THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u nedostatku drugih vijesti nije ni čudo da je u fokusu rasprave cijenovno kretanje.
složio bi se da je to i opravdano.
zadnja 440 a nitko ne nudi više od 430.
evo neka se nađe ovaj prilog jer držim da će ga biti vrlo interesantno za izvući za koji mjesec.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Cijena kao u jeku krize građevinara kad se nije znalo ima li joj kraja i tko će preživjeti.
A danas neka potpuno druga priča s još boljom budućnosti.
I netko ruši cijenu već skoro 50% od vrha prije par mjeseci??

Kud god krenem naletim na Vaš “optimistični” komentar i to baš u momentu kad to nije prikladno.
Da se razumijemo Tehnika je dobra firma ali proći će isto kao i Vijadukt ako ne iskoristi mogućnost PSN-e na vrijeme a sada im je posljednji vlak za to. Razmišljajte svojom glavom a ne “medijskom”!

Viadukt je propao, prema mojim posrednim saznanjima (ljudi pricaju, ne?), zbog masovnih drpanja na sve strane.
I te dvije firme nisu usporedive. Ni po financijskom stanju ni po organizaciji.
Nije kod Thnk bajno, ali ona blokada zadnji put ih je malo protresla i sad to ipak ide nesto bolje.
Ako nisu sklapali PSN kad je dug / kapital bio 3.5 nema razloga da predaju konce drugima sad kad je dosta manji.
Pricekajmo izvjesce za ljetni kvartal. Ocekujem bolje prihode i neki plusic iz poslovanja. Ovo je samo misljenje. Zivi bili…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Cijena kao u jeku krize građevinara kad se nije znalo ima li joj kraja i tko će preživjeti.
A danas neka potpuno druga priča s još boljom budućnosti.
I netko ruši cijenu već skoro 50% od vrha prije par mjeseci??

Kud god krenem naletim na Vaš "optimistični" komentar i to baš u momentu kad to nije prikladno.
Da se razumijemo Tehnika je dobra firma ali proći će isto kao i Vijadukt ako ne iskoristi mogućnost PSN-e na vrijeme a sada im je posljednji vlak za to. Razmišljajte svojom glavom a ne "medijskom"!
[/quote]

Isto bi se moglo reći za vaše komentare samo sa suprotnim predznakom, jer svagdje komentirate samo nešto negativno.
A ja pišem upravo zbog takvih navlakačkih postova.
I vi bi znači da ova firma ide u PSN upravo sada kad se događa eksplozija građevine u Hr, a nije u vrijeme dok se nije znalo tko pije ni tko plaća??!
Ili ni ovdje nekima nije dosta što je book 4x veći od cijene dionice?
A što se tiče Vdkt-a, znamo da su njega namjerno uništili vjerojatno neki kojima je smetao, a ne znam što reći ni o njegovoj upravi.

Ovdje nije problem što cijena pada, nego što pada na jako malim
gotovo zanemarivim prometima. To je vrlo loš znak uz inače očajnu likvidnost.

Ajme majko moja…
Na malim prometima se pada, a na velikim raste.
To je tehnički zdrava situacija.
Problem je kad imaš fire sale, odnosno veliki promet, a pada.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ajme majko.
Pa kako ćes imati veliki promet kada uopće nema potražnje.
Najgora ti je situaciju upravo ova kada pada na malom prometu,
a potražnje ni u tragovima. A pada jako. Kužiš ?

Jesam li ja rekao da je sad velik promet? Nisam.
Ono što ponavljam iz knjiga je da je tehnički zdrava situacija kad se na velikim prometima raste, a na malim pada.
Ovdje definitivno nije situacija rasta i velikih prometa.
Nego pada i malih prometa.
Zadovoljan?

Naravno da je promet mali, pa tko bi prodavao sad ovo po 400?
Još prije koji mjesec cijena je bila čak 100% viša od trenutne!

Možemo mi pistai što god, dok se nekome žuri da proda, pa čak se ohrabri pokazati da želi prodat 236 komada na 412 kn!
Morat ću malo pronjuškati tko se olakšava!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Naravno da je promet mali, pa tko bi prodavao sad ovo po 400?
Još prije koji mjesec cijena je bila čak 100% viša od trenutne!

izgleda da netko bi, sad je pitanje da li mu je ovo najniza cijena ili ce dati jos rabata 😀

Agrokor je Tehnici zadnji cavao u ljes na ovo sam upozoravao posle godine pa sam ismijan od pojedinih forumasa

New Report

Close