Kolege,nemojte zakopavati živu firmu.činjenica je da ima problema,ali sto je vazno,ima i poslova ,i koiko vidim,nema nikakve bjezanije radnika.ova firma se ne moze uspoređivati sa viaduktom,koji je srušen preko noći,bez poslova,bez radnika.ajmo malo pričekati sa zaključcima,bit ćemo pametniji naredni tjedan.
P.s.je li ima netko update top 10?
To sto ima poslova je skroz nebitno jer ako radis polove koje ti donose gubitak samo zato da nesto radis, a upravo tako je viadukt radio i propao, onda bi bilo bolje da ništa ne radiš.
Uzmimo npr da ce tehnika od agrokora izgubiti 50 milijuna kn – koliko godina mora tehnik arditi da zaradi 50 milja. pa unatrag 10 god tehnika nije toliko zaradila.
[/quote]
dobit thnk
2006 = 56,1 milkn
2007 = 55,2 milkn
2008 = 30,3 milkn
2009 = 11,9 milkn
==============
154 milkn
p.s.
interesantni kriteriji moderacije gdje se briše moj komentar
“…Volio bih svakako čuti misljenje kolege migru ….”
falco@
na putu sam od srijede i vraćam se početkom sljedećeg tjedna,to je jedini razlog mojeg nekomentiranja novih značajnih mat. čunjenica za sada.
ali ne i odgovr na moj komentar
“…Volio bih svakako cuti misljenje kolege migru ….”
falco@
na putu sam od srijede i vraćam se početkom sljedećeg tjedna,to je jedini razlog mojeg nekomentiranja novih značajnih mat. čunjenica za sada.
Da i vi kolga migra nemate nekih tehničkih problema kao kuvajćani.
Ili zaradujes i postaješ sve jači i zdraviji. Ili radiš gubitak i postaješ sve slabiji i bolesniji. Nema trećeg…..
[/quote]
investimir@
za mene nije market uvijek na prvom mjestu,samo u slučaju da za njega imam višak slobodnog vremena.
takav je moj izbor i svakome bi preporučio da proba.
p.p.s.
još jedan interesantan primjer moderacije je komentar koji prolazi
Evo ide i ispod 200 kn.
U zadnja 3 dana + danas prodano je preko 3000 komada Tehnike, što znači da netko veći izlazi. Tko i zašto?
Možda je Migra progledao? 🙂
[/quote]
nisam prodao a ako nekim slučajem bi,to bi i napisao
mogu su priuštiti da sa moje strane nema tajni,takav je moj stil
nije mi problem niti napisati,priznati da nisam uvijek u pravu,da nisu uvijek moji argumenti
izvedeni iz javno dostupnog se pokazali kao najbolji,točni.
uvjerena sam da smo svi to nekad iskusili.
na thnk?
znat ćemo jednog dana kada sve prođe
do tada svatko će onako kako misi da mu je najbolje,rezimirat ćemo.
svoje sam argumente ZA puno puta ponovi pa….
a što se tiće zadnjih novih mat. činjenica vezanih uz izloženost agrokoru?
to je više od očekivanja,ALI da si nisu tada to mogli priuštiti dali bi?
dali si danas mogu priuštiti?
ako će posla biti a statistika i knjiga naruđbi kaže da hoće,ako će se marže povečavati a trebale bi
tada bi agrokor trebao biti rješiv problem
živi bili….
Vidjet ćemo što će donijeti taj Tsunami poslova, za sada nije donio ništa a u budućnosti me ne bi već do kraja godine iznenadio zahtjev za ulaskom u PSN zbog svega što sam do sada pisao. I za razliku od vas argumentirao brojkama i činjenicama.
Ali kao što kažete, budemo vidjeli…
Vidjet ćemo što će donijeti taj Tsunami poslova, za sada nije donio ništa a u budućnosti me ne bi već do kraja godine iznenadio zahtjev za ulaskom u PSN …
thnk je prodala sve stanove u Z4 po 2350-2500 eur a to dokazuje da je tržište “gladno”
ali drugi uzimaju trenutno bitno veći dio kolača.
tsunami poslova nije samo očekivanje već predviđanje koje je dobilo svoju potvrdu
a i na potvrdu će stizati u godinama pred nama nove potvrde
dali je vama upitno?
meni nije ali previše sam puta ponivio zašto i lako je naći pa….
posljedice?
držim da će biti za neke više,za neke manje pozitivne.
tsunami poslova je već donio puno dobroga ali drugo je pitanje tko je to koliko iskoristio zar ne?
očito da za sada firme koje nisu izlistane u prosjeku bitno boljje koriste.
dali će tako ostati?
dali će izlistane više koristiti?
thnk je nekad bila predvodnik po iskorištavanju,danas više nije.
zašto?
rentijerski način razmišljanja,života na kamatu je odgodio neohodna restrukturiranja
kako bi se samostalno na tržištu određivalo vlastitu sudbinu.
zašto tako kada je thnk bila jedan od lidera na tržištu prije 10 godina?
možda nedovoljan evolucijski kapacitet a možda i neki interesi?
ima tko je pozvan da ogovori na ta pitanja.
nisam insajder ali držim da je menagment zastario i da ga je pregazilo vrijeme.
šteta da to sam nije prije shvatio i sam se prije maknuo,bilo bi i u njegovom najboljem interesu zar ne?
od prošle godine imamo pomlađenje iako sam dojma da nije samoastalno,da je supervizija prejaka.
ima li napretka?
zadnih nekoliko kvartala je bolje od prošlogodišnjih po prihodu i dobit(manjem gubitku)
slučajno?
teško,najčešće je nešto razlog za to,nisam sklon sreći pripisivati veliku težinu.
i zadnje info o izloženosti agrokoru su posljedica velike j”ljubavi” između starih “gazda”
tko je tu izvukao koliku korist o tom potom.
