11.-a kupnja je na 50 kn…ovdje se nešto grdo iza brda valja
Pa i dionica IGH je bila na samo 70 kuna prije oporavka ne mora to nužno biti loše možda pad pa akumulacija i onda rast.
Za razliku od svih građevinaca, koji su prošli predstačejne, blokirane račune jedino THNK je bila dovoljno žilava da cijelu krizu izvuče i opstane.
Sada kada cijene u visokogradnji gotovo divljaju u plusu…. ne vidim razlog da tehnika ne preživi… i radi s plusevima..
Svjestan sam da ima uvijek onih koji bi kupili po mizerij…
Za razliku od svih građevinaca, koji su prošli predstačejne, blokirane račune jedino THNK je bila dovoljno žilava da cijelu krizu izvuče i opstane.
Sada kada cijene u visokogradnji gotovo divljaju u plusu…. ne vidim razlog da tehnika ne preživi… i radi s plusevima..
a po čemu su građevinari uopće atraktivni za ulaganje? jučer su na forumu objavljene analize kako su u tom sektoru marže vani oko 3%, a kod nas i manje, dakle 1-2%…zašto bi uopće netko dugoročno ulagao u građevinarske dionice, odnosno u THNK s takvim pokazateljima?
a po čemu su građevinari uopće atraktivni za ulaganje? jučer su na forumu objavljene analize kako su u tom sektoru marže vani oko 3%, a kod nas i manje, dakle 1-2%…zašto bi uopće netko dugoročno ulagao u građevinarske dionice, odnosno u THNK s takvim pokazateljima?
[/quote]
Kolega, nije Vam ovo trgovačka dionica… pa da uzimate maržu 2 %
Vani su marže ili faktori……… od 5 _16 % ovisno o nizu stvari
Kod nas je to individualno, od 3 _ 17 %
Nekako mi se čini da je sve gore opisano (negativno) već uračunato u cijenu. I to debelo.
Što ne znači da neće još kliznuti do izvješća kako Todexovskih tako i od THNK.
Ako klizne na 300 i manje onda ću i ja pokupiti što se bude dalo.
Nadam se barem 100 kom.
Previše sam in da bih kupovao padajući nož.
mislio sam na zaradu/dobit koja ostane iz tih poslova…
Da, sada kada su se cijene odlijepile, unazad par mjeseci možemo očekivati i veću dobit..
Ovisi to i o drugim čimbenicima…
Pr. VDKT ima oko 375 milijuna kuna Ugovorenih poslova na ZLZ .. a gubitak na istom poslu 145 milijuna..
@serislav
zašto bi mene veselio crnjak na THNK? pa nisam ja kao neki psihopati ovdje koji svršavaju pišući o propasti todex dionica, gaćama na štapu i sličnome…
Jel to kao sto njega veseli crnjak na Agrokoru?
Ne veseli me. Niti najmanje.
Ali sam realističan.
I ne smatram da će se deblokadom todexa nešto bitno popraviti.
Popravit će se kad otpišu todex i počnu kupovati druge stvari.
Jer todex neće nitko.