THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U Njemačkoj otvoreno milijun radnih mjesta, a za većinu treba imati samo jedan uvjet

Nikad više posla u Njemačkoj. Treba vidjeti kolike su plaće radnika u Hrvatskoj i Njemačkoj
i odmah će biti jasno upravljanje i konkurentnost hrvatskih građevinara. Zato je upravama
lijepo poslovati u Hrvatskoj, ali ne ide više kao prije, udara se u zid.

Ispravna opservacija. S druge strane, voda uvijek nadje put, iliti ravnoteza se uvijek uspostavi na nekoj razini. Ovi nesto rade u Svedskoj, bit ce i drugdje. Zalosno je da sad forsiraju ZG da bi ljudi bili doma?!?
Ipak smo skoro najjeftiniji u EU kad se pogleda strucnost i cijena.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Čemu toliko rušenje s 600 prije dan-dva??
I to nakon dobivanja tako velikog ugovora?
Ovo na Zse stvarno nema nikakvog smisla.
Tvrtka radi više nego ikad, cijene građevinskih radova rastu (a time će i prifitabilnost), a cijena dionice pada??

Frende, a što se čudiš? Svi misle da zato jer je jadan čika Toda bankrotirao da će sad sve propasti, svi ćemo na biro, sve ide u stečaj, turisti ne dolaze, mješalica za cement se ne vrti, voda ne ide iz pipe itd.
Naravno da su takvoj atmosferi doprinijeli i imbecili od političara tvrdeći da je sudbina Hrvatske i njene ekonomije pupčanom vrpcom vezana za njihove interese u Bagrokoru. Nije!!! Samo se očešeš za eventualne gubitke i vozi dalje, očišćen i rasterećen. Tome služe uredni stečajevi. I Lex Agrokor, u konačnici.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ali zato će i zarada biti velika zahvaljujući takvima na našoj burzi.

Ipak postoji bitna razlika u unutarnjoj organizaciji te dvije firme.
Tekućoj likvidnosti i tome kako te firme rade.
VDKT otkazuju poslove, a THNK dobiva nove i nove.
I nakon svega, nitko te ne tjera da kupuješ.
P.S.
Što se tiče mjenica, to će se riješiti unutar procesa Lex Agrokor, one way or another.

http://www.seebiz.eu/podaci-iz-ozujka-potvrduju-oporavak-gradevinskog-sektora/ar-156100/

Vrijednost ugovorenih zgrada veća skoro 100%. Tako nekako izgleda i knjiga narudžbi ove firme.

U revidiranom godišnjem izvještaju naveli su da su sklopili ugovore o financijskim regresnim mjenicama s jednim pravnim subjektom u iznosu od 49 mil. kn te da pomno prate situaciju. S obzirom da su jedan od potpisnika promemorije o Agrokorovim mjenicama pretpostavljam da se radi o izloženosti Agrokoru.

Pisao sam prije za to što navodite da je SPV u svrhu kombinacije s Agrokorom, a očito da nisu bili jedini već je to bio shadow banking model u koji ih je još dosta bilo uključeno

Vaš link …

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

To je stara vijest. Dajte nešto drugo osim reciklaže.

P.S.
Ali istina je da je regulator trebao sasjeći zaobilazne kanale financiranja. A ne ih zapravo poticati nečinjenjem. A još kad uzmete činjenicu da su imali svog privatnog guvernera onda se vidi koliko je iluzorno bilo tako nešto očekivati.

Na gradilištu KB Sveti Duh svečano položen kamen temeljac

Lijepo je vidjeti našeg Milana kako dere cipele otvarajući bauštele okolo.

Morat će i sve te mnogobrojne nove aktivnosti u ovoj tvrtci doći na naplatu vrlo brzo (u vidu rasta cijene dionice).
Ugovorenih poslova je jednostavno puno u odnosu na trenutnu cijenu.

Slažem se s drugom rečenicom. Jedino je ipak pošteno reći da ćemo malo pričekati. Jedan dobar kvartal ne znači proljeće. Treba spojiti bar 2-3.

New Report

Close