THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

….riječ je o dva Konzumova poslovno-trgovačka objekta koja su u Tehnikinom vlasništvu i za koja Konzum plaća najam….

…. ovdje ima više wishful thinkinga nego realnih očekivanja….

1.i koji je tu problem jer ja vidim benefite kao što su prihod od najma,amortizacijski potencijal?
to što je thnk vlasnik ili to što bi možda jednog dana agrokor potencijalnim prestajanjem plačanja najma izletio van pa netko drugi ušao unutra?
te se nekretnine amortiziraju prilično agresivnim stopama i na tome se poništava dobit kako bi osnovica za plčenje poreza bila manja.
jedog dana će na svim tim nekretninama biti moguća revalorizacija ali i nije nužno jer u slučaju prodaje novi kupac će platiti realnu tržišnu cijenu a ne onu smiješno malo poništenu amortizacijom.

2.meni se isto čini da ovdje ima prilična količina snova koje će se najizglednije ispostaviti kao mokri
u bližoj ili malo više od toga budućnosti.
🙂
barem se ovdje tako više puta ponovilo,nije garancija ali za mene je to najizgledniji scenarij
možda i griješim,nebi bilo…
odgovor uskoro,a ako ne uskoro tada do kraja 2017 poč. 2018 a to je meni skoro pa uskoro 🙂

kolega pohvale na dobro odrađenoj domaćoj zadaći koju ste si sami zadali.
nadam se da imate još inspiracije,volje,vremena,interesa…
bolje da prokomentiramo prije nego poslije.
jer kažu naši stari da poslije h….a nema kajanja +
tako će kasnije će biti manje izgovora za bilo što.

p.s.
dobri ovi manevri sa 1H nalozima na asku ispod kojih se krije ukupna količina 1 kom??
teško je reći tko se je od dvojice aktera više izblamirao prodavač ili kupac?
neka coperfild i ekipa bace oko na najnovije trendove,možda pokupe koju ideju
na brdovitom balkanu za svoj show.
sreća da se ne može trgovati na kvarate,fete,žlice,”staze”,tragove…
a opet nema goreg od nelikvidnosti i poklonjenoj likvidnosti(ili možda bolje reći sakrivenoj likvidnosti) ne treba gledati u zube.
🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

evo i te sakrivene (H) likvidnosti da ne ispadne da je…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@Migra

Ne ukazujem s tim ni da vrijedi vise ni da vrijedi manje, samo me zanimalo sto stoji iza te pozicije. Cak se i slazem s vama oko dijela s amortizacijom, naravno da nema smisla placati porez ili bilo kome pokazivati dobit.

Svatko ima svoj stil, al mislim da mozete i malo brojki i argumenata ubaciti umjesto pola metra price u svakom postu. Valjda nesto znace i rijeci / ocekivanja predsjednika uprave koji kaze da situacija nije ni blizu blistava kako ju prikazujete. Ali nema veze, zelim vam da budete u pravu na kraju, ima dionica dosta za sve

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Slozio bih se da situacija jos uvijek nije blistava. No, bas direktor kaze kljucnu stvar: posla nece nedostajati. A sve drugo je stvar izvedbe. Tko prije pobere ljude iz Vdkt bolje ce proci. Thnk je uzela 30. Podatak od prije 20 dana.
Takodjer, imamo ovo:
– novac u banci i blagajni: povecanje za 14 mil
– dugorocne obveze: smanjenje 10 mil
– kratkorocne obveze: smanjenje 3 mil
– buduce razdoblje: aktiva i pasiva – nejasno.
Generalno, djeluje mi da rade na poboljsanju likvidnosti iliti krvnoj slici.
Rasprava dobrodosla.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@Migra

Ne ukazujem s tim ni da vrijedi vise ni da vrijedi manje, samo me zanimalo sto stoji iza te pozicije. Cak se i slazem s vama oko dijela s amortizacijom, naravno da nema smisla placati porez ili bilo kome pokazivati dobit.

Svatko ima svoj stil, al mislim da mozete i malo brojki i argumenata ubaciti umjesto pola metra price u svakom postu. Valjda nesto znace i rijeci / ocekivanja predsjednika uprave koji kaze da situacija nije ni blizu blistava kako ju prikazujete. Ali nema veze, zelim vam da budete u pravu na kraju, ima dionica dosta za sve

ako je,nije bilo puno onih koji su više od mene ubacili “brojki i argumenata” tako da tu kritiku ne prihvaćam kao utemeljenu.

