnike
[/quote]
možda niste ili možda niste osobno profesionalac….
ali ste njihov neslužbeni odvjetnik,simpatizer “prijatelj”ili što već
barem meni ostavljate takav dojam a svi mi griješimo zar ne?
a oni su se dokazili kroz povijest kao nešto daleko od profesionalizma,sposobnosti,uspješnosti
nije potrenbo ći dalje od primjera thnk
čak sam iznio neke brojeve ovih dana koji sve to izrečeno dokazuju.
slažem se sa kolegom upupup@
da je nevjerojatna njihova želja za prodajom na dnu a nikad u rastu pa su tako primjerice
u prethodnom (2016 po 200kn)padu prodavali možebitno pratovarivali “prijateljima” po najnižim cijenama a kasnije po višestruko večim cijenama nisu prodavali,sada opet prodaju ili što već na dnu a
radi se o gubitku od 30-50 mil kn na oba računa(erste,pbz)po mojoj procjeni a koju ću uskoro pokušati potkrijepiti dokazima iz javno dostupnih informacija
imati tako” prijateljski”,odvjetnički stav prema onima koji su ostvarili,spržili,možebitno “pretovarili” tolike novce i time nekome prouzročili toliku štetu?
možda je to naša štednja u fondovima,naše mirovine?i vaša,vaših roditelja,rodbine,prijatelja?
sretni ste radi toga,branite ih,podržavate ih ?
meni nerazumljivo osim u slučaju….
imati razumjevanja za nekog tko navodno spašava zadnje mrvice uloženog a pri tome drastično ruši cijenu?i sam sebi značajno obezvrijeđuje uloženo?
teško mi je progutati i puno sam skloniji se prikloniti razmišljanjima kolege upupup da se tu izglednije radi o nekim drugim možebitnim motivima,potencijalnim zadacima,eventualnim ciljevima…
dali se radi o fondovima?
9. pbz je na vrhuncu imao uloženih oko 100 mil kn pa sami procjenite kolike su šanse da nije fond
2. erste nešto manje od toga
p.s.
nismo na marketu od jučer,svega smo se nagledali,svašta doživjeli,preživjeli
samo je jedna konstanta =institucije koje ne rade svoj posao a i tome će nadam se doći kraj
možda nekad netko izvuće iz arhive sva transakcije pa se klupko raspetlja?
vidim puno mil razloga da se to odradi.
p.p.s
tema je fokusu,znamo i zašto pa ima i povečani broj komentatora.
neki od njih su veliki pesimisti ovdje a istovremeno na drugim temama(ledo,ddjh…) veliki optimisti ??
sretno vam sa vašim boljim prilikama i da ne propustite ono što očito nebi htjeli propustiti.
da svako se dobro dobrim vrati i obrnuto uvjerio sam se nebrojeno puta na svojoj i tuđoj koži
sretno sa vl izborom
p.p.p.s
hvala za brigu trud i uloženo vrijeme i ono šte ćete uložiti s obzirom da nemate niti planirate imati.
respect
pala 90% ima koji vlasnik dionica da zna nekaj