Sada ste već na ili ovo ili ono, umjesto da izmišljate slobodno kopirajte to. Pokazujete ne moje drukanje, nego svoje neznanje s obzirom da vama takve stavke nisu bitne nego dividende lupate odokativno. Već sam rekao, svakom loncu ste poklopac, a rijetko gdje ste napisali dvije suvisle brojke…
S obzirom da nemam vremena trošiti ga na ovakve ego-trip rasprave, niti se to da ikome čitati, predlažem da pričekamo isplatu dividende i na RIVP i na MDKA pa da vidimo tko je što rekao/predvidio a koliko se stvarno isplatilo.
Također, da stanemo iza onoga što govorimo a ne da smo lupetamo, može i oklada. Recimo uplata u neke dobrotovorne svrhe tko izgubi?
Predviđao sam dividendu ne manju 1 kn na RIVP (u skladu s pričom da bude cca. 2 do 2.5% od cijene na burzi) te ne manju od prošlogodišnje na MDKA, ako me pamćenje služi, znači 1700 kn.
Napišite vi svoje procjene. U brojkama.
Nema potrebe za novčanom okladom jer ne živim od toga, a onaj tko izgubi, odnosno bude dalji od konačnog rezultata, neka se lijepo javno ispriča i zahvali onom drugom. Pošteno?
Moje:
Nemojte se ljutiti Serislav, možda uz neko ludilo cijena i dođe na 25.000, ali da po toj cijeni stigne ponuda to je SF.
Ponude za preuzimanje najvjerojatnije nema? A što ako bude, mislite da ćete dobiti više od ove cijene ili bi moglo biti neugodnih iznenađenja jer očito nitko ne uzima u obzir da je cijena otišla s 12 na 18 tisuća s tim da je u međuvremenu isplaćeno 4.350,00 kn dividende.
Sumnjam da će biti dividende, a ako i bude to je maksimum 500-1.000 kn, više sigurno ne. S obzirom na model poslovanja i uvijek nategnut obrtni kapital nikada zadržana dobit u bilanci nije bila ispod 100 milijuna (samo nešto više od 3.000 kn po dionici) pa ne vidim razlog da odjednom to naprave.
Vaše:
– EPS je jasan, bit će 2100-2300 po dionici. To se vidi iz aviona.
Stoga ako su prije isplaćivali dividendu čak i veću nego su trebali ne vidim razloga da sad ne isplate bar nešto manju, recimo 1500-2000. Bilo gdje iz tog raspona.
Stojim i dalje i kod ostalog, ne samo za dividendu. Želim vam da niste unutra po ovim cijenama kada stigne ponuda.
A RIVP sam rekao max 0,75 kn.
Ne znam čemu isprike i zahvale ali dobro, očito niste toliko sigurni u sebe i to što pričate.
POZDRAV
Imam pametnijeg posla a i krivu temu zatrpavamo
Točno. Nisam ni u što siguran. Kad bih bio siguran ne bi bilo potrebe za raspravom, to je bar jasno. I ne znam na koji način netko drugi maže biti u išta siguran. To je mišljenje bazirano na onom što ste iskopirali. Ništa drugo. Pozz!
Priča oko Agrokora gotova?
Hoće li sad Zse natrag prema gore?
zanimljiva trgovina danas koja traži komentar
iako volumen mali ali ako se poveća na ovakvim diskontima bi moglo biti respectabilne zarade,pri tome mislim značajno veće od zarade na crobexu u istoj jedinici vremena.
usudio bi se izreći da držim izglednim da ovu gozbu i priliku za čašćenje nebi bilo mudro propustiti.
iza tih riječi stojim i kupovinom ovih dana,danas,sutra.
prilično sam uvjeren da je današnji prodavač da je htio mogao prodajući po asku dobiti više.
te da su potencijalno neki drugi motivi,možebitni ciljevi,eventualni zadaci u pitanju.
naravno uvijek postoji mogućnost da i griješim.
