Pad prihoda-loše.
Ali manji gubici.kako je to moguće,a kapaciteti nisu u potpunosti iskorišteni.Da li to znači da se počelo ugovarati poslove koji donose i veću dobit-veće marže?
Godinu dana unatrag dobit 4,1 mil kn. cca 21,50 kn po dionici.
Nije puno,ali trend je uzlazni.
Pričekajmo drugi kvartal,jer ugovoreni poslovi su dovoljni,možda i preveliki s obzirom na nedostatak radne snage.Agrokor vjerovatno neće graditi olastenike,neće valjda u nove investicije.Nije to bio velik posao,možda je i bolje da se to ne radi..Bitno je da THNK odradi poslove u turističkom djelu i da ne probije rokove.
Napit ćemo se meda i mlijeka,ali treba potrpiti malo žeđi.
ako znamo koliko((nikad više za više godina unatrag) je novo ugovorenih poslova u realizaciji koji garantiraju značajno povečanje prihoda(tu ne ubrajam ono što će tek biti ugovoreno) koliku tek tada možemo očekivati profitabilnost?
oni koji odgovore na "'?" (za mene je trend jasan) iz priloga i ono što će vrlo izgledno sljediti prije toga moglo bi im se isplatiti,pogotovo jer je cijena značajno diskontirana(zadnja 585).
to je moje osobno razmišljanje.
iz ove pozicije i dalje ostajem kod svojih prognoza po pitanju očekivane zarade na ovoj dionici a to je top 5 gozbi u 2017.
možda i griješim ,nebi bilo…
živi bili..
aha. skromno ne ubrajate poslove koji će tek biti dogovoreni. ma sjajno!
Vaše osobno mišljenje je bilo ovakvo i na cijeni od 850+, bila je to kao povoljna kupnja.
ako je tako sjajno, udarite po asku, do 900 kn imate impresivnu količinu. oslobodite neznalice njihovih dionica i zaradite milijune na ovoj dionici!
ne nam samo da li vas netko plaća da pišete ovakve navlakačke postove?! po količini teksta i učestalosti čini mi se: da.
– samo moje mišljenje –
Evo brojki Serislave koje si toliko želio. Obrati pozornost na drastično manje prihoda, ali malo
smanjenje rashoda za plaće i nadnice. Još je dobro, kako će biti.
Migra piše da se diže profitabilnost.
Što je previše je previše, neka razina poštenja u komentarima ipak mora postojati.
…Migra piše da se diže profitabilnost.
Što je previše je previše, neka razina poštenja u komentarima ipak mora postojati.
gledamo li mi u iste brojeve i isti graf?
ok,ako brojevi nisu dovoljno ali tu je i slika u prilogu koja govori više od riječi?
ili možda griješim?
p.s.
a o razini “poštenja” i “korektnosti”?
kopirano sa teme best buy 07.01.2017 str 1869
Kao što sam i napisao 29.12.2016.
1. RIVP
2. JANAF
3. ADRIS
4. PODRAVKA.
Doista mislim da je ovo najbolje od najboljeg. Jednu dionicu ću izostaviti, jer ju kupujem iako bi možda došta tek na 5. mjesto, ali to su osobne preferencije i očekivanja. Ova su 4 glavna asa 2017.
Smatram da ulagač na ovim dionicama smanjuje svoj rizik na vrlo prihvatljiv ili čak mali, te
osigurava si vrlo lijepu zaradu. Naravno da treba ostaviti casha za HEP…kada i ako bude, nadam se.
Za kockare i avanturiste uvijek dobro dođu građevinari i brodari umjesto kladionica, ali
tu je preveliki rizik za inteligentnog konzervativnog i naravno uspješnog investitora.
tko o ćemu…
niste li vi koji ne ulažete u građevinare i brodare inteligentni konzervativni uspješni?
kako se ledo uklapa u to sve navedeno?
a mi koji ulažemo građevinare i brodare sve suprotno od toga?
bilo bi vam mudrije da se ostavite moje beznačajne malenkosti i da …
sa izvješćem nisam zadovoljan,očekivao sam veće prihode,zadovoljan sam da se NPM dižu kako već duže vrijeme sam i najavljivao da bi se moralo dogoditi dolaskom tsunamija poslova.
kako vidimo dokazi sa DZS da se i ta moja očekivanja ostvaruju.
ne vide se još u FI?
NE,burza za nestrpljive nije dobro mjesto.
bavim se investiranjem,moji su horizonti 12 mj ili duže od toga.
kratkoročne me oscilacije ne zanimaju.
na početku godine sam dao svoja očekivanja od ove dionice i sektora ali za kraj 2017-početak 2018.
prije toga pozvao javno sve druge da ponude svoje viđenje,prognoze…
može li poštenije s moje strane?
u travnju smo mjesecu a moje prognoze će biti predmet rasprave za 8 mjeseci?
sve pri činjenici da ste u ta 4 mjeseca mogli kapitalizirati 100% ?(300% anualizirano)?
nepošteno?
koji mi dio točno ne možete “oprostiti”?
ono što niste ili ono što izgledno nećete?
ja ću po svom izboru a vi ćete po vlastitom.
sretno u ćemu god da jeste ili ćete biti.
p.s. sve napisano se jednako odnosi i na kolegu medvjedica@
pa da ne zatrpavam temu istim odgovorima…
Migra ili bilo tko da detaljnije prati ako zna, koja je kombinacija tehnika – triticum – agrokor? 28 milijuna koji stoje u dugorocnim obvezama pod AOP85?