“svatko ima svoj stil”
“umjesto pola metra price”
slažem se i potpisujem
ali na kraju svakog mog komentara stoji

“ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfeler…”

još učim kratko izražavanje,ako imate,znate za kakav tečaj,prekvalifikaciju…
nije potrebno upisivanje u radnu knjigu
javite na private

kažete:
“ocekivanja predsjednika uprave koji kaze da situacija nije ni blizu blistava kako ju prikazujete”

uprava(bivša ali i nova kao namještena i pod mentorstvom stare) ima(nastavlja) konzervativan,alibi pristup u projekcijama.
taj stil više lajkam od suprotnog iz više razloga,ako će trebati raspraviti…
uprava kaže i sljedeće pri već punoj ako ne i prepunoj knjizi naruđbe:
http://www.seebiz.eu/gradevinski-sektor-raste-ali-povratak-na-stanje-iz-2006-je-nemoguca-misija/ar-154749/

“… vidim to po pritisku investitora na nas izvođače, da predamo ponude…”

za mene je to paljenje “crvenog alarma”,osobno sam reagirao i na žuti,
jednostavno takav mi je stil i radije ulazim godinu prerano nego mjesec prekasno.
pozivao sam i druge da razmotre potencijalnu mogućnost eventualnog praticipiranja barem u nekom malom dijelu.
meni ta izjava uprave značajno mijenja perspektivu na građevinski sektor ako je to istina a držim da je.
malo je tko prije mene argumentirano najavaljivao “tsunami poslova” koji je počeo dolaziti.
najavljujem i da će NPM rasti i to značajno rasti.
dokazi?
vidim njihovu naznaku u zadnjem FI,strpljivo čekam daljnje potvrde.
rezime mojih očekivanja,prognoza kraj 2017-poč 2018
svaka dionica izgleda drugačije ovisno dali se gleda iznutra ili izvana.
ja sam unutra,nije tajna.
nebrojeno puta sam napisao a nije zgoreg da ponovim.
dioničar sam i moja se potpuna objektivnot može dovesti pod sumnju.
time will tell

p.s.
evo pokušao sam kratko ali ne ide pa ne ide
pa kad već ne ide kratko preporučam i određujem si autostegovnu mjeru.
odjava sa teme do novih značajnih meterjalnih činjenica.
imam feeling,hunch da će to večina pozdraviti pa da ne budem i ovdje
dežurna crna ovca,i da ne unosim napetosti,ne kvarim…
dostupan sam na privat svima željnim rasprave i na temu thnk

p.p.s.
sretno kupcima i prodavačima
respect

http://zse.hr/default.aspx?id=77145

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/PSIbWr4fZdyvuCaDwFmlXg==.pdf

Na prvu ispada 725 EUR/m2. Ispravite me ako griješim, ali ovo je bomba od ugovora.

P.S.
Baš je slatko gledati kako se mali lipari šuljaju na bidu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Je, ali u ovoj prosjecnoj cijeni po kvadratu je i izgradnja podzemne garaze na 4 etaze sto nije nimalo jednostavan i jeftini zahvat.
Procijenjena vrijednost radova je bila 155Mkn, dakle ponuđena cijena je 20% ispod procijenjene vrijednost.
Nemora značiti da je lose ugovoreno ali eto trebalo bi barem vidjeti kolike bile druge ponude pa onda donositi ovakve zakljucke…

Dobra je to cijena. Garaža je skuplja, nedvojbeno, ali ako uzmeš u obzir da se zgrade grade za 300 i kusur po m2 onda ne moram govoriti što znači prosjek od 725.
Procijenjena vrijednost je baš to, procijenjena. Ne bih ulazio u daljnji elaborat ovoga.:-)

http://www.seebiz.eu/tehnici-rekonstrukcija-kb-a-sveti-duh-vrijedna-1243-milijuna-kuna/ar-155476/

Tehnika dobila posao gradnje bolnice na Sv. Duhu… ceka se da produ zalbe…

Projekt je procjenjen na 180 mil kn… Tehnikina ponuda sa PDV-om niza nego prva slijedeca bez PDV-a…

Sijeća li se tko ovoga?

Ovo sam objavio 28.3.2017 23:30… Sad pogledajte po koliko su ugovorili posao a na koliko je projekt procjenjen…

sv.Duh je klizište… bit će veselo…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Dobra je to cijena. Garaža je skuplja, nedvojbeno, ali ako uzmeš u obzir da se zgrade grade za 300 i kusur po m2 onda ne moram govoriti što znači prosjek od 725.
Procijenjena vrijednost je baš to, procijenjena. Ne bih ulazio u daljnji elaborat ovoga.:-)

Stambena zgrada za 300-400 eur po kvadratu?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close