Sirovec je očito skloniji stranim tržištima i držim da je to dugoročno bolji,sigurniji put.
insinuacije o možebitnoj PSN neću za sada komentirati ali držim da bi donjelo nemalo toga dobroga
za sve nas,posebice imajući u vidu da je imovina čak i diskontirana značajna.
“socijalistički” način upravljanja se pokazao kao neefikasan u zadnjih 10 godina pa neka ga zamjeni kapitalistički u interesu svih nas dioničara.
thnk je prodala sve stanove u Z4 po 2350-2500 eur a to dokazuje da je tržište “gladno”
ali drugi uzimaju trenutno bitno veći dio kolača.
Gdje su pare od tih sklopljenih kupoprodaja – ja pare nidje ne vidim u rdig. Ako su prodali tako dobro, onda bi kupoprodajna cijena trebala premašivati knjigvdstvenu vrijednsot i mi bismo za saki taj stan trebali u rdig imati lijep izvanredni prihod. Ja to nigdje ne vdim.
investimir@
koliko je stanova prodano javno je dostupno na službenim stranicama iz “ponuda stanove”
cijena isto tako nije bila tajna,na početku 2350 a na kraju 2500 eur m2.
“gdje su pare?”
iz zadnjeg kvartalnog izvješćća vidljiv je 60% veći prihod od 3q2016 i manji gubitak od 3q2016.
očito da prodaj tih stanova ne može pokriti sve ono što treba pokriti.
uprava se žali na nedovoljnu količinu posla za pokrivanje hladnog pogona.
zašto ga sami sebi nisu našli?
zašto je upravi u interesu bilo ulagati u agrokor a ne u vlastite projekte(stanove koji bi se prodavali po 2350-2500 eur m2)?
ima tko je tako odlučio i tko treba dati odgovore na ta pitanja zar ne?
da se mene pitalo nebi se tako radilo.
tko sam ja?
samo jedan od dioničara kojem je ta ista uprava puno toga skrivala.
nisam za davanja razriješnice dok se ne dobiju odgovori.
zašto i oni nebi dobili kako su si izabrali?
pa svi dobivamo zar ne?
p.s.
ima i drugih građevinskih firmi koje nisu bile kreditori agrokora već su ulagali u vlastite projekte.
gdje su one danas i koliko zarađuju usporedit ćemo kada izađu godišnja izvješća
osim love koju su spušili kod agrokora, tehniku vjerojatno muče i ovi problemi
možda u ovome grmu leži zec,
konačno su i radnici shvatili hrvatske BAU-ŠTELE njihovih poslodavaca i političara, te se i sami odlučiše za prave bauštele po Njemačkoj, Austriji i ostalim čalnicama EU, dok su još leđa mlada šteta ih je prodavati za 5-6000 kn onima što sjede u udobnim toplim foteljama i pijuckaju whiskey i smišljaju da li da idu u PSN ili direktno u stečaj, jer lovu su već odavno izvukli
vezano za upravu, evo i danas se ta ista uprava “nagrađuje” cijenom dionice od strane investitora.
ako imaju pameti, trebali bi se zamisliti što i kako dalje .
razlika je između ove 2 firme.
kod viadukta je bio agresivan pad, koji je rezultirao informacijom .
ovdje nema nikakve informacije , ali se lomi cijena već duže vremena.
vezano za upravu, evo i danas se ta ista uprava "nagrađuje" cijenom dionice od strane investitora.
ako imaju pameti, trebali bi se zamisliti što i kako dalje .
trenutna TK =oko 30 mil kn
toliko vrijede AOP13+AOP14(oprema,alati,kamioni..)
i to znamo da se koriste zakonske amortizacijske stope koje isto umanjuju više od realnog.
apsurdistan u koji nas je dovela uprava svojom “sposobnošću”
opet se pruža prilika nekome da se dočepa mnogostruko vrijednije imovine od tržišne kapitalizacije.
ovdje se može dočepati za “kikiriki” opipljive imovine a ne magle.
koliko samo vrijedi lokacijja vrh vrhova(poslovnog zagreba) i upravna zgrada?
mogao bi samo to biti nekome dovoljan mamac?
ili ajmo ovako crni scenarijda netko kupi thnk da ju ugasi i podijeli lovu dioničarima?
ima li tko da je protiv??
osobno bi mu dao upravnu zgradu gratis.
jedini gubitnik uprava bi sa svojom sposobnošću lako našla angažman zar ne?
Cashflow@
“opremu” sam spomenuo samo u konteksta da već i ona premašuje TK a nekretnine su te koje su najveća vrijednost ovdje.može li i to” ispod stola”?
ostajem kod izrečenog da je upravna zgrada i njezina vrhunska lokacija vrijedna pokušaja
preuzimanja ovako tržišno obezvrijeđene firme.
čak i sa namjerom njezinog gašenja a za što nema potrebe,posebice u tsunamiju poslova koji je počeo dolaziti,u situaciji kada se stanogradnja vraća prema starim putevima slave(barem u ZG).
tko uloži malo truda izvide o razmjerima gradnje i još više u cijene dobit će potvrdu.
zar nije ovo zadnje što je thnk napravila i prodala dokaz?
da je bilo više providnosti od onih od kojih je moralo biti,koji su plačeni za to….
mogla je danas situacija biti značajno povoljnija za nas i dioničare.
ali jgb menagrstvo se “navuklo” na kamate i “lizanje” sa nobl likovima
tipa novokomponirano HR plemstvo.
tko zna možda im se i hebeno isplatilo? a mi se ovdje…