THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zar je moguce da ovaj topic i anketa ne zanima vise od 3-4 ljudi? Ajmo ljudi, dajte malo…

ne da ih ne zanima nego ih zanima da se što manje piše ovdje.
ne vidim problem u tome da ispoštujemo tu želju do objave FI 1Q.
svima se nudi da se pozicioniraju po značajnom diskontu prije objave,naravno ako to nekome
odgovara ili tako procjenjuje da je mudro.po trgovanju reklo bi se da smo malobrojni.
za 7dana ćemo vidjeti tko će biti pukovnik,pokajnik,pokojnik…
ono u što sam uvjeren je da kvalitetnog izgovora u slučaju propuštanje bilo čega neće biti.
svima nama po vlastitom izboru.

p.s.
čujemo se nakon objave,da rezimiramo.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

serslave

u svakom slučaju oprostite ako vam nije jasno ono što je rečeno, mislio sam da ste kompetentni
Nabrojite mi moim građevinske firme koje naplačuju ispod 60 dana u HR

macro
Bože dragi, kako s kojim kupcem / investitorom. Što on koristi kao bargaining chip za cijenu.
Ono što je opće mjesto je da se potpisuju tjedne / mjesečne situacije i stvari daju na plaćanje. Ponekad se plati i unutar par tjedana, iako to nije često.
Poanta je da su firme iscrpljene (osim par njih tipa VMD) i da naprosto ne mogu izdavati račune, plaćati PDV i čekati dugo vremena. Pod iscrpljene mislim i zadužene, kreditne linije na rubu pucanja, ili preko.
Nekad je prolazilo svašta, ali život to polako ispravlja. Također, znaju se potpisati situacije pa onda račun izdati po dogovoru kad bude spremno plaćanje. Ne znam koliko je to legalno, ali čuo sam da se radi.
Investitori za koje radi Tehnika su uglavnom likvidni i tu problema nema. Ili su veliki pa imaju svoje novce (Kaufland via posrednik za Središće, duga priča, uh…) ili imaju kreditne linije, tako da plaćanje ide dosta brzo. Mješovito, ali ne rasteže se mjesecima. Ostale stvari ili utužuju ili se natežu. To piše i u izvješću.
Nije to stvar kompetencije nego informacija, a poneke dođu i do mene.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.seebiz.eu/gradevinski-sektor-raste-ali-povratak-na-stanje-iz-2006-je-nemoguca-misija/ar-154749/

“Posla neće nedostajati…”, uz sve druge opaske o realnostima situacije građevisnkog sektora – rekao je Sirovec.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mislim da te oscilacije nisu važne, koliko suština problema…u branši.
Pogledajte Pevec koji generira dobit, vlasnički se konsolidira i ima
odličnu perspektivu, a kamoli Tehniku. Govorim kao mali dioničar.

Dragi kolega,
u branši osim nedostatka radne snage zapravo i nema problema. Gdje vi vidite probleme? Pa gradi se na sve strane. I statistika DZS-a je pokazala 100% veću ugovorenu vrijednost radova na zgradama! U uvjetima povećane potražnje i više manje fiksne ponude rast cijena i NPM je neizbježan.
Ono što postoji su firme u problemima, a THNK to nije. Zapravo je uz DLKV jedini koliko toliko zdrav građevinar na burzi, gledano osnovne parametre.
No dobro, imat ćemo uskoro FI pa ćemo biti pametniji: prihodi, RDG…
Ispunite anketu. Dajte svojim predviđanjima brojčani karakter i ne laprdajte bez veze.
A ne tu spominjati Pevec na topicu građevinske firme!?! Ajme majko.

Točno pristojni kolega, upravo su brojke ključne. Samo brojke.

Niste ništa naučili od primjera Viadukta. Kod problema radne snage gubite iz vida da plaće treba
značajno korigirati, i da bi najbolji efekat bio da se one udvostruče, iako već sa povećanjem od
50 do 70% bi imali nešto bolju, iako i dalje problematično stanje. Prepustio bih vama da se poigrate
brojkama tada i da računate dobit, npm i dividendu. Ostavimo rizike, prodajne cijene itd.
Koliko su trenutna izvješća istinita i vjerodostajna vidjet ćemo u budućnosti.
Znam da pojedinci lijepo zarađuju na određenim poslovima, ali govorim sa pozicije malog dioničara i
opet sam siguran da hrvatske građevinske firme nisu mjesta gdje ti mali dioničari mogu profitirati.
Oprostite, mene zanima samo rast, profit. Ovdje ne vidim prostor za povećanje cijena, nego mi je
jasno da će rashodi jako rasti. To se moglo vidjeti i kada su prihodi u prošlim razdobljima drastično
padali, ali fiksni troškova radnika zanemarivo. Dodajte nephodno povećanje plaća, pa ćete jasniju sliku.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/xzxJl93LTUIHTq4qdKwYOQ==.pdf

loše, pad prihoda i opet gubitak
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=THNK-R-A

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Gubitak manji nego prije. I veci od moje prognoze.
Lose je pad prihoda.
Ugovoreno je dosta poslova. Valjda ce biti bolje u nastavku. Kao sto najavljuju.

gubitak je manji, ali je pad prihoda drastičan, preko 33%. smanjenje gubitka u postotak prati smanjenje prihoda (4%) – loše, loše, loše

i sa manjim prihodom profitabilnost se diže.
ako znamo koliko((nikad više za više godina unatrag) je novo ugovorenih poslova u realizaciji koji garantiraju značajno povečanje prihoda(tu ne ubrajam ono što će tek biti ugovoreno) koliku tek tada možemo očekivati profitabilnost?
oni koji odgovore na “‘?” (za mene je trend jasan) iz priloga i ono što će vrlo izgledno sljediti prije toga moglo bi im se isplatiti,pogotovo jer je cijena značajno diskontirana(zadnja 585).
to je moje osobno razmišljanje.
iz ove pozicije i dalje ostajem kod svojih prognoza po pitanju očekivane zarade na ovoj dionici a to je top 5 gozbi u 2017.
možda i griješim ,nebi bilo…
živi bili..

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close