THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treća stavka je bila poznata i od ranije, puno puta sam pisao o tome da ih financijska imovina/prihodi i kombinacije s agrokorom rezultatski drže iznad vode, a sada vidimo da bi ih to sve skupa moglo i potopiti. 10 mil eur nisu kumulativno zaradili zadnjih 10 godina, a tu su još i razni interni organizacijski problemi… Sve skupa pitanje je da li je ova uprava dorasla ovim problemima

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Danas je po bidu već iskrcano 1000 komada Tehnike. Ova rasprodaja traje već neko vrijeme, samo da ne bude kao kod VDKT….

Ignore: KressoM, delux

Pa zar stvarno nitko ne zna tko ovako danima rasprodaje THNK? Danas je iskrcano već oko 1500 komada, a na 175 kn prodaje se još 300 komada, to ne prodaju mali, to mora biti netko iz top 10?!?

možda je iz top 12

@filon
Ne, ovo mora biti netko iz top10 jer su prevelike količine, zadnji u top 10 ima 2.569 dionica, a samo danas ih je već prodano preko 1.500
Ne znam, ovako se tuklo neko vrijeme na VDKT pa vidimo kako je završilo. Treba biti jako oprezan s kupnjom sada jer ako izađe neka loša vijest bid će jednostavno nestati

@filon
Inače obožavam valove na dionicama, ali ovdje se ne usudim staviti kupovni nalog jer ne znam koja je pozadina ove rasprodaje, a sigurno je neka loša vijest za koju još ne znamo

Prvi put vidim da na vijest o dobivenom poslu cijena dionice padne….

Po grafu,ovo bi se brzo trebalo odbiti gore,iako sa padajucim nozem treba uvijek biti oprezan. Dalje, nisam nasao nikakvih cinjenica koje bi rezultirale ovim padom.firma normalno radi,za razliku od jednog viadukta.da li imamo prodavaca zbog ulaza u agrokor ili zbog problema sa agrokorom,ili opet, nesto trece? Ja ovo i dalje dokupljujem,ocekujem dobit.Volio bih sv akako cuti misljenje kolege migru ili nekog od znalaca iz građ.sektora,hvala.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

@kolega casffl., na viaduktu sam zaradio kupujuci ga kad je cijena nedavno pala na nevjerojatnih 1 kn. Međutim,molio bih odgovor na neko od mojih pitanja vezano za thnk.hvala

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

@kolega pokerq, naravno,to je stara cinjenica.ipak ,imate li nesto konkretno za thnk? Hvala

PRIHODI

2010 769.840.552
2011 775.397.475
2012 791.794.084
2013 848.401.577
2014 668.831.309
2015 728.051.372
2016 Q3 435.737.363 (2015 Q3 527.928.427) – očito će i za cijelu 2016 biti smanjenje jer sigurno nisu po zimi pojačali radove.

OPERATIVNA DOBIT

2010 5.444.994
2011 -10.425.261
2012 -11.458.104
2013 -8.417.597
2014 -6.297.566
2015 511.323
2016 Q3 -17.047.780 (2015 Q3 -15.352.162) – ne nameće se zaključak o promjeni trenda, pogotovo ne intenziteta koji je zabilježila cijena.

THNK na prvu ispada daleko najbolja među građevinarima (vjerojatno i je uz DLKV), ali i ovdje operativno poslovanje pokazuje da je sve to skupa plesanje po rubu. Ukupno poslovanje u plusu je zbog zarade od financijske imovine, a u stvarnosti ih spašava uska suradnja s Agrokorom pa na taj način imaju sigurne poslove s jedne strane, dok s druge strane uskaču u neke financijske konstrukcije gdje uzimaju hair-cut.

Ako (uz mikro marže) već ovo nije dovoljno, onda sam nešto gadno propustio u proučavanju izvještaja i shvaćanju biznisa…

ps. Nemam dionice

ovo je value napisao 24 01. I pogodio sto posto.

Thnk iz gradevine ne zaraduje ništa, jer da zaraduje operativna dobit bi bila u plus kakvom takvom.

Tehnika je imala dosta slobodnog novca plsiranog u banke i agrokor.

1. Novac se istopio jer novac se topi kad radis, pa naprvis gubitak

2. Thnk ima zarobljeno ca 90 miljau Agrokoru – to znaci da će morati otpisati 70 % toga. Što je to problem i drug će morati otpisati. da, Croati aosigrnaje, adris i banke, one mogu otpisati, gradevinari ne mogu jer oni su do guše u dugovima – dovoljno je da nastane jaz – da njima netko ne plati, ili da im stigne na naplatu nesto vece – ide blokada, ide rokada, ide viadukt.

Pitate zasto thnk pada – pada zbog Agrokora. Pao je sokol marić, a oni su bili puno jaci financijski.

Ovdje ce morati ici restrukturiranje – morat ce početi radi s ebitda marzom pozitivnom i neto profitom pozitivnom, i finacisjo restrukturiranje jer ta ebitda marza zbog prirode djelatnosti ne moze biti visoka, zato fin rashodi moraju biti umjereni da nesto ostane.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

snupy, mislim da ste ipak malo uranili bili.

Da se nije dogodilo ova svinjarija s Agrokrom, Tehnika bi puno bolje stajal 1. dobila bi kamate i glavnicu 2. radila bi i dalje za agrokor.

Tako da ne moze se sces valiti na tehniku jer onda po toj logici trebalo bi posmjenjivati sve uprave koje su radile s agrokorm – mnogi, mozda i vecina nisu imali pojma da je rupa tolika, znali su oni da ima problema, ali da je rupa tolika vjerujem da nisu znali. pazite jedan roglič nije znao, a on nikome ne vjeruje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close