Kolege, ne pratim baš Tehniku ali nekad u ranijim godinama sam u izvješću vidio da postoje značajne pozajmice, odnosno potraživanja od Agrokora. Jel to još uvijek postoji ili je riješeno?
Koliko znam Tehnika je radila sve Konzume dok Todoric nije imao građ. firmu. Kakvo ke sada stanje ne znam
Sada je Tehnika najčešće podizvođač Projektgradnje…
Sad vise nece biti;-).
Uglavnom ceka se FI da vidimo tko je bolje procijenio kretanja. Operativni rezultat ce vjerovatno biti bolji nego proslogodisnji q1. Ostaje vidjeti i revidirani 2016.
http://www.seebiz.eu/u-veljaci-213-vise-izdanih-gradevinskih-dozvola/ar-154198/
Ipak se prognoze kolege migre o tsunamiju poslova ostvaruju. Crno na bijelo.
Izdatih dozvola je više 21%, a vrijednost ugovorenih radova je veća za 92%.
Sad ostaje vidjeti rezultat u obliku NPM.
lizne 900 i onda nazad korijenima. danas 600. jel to ekipa prodaje da mogu uc u Ledo i Jamnicu ? 🙂
ak se ovo nastavi a ne saznam razlog trebalo bi razmisljat o dokupu …
http://www.seebiz.eu/u-veljaci-213-vise-izdanih-gradevinskih-dozvola/ar-154198/
Ipak se prognoze kolege migre o tsunamiju poslova ostvaruju. Crno na bijelo.
Izdatih dozvola je više 21%, a vrijednost ugovorenih radova je veća za 92%.
Sad ostaje vidjeti rezultat u obliku NPM.
tsunami poslova = prethodnica tsunamija prihoda = prethodnica tsunamija NPM =???
tko pogodi najizgledniji scenarij moglo bi mu se isplatiti.
dobar i ovaj tsunami rasprodaje dionica po bidu za kojeg očekujem da će biti prethodnica tsunamija
dodatnih bonusa za dovoljno strpljive,dovoljno odvažne…
držim da smo si mi koji kupujemo dobro izabrali
time will tell
za ovo cijenovno kratenje i rasprodaju po 5xx nakon što se nije prodavalo po 900
držim klasičim emocionalnim pretjerivanjem.
a svi znamo kako to sa emocijama na marketu najčešće završi.
najčešće SŽJ…
todex strah se uvukao i ovdje iako ima CnB dokaza da se je thnk na vrijeme odmaknula od agrokora.
jedan od dokaza u prilogu.
s obzirom na todex trakavicu i kretanje cijelog marketa(crobex 1900) nije isključeno da je bilo i ovdje margin call poziva koji možda imaju prste u ovom cijenovnom kretanju,po meni neočekivanom ali i dobrodošlom.
žalim one koji prodaju ili su prodavali ako su morali ali …
prije ili kasnije i te će količine dobiti svog novog vlasnika a tada je jedan scenarij bitno izgledniji od drugog,živi bili…
možda i griješim,nebi bilo…
Srž problema gradjevina je preduboka.
Do neki dan je bilo zadnji čas za ulaz. ispalo je da je lako ući i nemoguće van. nelikvidnost
i rizičnost su dobili sinergiju jak impuls ovdje.
opasno jako za malog d.
barikb@
“opasno jako”
je i bilo i prije godinu dana pa su malo strpljivi i odvažni dobili priliku kapitalizirati 350% na godinu dana.
i danas mogu ako žele kapitalizirati 200%
osobno radije dokupljujem,imam svoje razloge
vidjećemo koliko je to bilo mudro.
možda već uskoro za “koji dan”
vremena imam čekati znam ,mogu pa…
sretno svima koji vide za sebe bolje prilike,rezimirat ćemo jednog dana
🙂
p.s.
kao što znate i sami ledo-r-a donedavno nije bio nešto jako opasno zar ne?
Nema ti to veze s Tehnikom. Pitaj se gdje je zavrsii sasvim lijepi kontingent radnika iz Vdkt. Mogu ti ja reci. Jer znam.
Pardon, ovaj link ispond radi, gornji ne. Tehnika je snažno apostrofirana u članku.
Mislim da je njima ključan i tzv. politički rizik, pri tome mislim na izbore u Zagrebu,
ukoliko bi tu došlo do promjene za Tehniku bi bilo vrlo izazovno, a i ovako nije bajno, dapače…
Dok se rade i plaćaju muzeji kao do sada, bit će i za plaćice.
Problem radničkih plaća mora se ozbiljno rješavati, uprave misle da će ga rješiti Djed Mraz ili što ?