THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/aLlS6QvYaHLdQzd7CY4gZw==.pdf

Ne znaju oni ništa…

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/aLlS6QvYaHLdQzd7CY4gZw==.pdf [zse.hr]

Ne znaju oni ništa…

Odgovor je sročen u maniri pravog odvjetnika.

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

@trial

A kome da prodaju kad bida skoro ni nema? Da prodavač lupi 300 komada prema dolje, cijena bi trenutno pala na 85 kn. Pa ako naslažete neku malo veću količinu oko 100 kn, sigurno ćete kupiti :-))

Ak ovaj tvoj uskoro ne lupi po ovima na 100 kuna, onda je to valjda od nekog značaja.

Jedini način da prodavač uvali svoje dionice koje je jučer dijelio po 100kn je da napravi kratki predah i povuče par puta po asku sa sićom dok se bid opet ne poslozi iznad 100…….i onda slijedi iduci udar…..

Bilo kakvo glumatanje nema nikakvog značaja na ovim razinama cijene.
Jedina značajna promjena bilo bi naglo dizanje cijene na oko 200 kn i njen ostanak tamo.
Od 300 do 200 je padala zbog povlaštene informacije – Agrokor i osporavanje potraživanja, a ovo ispod je bio igrokaz bez bilo kakve osnove.

Ovi su izgleda stali s prodajom, da li zbog izjave uprave ili jer su shvatili da postoji interes za dionicom pa planiraju lakše prodavati i na višim razinama, ne znam. Će da vidimo.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Jel gledate vi dečki izvješće??

Kratkotrajna imovina manja od kratkotrajnih obveza, dakle problemi s likvidnošću su očiti.
Ako me matematika dobro služi i neto obrtni kapital je negativan za dobrih 50 milja kn.

nemam ove dionice niti ikakvih interesa

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

veliki dioničar(i) i dalje prodaju, pretovaruju,prže ili što već?
samo sada na nešto umjerenijim razinama,biće da tako više dionica završi tamo gdje treba.
ili se jednostavno rješavaju dionica da izbace velike gubitaše iz portfelja.
a nisu htjeli na 6xx,7xx,8xx?
vjerojatno bode u uči gubitak od 30,40 a možda i 50 mil kn na jednoj stavci portfelja?
kada se “spasi” preostalih 2-3 mil kn tada će se bitno mirnije spavati.
logično kaj ne?
naravno ne treba osuđivati jer tko zna što bi mi napravili da smo na njihovom mjestu?
još ako su to dionice kupljene ničijim (tuđim)novcima?
teško mi se oteti dojmu koliko me to sve podsjeća na himr story.
tamo su se nemilice pržile desetine mil kn.
za nas strpljive je sve izašlo na dobro i više od toga a ovdje?
po bidu reklo bi se da večina ne vjerujue u taj scenarij.
market je mjesto sa povišenim rzicima koji omogućavaju i…
rezimirat ćemo …..

p.s.
uprava se oglasila
početak aktivnijeg komuniciranja sa dioničarima?
ako je i prisilno i to može biti prvi korak ako se želi?
rekli bi naši stari: i nogom u g…… je korak naprijed

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kratkotrajna imovina manja od kratkotrajnih obveza, dakle problemi s likvidnošću su očiti.
Ako me matematika dobro služi i neto obrtni kapital je negativan za dobrih 50 milja kn.

ovo je jako dobro zapažanje i potpisujem. i sam sam pisao kako oni po svoj prilici plešu po rubu i da mogu zaoniti ne zbog milijardi, nego zbog 50 milja ako ostanu kratki ili zato šro im nesto nije plaćeno ili zato što im je novac ostao zarobljen u agrokoru.

Tipučna bljka gradevinara – svega ima, samo para nema. Ne mogu naplatiti, a i kad naplate, n meogu pokriti troskove. i tako iz polsa u posao, iz natječaja u natječaj.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

vidimo ali vidimo i stavku mat. imovina(zemljišta,građ objekti) > 200 milkn
dali se može nešto prodati da se popravi likvidnost?
zašto se ne prodaje,pa bilo je u 2016 o tome riječi prilikom blokade ali se je odustalo kada je blokada skinuta jer više nije bilo potrebno.
dali je danas potrebno?
možda je a možda i nije ali bi osobno bio sretniji da se obrtni kapital ojača prodajom nekretnina.
zato sam nedavno čak izrekao da upravna zgrada kakva je nije neophodna.
sigurno unutra ima i viška radne snage koju je netko zaposlio da ne sjedi doma pred TV.
moglo bi to i značajno skromnije ili zašto ne iznajmiti?
pa ova je uprava izrazito rentijerska,to nas je i dovelo gdje jesmo.
prihodi i zarada su se tražili svugdje samo ne u core buisniss kako bi se izbjeglo neibježno-restrukturiranje.
kamatarenje todexa koje se pretvorilo u fijasko.
umjesto da se ulagalo u vl. projekte i danas kupilo vrhnje kako ga kupi konkurencija.
Z4 je ok ali to je za ovakvu firmu daleko od potrebnog,mogućeg…
nadam se da shvaćaju pojam zadnje šanse
prilika je tu jer posla u građevini ima značajno više od kapaciteta i to omogućava veće NPM.
dolazi posla u descima mlrd kn.
za sada se vide prihodi i nešto manji gubitak.
4Q je prijeloman.
p.s.
pozdravljam povečanje plaća kao najbolji potez uprave.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Postoje li kakve hipoteke i zabiljezbe na tu mat imovinu, zna li netko kada je radjena revalorizacija na sve to i da li je ispravno vrednovana? ( trebalo bi biti, ipak su izvješća pregledali revizori)

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Postoje li kakve hipoteke i zabiljezbe na tu mat imovinu, zna li netko kada je radjena revalorizacija na sve to i da li je ispravno vrednovana? ( trebalo bi biti, ipak su izvješća pregledali revizori)

to već spada u kategoriju inside ili teško dohvatljivo
koliko se sjećam revalorizacije nije bilo.
da ima dovoljno transparentnosti dali bi TK bila 20 mil kn pri kapitalu 300 mil kn?
ovo je ZSE a ne NYSE 🙁

New Report

Close