Tko je koga i sto kupio, prodao, tko je kome duzan…
Izvjestaj je los, ali optimiziran. Minus je manji, i realizacija isto. Ugovorili su mnogo posla, i sam direktor je rekao da posla nece faliti. Zima je bila duga, uglavnom kisovito, i nije se moglo mnogo raditi u Zg. Ocekujem vece brojke u naredna dva kvartala.
Opet ostaje stvar ulagackog horizonta. Gdp i investicije jasu tako da se ne bojim.
Sretno svima.
Babo
Takvu sveobuhvatnu detaljnu analizu nisam cuo vec dugo vremena. Gospodarstvo, sektor… Strava.
U Zg se trenutno gradi podosta zgrada, a sto skuplje to bolje ide. I sami znate gdje. I ja gledam neko gnijezdo malo vece da nadjem pa se motam ko macak oko vruce kase. Ne spustaju puno jer ide dobro.
Nazalost najbolje firme nisu na burzi.
Ovo je ona rana faza od prije krize, a balon se vjerovatno vise nece ponoviti.
Kome je visokogradnja perspektivna, uzevsi sve u obzir, taj ce uloziti ovdje. Kome nije taj nece. Prosto ko pasulj.
P.S.
Tehnika d.d. posluje pozitivno. Na godisnjoj razini. Sitno, ali nije minus. A ovdje ste zato jer pecate jeftiniji ulaz prije nego UGOVORENI volumen u buducnosti odradi svoje, a ne zato jer mislite da ce propasti.
ljudi bre pa vijadukt po svom izvjescu poslovao s dobiti – a kad tamo nemaju za kiselu vodu naručitiu. tko je tu lud.
ne znam u kakvom knjigovodstvenom ili likvidnosnom stanju je tehnika, nisam pratio, ali primjer vijadukta uči da je istina voda duboka.
Operativno su u minusu, Ebitda je jedva provirila. To sve skupa ne bi bio problem da i dalje nema balast zaliha u bilanci koje stoje neprodane. Njihov bi kapital trebalo prepoloviti. Za razliku od prethodne krize ova je podmukla. Posla se i nadje, al nema ga tko napraviti i okolnosti su se promijenile. Marže su male, akumulacija slaba. Nema vise državom sponzoriranih projekata temeljenih na zaduživanju i državnom novcu. A konkurencija ne spava. Tehnika se utopila u prosječnost tržišta i praktički životari. Kreditni oporavak još ne postoji, postoji nešto turističkih projekata no pitanje je vremena kada će takve projekte zbog nepoštivanja rokova i nedostatka gradjevinske operative i u nas početi preuzimati stranci.
Ne kažem da se situacija neće popraviti, al to vise neće biti kao nekoć. A i pitanje je održivosti promjene trenda u gospodarstvu. Trošak Agrokora će netko trebati platiti, a on će biti popriličan. I negativno se odraziti na dosta ekonomskih parametara. Nažalost, prethodne projekcije će se morati korigirati. Tko to shvaća neće ovdje rogoboriti i dokazivati nemoguce. Treba se prilagoditi situaciji i racionalno sagledati poziciju ovog društva.
Znaci trend je i dalje negativan po ovom kvartalu, prihodi nikad nizi i ponovo su se spustili stepenicu nize, broj radnika i dalje u padu na godisnjoj bazi skoro 10%, trend je ocito jos negativan iako po bilanici je narasla stavka proizvodnja u tjeku duplo od prije 2-3 godine ali ta stavka je narasla vec prije 6 kvartala, a nikako se nije materijaliziralo na prihode ocito je da nesto tu zapinje s realizacijom radova i kasnjenjem, cini mi se da im je ova godina presudna da se pokrenu ili bi moglo biti vecih problema, a to kazem jer kratkotrajnu financijsku imovinu su godinama koristili za prezivljavanje, a ta ista je sa 500 mil od prije 5-6 godina dosla na samo 23 mil u ovom kvartalu, drugi zabrinjavajuc podatak u ovom kvartalu je ogromno povecanje stavke odgodjeno placanje troskova i prihoda buduceg razdoblja sa 44 mil u zadnjem kvartalu na sada 145 mil, takva velicina stavke nije bila jako dugo , sad taj dio ne mora znacit problem jer ne znamo tocno na sta se to odnosi ali u svakom slucaju podatak koji nije nimalo zanemariv s obzirom na samu velicinu te stavke i naglo povecanje.
Ne znam što ste htjeli reći: da bi nešto naplatio moraš izdati račun. Kad izdaš račun plaćaš PDV u roku od 7 ili 15 dana. Zato to moraš i naplatiti, odmah. Barem najveći dio.
Ovo gore je citat od kolege Serislava
A sta ako investitor jednostavno ne plati a firma mora platiti PDV? Sta cemo onda ? Koja je procedura?
Novac u banci i blagajni povecan sa 6 na 19 mil. Toliko o kiseloj vodi.
Situacije se pisu na tjednoj ili dvotjednoj bazi, fakturiraju. Pa mozes ne platiti jednom, ali onda radovi staju.
I potrazivanja od kupaca se smanjuju.
Situacija se popravlja po parametrima. I realizacija ce. Kome se ceka neka ceka kome ne neka proda.