THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malog updatea tko nema pretplatu na mojedionice i neda mu se računati, zadnja 4 kvartala. Očito je istisnut iz računice jako loš q3 u 2016, pa ne izgleda tako loše :

Prihodi od prodaje
550,41 M 3/17
Poslovni prihodi
631,00 M 3/17
EBIT (oper.)
-0,31 M 3/17
Neto dobit
4,19 M 3/17
Kapital i rezerve
308,21 M 3/17
Aktiva
1.064,69 M 3/17

P/E
13,52 3/17
BVPS
1.626,80 3/17
EPS
22,11 3/17

U usporedbi sa INGR i IGH krvna slika im izgleda 20 puta bolje.

P/E i EPS izgledaju lijepo na 310 kuna. Ovo govori i to da je cijena dionice bila debelo precijenjena na 800.

Još je ostala jedino Tehnika da prođe kroz “čistilište” odnosno PSN-u. Što prije to naprave prije će na zelenu granu. Inače ako budu odugovlačili s tim ići će putem Vijadukta. Samo se vi u upravi junačite, sve dođe na naplatu.

Ali je otužno kako je dionica THNK pala na ovu, kao što sam napisao “realnu” razinu za svoj P/E i EPS, dva tjedna prije izvješća.

Fino je kako netko dobije ta izvješća prije svih ostalih, pa se fino istovara, dok drugi koji isto imaju neke brojeve unaprijed kupuju točno na toj fino odmjerenoj razini.

Po meni na ovom iznosu nema neke posebne pameti (ja sam upao po 300), ja dapače navijam za PSN. Tek onda će se vratit na 500 u roku 3 tjedna.

*ebo ih zajam Agrokoru!
Eno ga u rezerviranjima.

Što su se polakomili za kamatu?
Našli su pravoga za kreditiranje.

La vita e bella!

u zadnjih nekoliko godina rezultat u 4q je izvlačio poslovanje na +0.
čak i prošle kada je 4q bio skroman,realno je za očekivati da je najizgledniji scenarij da će ovogodišnji 4q biti značajno bolji,uz gubitak za prvih 9 mjeseci koji je u 2017 za 3,2 mil kn manji od 2016.
+0 nebi bio zadovoljavajući rezultat s obzirom na okolnosti a one su po DZS +50% više posla u građevini u prvih 9 mjeseci a dojma sam da se je to trebalo osjetiti i na profitabilnosti.
očito da su ti uguvori ugovoreni ranije pa zato i sa manjim maržama od onih koji će biti ugovarani.
pozitivna okolnost je da u 2018 građevinu očekuje još više posla.
tako da je realno za očekivati u 2018 dodatno dizanje prihoda gdje će biti više prostora za proftabilnost kroz bolju optimizaciju svih procesa.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

u zadnjih nekoliko godina rezultat u 4q je izvlačio poslovanje na +0.
čak i prošle kada je 4q bio skroman,realno je za očekivati da je najizgledniji scenarij da će ovogodišnji 4q biti značajno bolji,uz gubitak za prvih 9 mjeseci koji je u 2017 za 3,2 mil kn manji od 2016.
+0 nebi bio zadovoljavajući rezultat s obzirom na okolnosti a one su po DZS +50% više posla u građevini u prvih 9 mjeseci a dojma sam da se je to trebalo osjetiti i na profitabilnosti.
očito da su ti uguvori ugovoreni ranije pa zato i sa manjim maržama od onih koji će biti ugovarani.
pozitivna okolnost je da u 2018 građevinu očekuje još više posla.
tako da je realno za očekivati u 2018 dodatno dizanje prihoda gdje će biti više prostora za proftabilnost kroz bolju optimizaciju svih procesa.

Kolega migra, potpisujem svaku napisanu riječ, činjenica….

Međutim, kod većine garađevinaca imamo ogromni problem ljudski resursi pa tako i koda tehnike.
Koja je vrlo troma i zadnja mizerno počela dizati satnice svojim djelatnicima, za razliku od INGRADA, KAMGRADA……
Isto tako, taja kamgrad je vidio da je posla jako puno te su primili iz strane zemlje gotovo 500 djelatnika, sada pregovaraju još za 350..
predviđanja za 2018 bi trebala biti 20 % bolja od ove
Upravo iz tih razloga dogodit će se penalizacija probijenih radova, što to znači nema potrebe pojašanjavati.
Tehnika čini se da je jako spora i to joj zamjeram, mislim na upravu i vodstvo. Marže su u strelovitom rastu.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ING@
ako nisam bio dovoljno jasan kada sam napisao:

+0 nebi bio zadovoljavajući rezultat s obzirom na okolnosti a one su po DZS +50% više posla u građevini u prvih 9 mjeseci a dojma sam da se je to trebalo osjetiti i na profitabilnosti…

menagment i uprava trebaju napraviti analizu zašto drugi mogu a oni ne i pitati se opravdavaju li svoje plaće i pozicije.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

natječaj za radna mjesta

http://www.tehnika.hr/index.php/naslovna/otvoreni-natjecaji/

https://www.mojedionice.com/dionica/THNK-R-A

Današnji članak. Kao da se to nije znalo da fali zidara. U protivnom, radi se o povlaštenoj info koju netko ima i djeluje.

http://www.seebiz.eu/gradevinski-radnici-napustaju-hrvatsku/ar-165348/

Agrokor preuzima Tehniku? 😀

Ova rasprodaja dionica Tehnike počela je puno prije nego je deblokirano trgovanje dionicama todexa, tako da to nema veze jedno s drugim, nešto drugo se valja u pozadini, samo kad to izađe u javnost bit će kasno.

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close