Postoje li kakve hipoteke i zabiljezbe na tu mat imovinu, zna li netko kada je radjena revalorizacija na sve to i da li je ispravno vrednovana? ( trebalo bi biti, ipak su izvješća pregledali revizori)
A da malo manje zapitkujes i pametuješ, uzmeš izvješće i pogledaš?
http://zse.hr/userdocsimages/financ/THNK-fin2016-1Y-REV-K-HR.pdf
I reci kad to banka daje kredit u značajnijem iznosu bez kolaterala, u gradjevini?!
Postoje li kakve hipoteke i zabiljezbe na tu mat imovinu, zna li netko kada je radjena revalorizacija na sve to i da li je ispravno vrednovana? ( trebalo bi biti, ipak su izvješća pregledali revizori)
to već spada u kategoriju inside ili teško dohvatljivo
koliko se sjećam revalorizacije nije bilo.
da ima dovoljno transparentnosti dali bi TK bila 20 mil kn pri kapitalu 300 mil kn?
ovo je ZSE a ne NYSE
[/quote]
To ne znamo možda bi bila veća a možda manja!!!
to već spada u kategoriju inside ili teško dohvatljivo
koliko se sjećam revalorizacije nije bilo.
da ima dovoljno transparentnosti dali bi TK bila 20 mil kn pri kapitalu 300 mil kn?
ovo je ZSE a ne NYSE 🙁
Meni je ovdje najinteresantnije čitati komentare zašto bi dionica trebala rasti ili padati.
Bez obzira jesmo li sa cijenom na 800 ili na 100 kn komentari su isti.
Da smo danas pali na 50 kn netko bi sigurno napisao da je likvidnost loša i da se godinama radi bez dobiti.
Ako je nekome jedina prihvatljiva cijena dionice 0 kn ( bez obzira Tehnike ili cijele naše građevine na ZSE ), zašto to stalno obrazlagati?
Volio bih dobiti informaciju od kritičara kolika je danas realna cijena za dionicu Tehnike koju bi oni platili.
[/quote]
A da malo manje zapitkujes i pametuješ, uzmeš izvješće i pogledaš?
http://zse.hr/userdocsimages/financ/THNK-fin2016-1Y-REV-K-HR.pdf
I reci kad to banka daje kredit u značajnijem iznosu bez kolaterala, u gradjevini?!
[/quote]
Volim ispitivat , šta ćeš, ne volim lajat. Kako će onda to prodat ako je pod hipotekom????
Ako ide skidanje hipoteke, to neće preko noći moć bit izvedivo. A obrtni kapital u minusu…
Sjećam se kako neki od 5000 kn pisu ( laju) kako ke tehnika super i kako vrijedi puno vise😂😂😂
Jedini način da prodavač uvali svoje dionice koje je jučer dijelio po 100kn je da napravi kratki predah i povuče par puta po asku sa sićom dok se bid opet ne poslozi iznad 100…….i onda slijedi iduci udar…..
Rekao bi potpuno točno. Očito dioničar br2. ne želi davati dionice ispod 100 kn!
Pa je napravio mali reli i na kraju iskrcaj…..125
1. TEHNIKA ESOP D.O.O. 37.891 20,00%
2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 17.496 9,23%
3. ADDIKO BANK D.D./SZAIF D.D. 7.966 4,20%
4. FILIPEC FILIP 7.204 3,80%
5. HPB D.D. 5.703 3,01%
6. MULOVIĆ BESALET 4.307 2,27%
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 3.542 1,87%
8. NIŽETIĆ ANDRO 3.154 1,66%
9. Privredna banka Zagreb d.d. 2.666 1,41%
10. SUŠAK ILIJA-IVAN 2.569 1,36%
16.11.2017 > T: 14.11.17 Pros. cijena: 125,95
2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 16.696 8,81%
5. HPB D.D. 5.703 3,01%
broj 2 – 800 komada
Jedini način da prodavač uvali svoje dionice koje je jučer dijelio po 100kn je da napravi kratki predah i povuče par puta po asku sa sićom dok se bid opet ne poslozi iznad 100…….i onda slijedi iduci udar…..
Rekao bi potpuno točno. Očito dioničar br2. ne želi davati dionice ispod 100 kn!