nekako mi to pomalo liči na”iluziju ” kakvih smo se na thnk nagledali
bilo je nemalo takvih primjera na ovoj dionici a pri thnk 280 kn na str.458 dobar primjer:
još samo fali da se počne preljevat iz šupljeg u prazno sa sićom na razinama 22x drugi dan nakom 1 mil kn po avg 295 ?! 🙂
dali ima netko da je sve preživio do danas na zse a da bi”pušio” takve “luzije”
pitam to jer ih vidim i na drugim dionicama pa idem logikom da ne funkcionira
valjda se nebi netko niti trudio?
nije po 225 ali barem onda po 255
oduvijek su iluzije po bid-u bile dobra najava za dioničare ,strpljive,optimiste…
nešto se ovdje iza brda valja pa da vidimo i mi obični smrtnici što je to i tko će biti pukovnik a tko pokajnik,pokojnik…
🙂
[/quote]
pad me veseli bio pravi ili fake
što više to bolje,casha imam a nisam se previše nadao da će opet biti ovakve prilike.
koji su razmjeri potencijala mogućeg rasta imali smo odličnu školu nedavno više puta.
sve to pišem iz mog osobnog kuta i sa čvrstim rokom za prodaju prvog dijela najranije poč 2018.
ali samo ako će biti ostvarem moj 1. target a to je 1xxx.
ono što će biti u međuvremenu mi je manje bitno,osim ako će se pružiti mogućnost dokupa sa večim ili manjim diskontom.
koliko je velik ovaj zadnji i tko je bio mudriji?
time will tell.
i dalje prema ovom mlinu ide tsunami poslova,knjiga naruđbi je puna i još puno vode ide prema njemu.
u toj vodi puno + vijesti uz izgledno i pokoju –
ali ukupan rezultat na srednji rok bi trebao biti više nego respectabilan.
onaj koji će izvedbu crobexa nemalo nadmašiti,posramiti….
živ bili…
možda i griješim,nebi bilo…
min 670
max 750
avg 697,71
i danas zanimljiv trgovinski dan pogonjen todex stampedom
ako se to smije napisati a da netko ne napiše da je to “glu.post ” i zatraži brisanje komentara? 🙂
s obzirom da danas nije dozvoljeno vaditi činjenice iz arhive ove teme posebno one bolne koje su imale za posljedicu oportunitene gobitke od 350 % u godinu dana smije li se napisati da sam danas kupovao?
da mi je netko rekao nedavno na 900 da će se moći opet kupovati po 6xx i da neće biti kupaca ?
donedavno grabež po 900 a danas niti po 700 nema kupaca
držim da će ovo biti interesantno za izvući nekad u budućnosti.
to su te draži marketa a sutra je novi dan.
u prilogu se nalaze sve transakcije današnjeg zanimljivog trgovinskog dana + pregled sektora.
“…Lanjskim ulaskom Tehnike na to tržište, tvrtka već ima nekoliko ugovorenih objekta, no sad osniva švedsku podružnicu i pregovora o novom poslu.”
Čelnike 11 naših tvrtki očekuje 30 švedskih gospodarstvenika
Psttt…
“Tišinu molim!” 🙂
pregovori u tijeku!
.-)
Grabež po 900 ??? :))))))
http://www.poslovni.hr/hrvatska/novi-zagrebacki-projekt-zaposliti-ce-oko-10000-ljudi-325772 [poslovni.hr]
Sve dobre vijesti sa svih strana, a mi se bavimo Agrokorom, koji je pred samim rješavanjem situacije i nastavka normalnog poslovanja?
http://www.poslovni.hr/hrvatska/novi-zagrebacki-projekt-zaposliti-ce-oko-10000-ljudi-325772 [poslovni.hr]
Sve dobre vijesti sa svih strana, a mi se bavimo Agrokorom, koji je pred samim rješavanjem situacije i nastavka normalnog poslovanja?
Zar nije ovo već bilo jednom? Kao povećanje energetske učinkovitosti na razini države?
I nije pokazalo baš neki uspijeh…