[/quote]
rekao bih potpuno netočno, ako prodaje institucionalna osoba. Za svaku kupnju ili prodaju, fondovi su dužni raditi investicijski zapisnik o odlukama kupnje ili prodaje kod svakog trgovanja gdje moraju navesti koliko dionica misle kupiti ili prodati u odnosu na njihov NAV( pročitajte zakon o investicijskim fondovima).
Fondovi mogu prodavati iz 100 razloga ( kršenje limita, isplate pa usklađivanje limita, drugađija investicijska strategija itd itd
Zaista ne vjerujem koliko živite u nekakvim teorijama zavjere
ps
NEMAM dionice tehnike, nisam profesionalac zaposlen u financijskoj industriji niti namjeravam kupovati dionice tehnike
[/quote]
rekao bih potpuno netočno, ako prodaje institucionalna osoba. Za svaku kupnju ili prodaju, fondovi su dužni raditi investicijski zapisnik o odlukama kupnje ili prodaje kod svakog trgovanja gdje moraju navesti koliko dionica misle kupiti ili prodati u odnosu na njihov NAV( pročitajte zakon o investicijskim fondovima).
Fondovi mogu prodavati iz 100 razloga ( kršenje limita, isplate pa usklađivanje limita, drugađija investicijska strategija itd itd
Zaista ne vjerujem koliko živite u nekakvim teorijama zavjere
ps
NEMAM dionice tehnike, nisam profesionalac zaposlen u financijskoj industriji niti namjeravam kupovati dionice tehnike
[/quote
Pozdrav DELUX
Zahvaljujem na ovoj informaciji o fondovima. Ako je tako, izgleda da živimo u jednoj državi sa zakonski definiranim tržištem kapitala.
Ja na trgovanje gledam s pozicije malog, poluinformiranog, investitora ( špekulanta ) i stvari mi stalno izgledaju drugačije.
Prodavatelj koji je prodao 800 dionica u danu kada je protrgovano 1920 dionica je svakako fond, a isti je prodavao i dan prije.
Ovih dana sam često bio na kupnji i mogu komentirati kako su prolazili moji nalozi.
Kada sam stavljao veći nalog redovno se ispred mene naslagalo nekoliko manjih naloga, a zatim su svi odjednom bili realizirani uključujući i mali dio mojeg naloga. Ostatak naloga je poklapan malim količinama. Kada veliki nalozi nisu bili moji često su poklapani cijeli i pri tome je cijena padala desetak i više kn.
To se ponavljalo nekoliko dana u padu sa 200 na 100.
Ako ja kupujem sada 100 dionica i netko mi proda 10 i onda polako slaže prodajne naloge sve niže dok me polako ne poklope ……..
Pa drugi dan na nižoj cijeni ponovi isto ……………..
Pa treći dan oko 100 kn uspijem kupiti jedino poklapajući prodaju koja se približava ali mi ne želi prodati ……..
Što mogu zaključiti?
Prodavatelj koji mi prvog dana ne želi prodati 100 dionica nego to prepušta drugima sljedečeg dana prodaje jeftinije, ali ne želi prodati meni nego to prepušta drugima, a onda na kraju prodaje i po 100 kn, ali ne želi prodati meni nego bi to želio prepustiti drugima.
Zaključite sami.
Meni na pamet padaju teorije zavjere.
L.p.
2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 16.696 8,81%
5. HPB D.D. 5.703 3,01%
broj 2 – 800 komada
Znači nastavljaju i dalje s rasprodajom. Ovo će valjda biti jedinstvena situacija na ZSE gdje je najveći pojedinačni dioničar u firmi rasprodao dionice sitnim špekulantima na burzi pa pobrao pare i otišao. Pitanje koje se otvara nakon toga je što će deseci malih ulagača s tim dionicama, upravljati firmom? Kako da ne…
Pazite samo da ovih dana ne osvane vijest o PSN (jer se šuška o tome), a vi ostanete s dionicama THNK u portfelju jer ako ide PSN, ići će vjerojatno i smanjenje nominale na zakonski minimum.
nemate tu nikakve matematike gospodine , ako ide PSN onda je cjena dionice zakonski minimum 10 kn , a to vas Avax10 ljepo upozorava , priča se o tome , i izgledno je da će biti pokrenuta do kraja idućeg tjedna ..
dali je točno ili ne – saznati će se
nemam niti želim imati dionice tehnike -dok se uprava ne očituje na burzi , i ne obrazloži što se dešava